3 Mayıs 2024 Cuma

Ortaköy Meryem Ana Kilisesi’nde Kutsal Sunu Ayini

Hava koşullarının olumsuzluğuna rağmen 23 Ocak Pazar günü Ermeni Apostolik Kiliseleri’nde Kutsal Sunu Ayinleri’ne (Surp Badarak) devam edildi.

Ortaköy Meryem Ana (Surp Asdvadzadzin) Kilisesi’ndeki Kutsal Sunu Ayini kilisenin din görevlisi, Ruhani Kurul Başkanı Kıdemli Peder Zaven Bıçakçıyan eli ile sunuldu. Kilisenin diyakos ve okuyucuları Rab’bin sofrasına hizmet ettiler.

İlahileri Kıdemli Okuyucular Rober Doğanay ve Hagop Çavuşyan seslendirdiler.

Ayin sonunda tüm Rab’de uyuyanlar için Ayin-i Ruhani (Hokehankisd) duaları okundu.

Sonrasında Kıdemli Peder Zaven Bıçakçıyan Türkçe vaaz verdi. Vaazından bazı bölümler şöyle;

“İşte İsa’ya iman eden kişi asla yok olmayacak, asla mahv olmayacak, bu dünyadan göçse dahi onun için hayat devam edecek. Bütün O’nun bu geliş nedeni, sonsuz yaşamı miras alalım diye, bizi ölümden kurtarsın, karanlıkta yaşayan bizlere ışık olsun, doğru yolu göstersin, ve sonsuz yaşamı miras alabilmemiz için O dünyaya geldi.

… Şeytan da, bu dünya da bizi, görüşleriyle, fikirleriyle zehirliyor. Zehir zadece bedenimizin ölümüne sebep olan bir iksir değil, ruhu da öldüren iksirler var, günah var. Günah bizi tamamen yok ediyor, Rab’den ayırıyor, sonsuz yaşamdan mahrum ediyor. Ama gözümüz çöldeki olay gibi Rab’be bakarsa, kurtuluş kaçınılmaz. Biz her Pazar geliyoruz O’na bakmak için. Yaşam olsun bizde. Dünyanın zehirlediği yüreğimizi, zihnimizi tekrar Rab’be sunmak için geliyoruz. Yaşam suyundan içiyoruz O’nun sözlerini dinleyerek. O’na övgüler sunarak, mezmurlar söyleyerek, dua ederek yenileniyoruz, arınıyoruz, temizleniyoruz, kutsanıyoruz ve bu haklardan bereketlenmiş olarak yuvamıza dönüyoruz.

Işık O’dur. Sen O’nu red eder yada kabul edersin. Bu kabul edişin seni yaşama, red edişin seni ölüme götürür, kurtulamazsın o karanlıktan, hüküm bu. Her kim, Rab’bin o ışık olduğuna, o nur olduğuna iman ediyorsa, Tanrı’nın bedenleşen sözü olduğuna, bizi kurtarmak, karanlıktan aydınlığa çıkarmak için gönderilen oğlu olduğuna inanıyorsa, o zaman ölümden yaşama geçiyor.

O iksiri anlatıyoruz burada her Pazar. Yaşam iksirini, hayat suyunu, hayatın kaynağını, sonsuz yaşamın kapılarını bize açan Tanrı’yı. Sevgi olan Babamızı anlatıyoruz. Ama sen gelip o iksirden içmezsen, O’nun yaşam sözlerini ruhuna, yüreğine, zihnine kazımazsan Rab ne yapsın. Senin gelip alman gerekiyor, O’na iman etmen, kurtarıcın olarak kabul etmen gerekiyor. Niçin? Seni kurtarmak için. Rab sopayla terbiye etmez sevgiyle terbiye verir. Zorlamaz seni, sevgiyle çağırır. Diyor ki; gelin evlatlarım, ben kollarımı açmış sizi kucaklamak için bekliyorum. Bende olan tüm zenginlikleri, sonsuz yaşamı, hayatı size vermek için sizi bekliyorum. Ama ben inat edip gelmezsem asla zorlamaz. O kapıyı açanın yuvasına giriyor. Onun için diyor; işte kapıda durdum, kapıyı çalıyorum, kim bana kapıyı açarsa ben oraya gireceğim, o eve, o kalbe, o zihne gireceğim ve o benim kızım, oğlum olacak.”

Vaazın ardından Kıdemli Peder Zaven Bıçakçıyan’ın son takdisi ile tören son buldu.

Ayrıca Pazar günü, Patrikliğin Facebook sayfasında, 20 Ocak Perşembe günü Galata Surp Krikor Lusavoriç Kilisesi’nde, Peder Zakar Koparyan eli ile sunulan Kutsal Sunu Ayini yayınlandı.

Gümüşhane’deki İmera Manastırı Tarihi Dokusuna Kavuştu

Gümüşhane’nin tarihi ve kültürel hazinelerinden birisi olan İmera Manastırı yıllar içinde yapılan tahribatlardan kurtarıldı. Manastırın duvarlarına kazınan...

Gençler, Kutsal Kitap’ın Yaşamlarını Değiştirdiğini Söyledi

Amerika Kutsal Kitap Topluluğu (American Bible Society) 2024 yılı raporunda, Kutsal Kitap'ın gençler üzerinde etkisinin arttığını açıkladı.  4-23...

Hristiyan Yardım Kuruluşu, Pakistan’daki Hristiyanları Desteklemeye Devam Ediyor

Ağustos 2023'te Hristiyanlara karşı başlatılan ayaklanma sonucu birçok kişi evini ve eşyalarını kaybetti. Kurbanlardan biri de Pakistan'ın...

Pakistan’da Pastöre Suçlama

Pakistan’ın Gujranwala kentinde yaşayan pastör Accad, paylaşılan bir videoda damadı Almas tarafından dine hakaret etmekle suçlandı. Almas,...

Bu haberleri okudunuz mu?Benzer İçerikler
Sizin için önerildi