4 Mayıs 2024 Cumartesi

Pakistan’da Dini Liderler Hristiyan Aileleri Ziyaret Ediyor

Lahor Başepiskoposu Sebastian Shaw, ülkedeki din adamları ve Pakistan’ın geçici başbakanı Anwaar ul Haq Kakar ile birlikte saldırıya uğrayan Jaranwala’daki Hristiyan aileleri ziyaret ediyor. 

Pakistan’da Hristiyanlara yönelik şiddet olayları, dine hakaret iddialarının ardından gerçekleşti. Birleşik Kiliseler Konseyi Genel Müdürü Samson Suhail, 21 kilisenin saldırıya uğradığını açıkladı. Saldırılarda 80’den fazla evin de hedef alındığı açıklandı. Yerinden edilen aileleri dinleyen Başepiskopos Shaw, onlarla birlikte dua etti. Başepiskopos, ‘‘Gördüğümüz şey korkunç bir yıkım. İnsanlar çaresiz durumda. Her şeylerini kaybettiler. İsa’nın sevgisini hatırlatarak onları teselli etmek istiyoruz’’ dedi.

Mağdurlara psikolojik ve maddi destekte bulunacaklarını söyleyen Başepiskopos Shaw, ‘‘Hristiyanlara acılarında yalnız olmadıklarını, İsa’nın onlarla birlikte olduğunu ve bizim de onlarla birlikte olduğumuzu söyledim’’ dedi. 

Jaranwala topluluğu Anwaar-ul-Haq Kakar tarafından da ziyaret edildi. Başbakan, ‘‘Hristiyan toplumu Pakistan’ın kuruluşunda önemli bir rol oynamıştır. Sizinleyiz. Sessizlerin sesi olacağız. Yasaları uygulayacağız ve somut adımlarla yanınızda olacağız’’ dedi. Başbakan ayrıca şiddet olayları sırasında evleri yıkılan Hristiyanlara maddi destekte bulundu.

Saldırıdan bir gün sonra konuşan Shahbaz Bhatti’nin kardeşi Paul Bhatti, ‘‘Yaşananlar acı verici. Yoksul olan halk, her şeylerini bırakarak bölgeyi terk etmek zorunda kaldı’’ dedi. Bhatti ayrıca dine hakaret yasalarının yeniden gözden geçirilmesi çağrısında bulundu.

Pakistan Episkoposlar Konferansı Başkanı Başepiskopos Joseph Arshad, gelecekte bu tür olayların yaşanmaması için adaletin dürüst bir şekilde uygulanması çağrısında bulundu. (Vatican News)

Episkopos Arsenios Dahdal Önderliğinde “Kutsal Perşembe” Ayini

Bu hafta sonu Paskalya Bayramı’nı kutlamaya hazırlanan Ortodoks Kiliseleri, “Elem Haftası” ayinlerini de sürdürüyor. Bu kapsamda İskenderun Aziz Corç...

İskenderun Aziz Corç Rum Ortodoks Kilisesi’nde “Kutsal Yağ” Ayini

Geçtiğimiz hafta sonu kutlanan Dallar Bayramı’nın ardından Kutsal Hafta’ya başlayan Ortodokslar, Çarşamba günü Kutsal Yağ Ayini’ni gerçekleştirdi....

İskenderun’da “Kutsal Elem Haftası ve Paskalya Ayini” Programı

İskenderun’da Ortodoks Kilisesinin “Kutsal Elem Haftası ve Paskalya Ayini” Programı belli oldu. Cumartesi gecesi kutlanacak olan Paskalya Bayramı için...

Gümüşhane’deki İmera Manastırı Tarihi Dokusuna Kavuştu

Gümüşhane’nin tarihi ve kültürel hazinelerinden birisi olan İmera Manastırı yıllar içinde yapılan tahribatlardan kurtarıldı. Manastırın duvarlarına kazınan...

Bu haberleri okudunuz mu?Benzer İçerikler
Sizin için önerildi