4 Mayıs 2024 Cumartesi

Pakistan’da Din Değiştirmeyi Reddeden Kadınların Cesetleri Bulundu

Pakistan’da güvenlik güçleri 4 Ocak tarihinde Lahor’da din değiştirmeyi kabul etmedikleri için öldürülen iki Hristiyan kadının cesedini buldu.

26 Kasım’dan beri kayıp olan Sajida Mushtaq ve Abida Qaiser adlı kardeşler birbirine bağlı şekilde drenaj kanalı yakınında bulundu.

Mushtaq Masih polise eşinin işyerinde amirleri tarafından rahatsız edildiğinden bahsettiğini söyledi. Morning Star News’e konuşan Masih, ‘‘Sajida, sık sık amirleri tarafından rahatsız edildiğini, ama durumu kontrol altında tutmayı başardığını söylerdi. Kaybolduktan sonra akrabalarımdan biri, Muhammed Mumtaz ve Naeem Butt isimli şahısların iş yerinde eşime ve Abida’ya din değiştirmeleri ve kendileriyle evlenmeleri için baskı uyguladığını açıkladı’’ dedi.

Masih, iki kardeşin eve dönmemesi üzerine polise haber verdi. Olayı araştıran polis memuru Iftikhar Hussain, kendileriyle evlenmelerini isteyen Mumtaz ve Butt’ın sorgulandığını söyledi. İki şüpheli, kız kardeşleri öldürdüğünü itiraf etti. Hussain Morning Star News’e verdiği demeçte, ‘‘Sorgu sırasında Naeem kız kardeşleri kaçırdıklarını ve birkaç gün rehin tuttuktan sonra öldürüp kanalizasyona attıklarını itiraf etti’’ dedi.

Masih, ‘‘Üç oğlum ve bir kızım var. En büyüğü 11 yaşında, en küçüğü ise 5. Abida’nın 9 yaşında bir kızı vardı. Sajida ve Abida kaybolduğundan beri çocuklarımızın ve diğer tüm aile bireylerinin yaşadığı duygusal ve zihinsel travmayı hayal edebilirsiniz. Polisler, cesetlerin sevdiklerimize ait olduğunu söylediğinde dünyamız parçalandı’’ sözleriyle üzüntüsünü dile getirdi.

Ejaz Alam Augustine

Pencap Eyaleti Azınlıklar ve İnsan Hakları Bakanı Ejaz Alam Augustine yas tutan aile üyelerine katıldı. Bakan, ‘‘İki masum kadına yönelik vahşeti kınamak için kelimeler yetersiz kalır’’ dedi.

Augustine, Pencap’ta Hristiyan kadın ve kızların zorla din değiştirmelerinin sayısının arttığını, ancak yetkililerin olaya karışanları cezalandırmak için yasalar çıkardığını belirterek, ‘‘Eyalet hukuk bakanlığına incelemeleri için bir yasa tasarısı gönderdik. Siyasi partiler fikir birliğine vardığında Pencap Meclisi’nde tanıtılacak’’ dedi. (cbnnews)

Sam Allberry İstanbul’da

Tanrı'nın Tasarısında Cinsellik Semineri İstanbul'da bulunan Pera Diriliş Kilisesi, önümüzdeki hafta sonu Dünya'nın gündeminden hiçbir zaman düşmeyen "Cinsellik"...

Episkopos Arsenios Dahdal Önderliğinde “Kutsal Perşembe” Ayini

Bu hafta sonu Paskalya Bayramı’nı kutlamaya hazırlanan Ortodoks Kiliseleri, “Elem Haftası” ayinlerini de sürdürüyor. Bu kapsamda İskenderun Aziz Corç...

İskenderun Aziz Corç Rum Ortodoks Kilisesi’nde “Kutsal Yağ” Ayini

Geçtiğimiz hafta sonu kutlanan Dallar Bayramı’nın ardından Kutsal Hafta’ya başlayan Ortodokslar, Çarşamba günü Kutsal Yağ Ayini’ni gerçekleştirdi....

İskenderun’da “Kutsal Elem Haftası ve Paskalya Ayini” Programı

İskenderun’da Ortodoks Kilisesinin “Kutsal Elem Haftası ve Paskalya Ayini” Programı belli oldu. Cumartesi gecesi kutlanacak olan Paskalya Bayramı için...

Bu haberleri okudunuz mu?Benzer İçerikler
Sizin için önerildi