29 Nisan 2024 Pazartesi

Nijerya’da Rehinelerin Serbest Bırakılması İstendi

Nijerya’da Hristiyanlar, adam kaçırma olaylarının son bulması ve tutsak olan sivillerin serbest bırakılması için hükümet yetkililerine seslendi.

Çağrı, Nijerya’da aralarında kadınların ve çocukların da bulunduğu en az 600 kişinin kaçırılmasından sonra yapıldı. Kurbanların çoğu Borno eyaletindeki kamplarda yaşıyordu. Başka bir olayda ise Kaduna eyaletindeki bir okulda en az 287 öğrenci ve öğretmen Fulani militanları tarafından kaçırıldı. 

Yaklaşık 10 yıl önce Chibok’ta 276 kız çocuğu Boko Haram örgütü tarafından kaçırıldı. Bazıları serbest bırakılırken yaklaşık 100 çocuk yıllarca tutsak kaldı. Gerçek adı güvenlik nedeniyle değiştirilen Nijeryalı avukat Jabez Musa, ‘‘Adam kaçırma olaylarına karşı hükümet yetkilileri sessizliğini korumaya devam ediyor. En kısa sürede adım atmalarını bekliyoruz’’ dedi.

Open Doors sözcüsü, ‘‘Nijerya’nın kuzeyinde saldırılar ve adam kaçırma olayları son yıllarda oldukça yaygınlaştı. Özellikle Hristiyanlar hedef alınıyor. Suçluların cezalandırılmaması ve hükümetin yetersiz kalması nedeniyle radikal grupların köylere ve okullara yönelik saldırıları arttı’’ açıklamasında bulundu.

Mağdurların serbest bırakılması için çağrıda bulunan Open Doors İngiltere ve İrlanda CEO’su Henrietta Blyth, ‘‘Boko Haram, Hristiyanları katlediyor, kadınları ve kız çocuklarını kaçırıyor ve evlenmeye zorluyor. Nijerya hükümetini, Boko Haram tarafından tutulan rehinelerin serbest bırakılması için çalışmaya davet ediyoruz’’ dedi.

Hristiyan Dayanışma Birliği (CSW), Nijerya’da son 15 yılda yaklaşık 50bin Hristiyanın öldürüldüğünü söyledi. Hristiyan Dayanışma Birliği (CSW) Genel Müdürü Mervyn Thomas, öğrencilerin en kısa sürede geri dönmesi ve çocukların aşırılık yanlılarından korunması için gerekli adımların atılması çağrısında bulundu. Thomas, ‘‘Tek istekleri eğitimlerine devam etmek olan çocukların kaçırılması ve takas için kullanılmak istenmesi kabul edilemez. Yaklaşık 10 yıl boyunca ülke genelinde saldırılar ve adam kaçırma olayları gerçekleşiyor. Hükümeti aşırılık yanlılarına karşı harekete geçmeye çağırıyoruz’’ dedi.

(Christian Today)

Rahip, Hac Yolculuğuna Hazırlanıyor

Peder Roger Landry, ABD'nin doğusunda yaklaşık 2.400 kilometrelik Ulusal Efkaristiya Hac rotasını tamamlamaya kendini adadı. Hac ziyaretleri,...

Hristiyanlar Yangının Harap Ettiği Kilisede İbadet Etti

Kutsal Cuma için ibadet etmek isteyen Hristiyanlar, 2022'de Fulani militanları tarafından ateşe verilen kilise binasında bir araya...

Hatay İskenderun’da Palmiye Pazarı

İskenderun’da Bayram Coşkusu Kilise Bahçesine Taştı İskenderun Aziz Corç Rum Ortodoks Kilisesi’nde, geçtiğimiz Pazar günü İsa Mesih’in Yeruşalim’e...

Evrensel Coşku Yaratan “The Chosen” SAT-7’ye Geliyor

SAT-7, uluslararası boyutta başarılı olan The Chosen dizisini yakında platformlarında yayınlanacağını duyurmaktan mutluluk duyuyor. The Chosen, Orta...

Bu haberleri okudunuz mu?Benzer İçerikler
Sizin için önerildi