1 Mayıs 2024 Çarşamba

Papa Françesko’nun, Advent Konuşması

01 Aralık Pazar günü Papa Françesko, Angelus duasında Advent yani Doğuş Bayramı’na hazırlık döneminin anlamına değinerek, bu dönemin bizleri acı çekenlerle ilgilenmeye davet ettiğini söyledi. 

Papa Francesco: ‘‘Advent, başkalarının İhtiyaçlarında İsa Mesih’i Bulmamıza Yardımcı Oluyor.’’

Yeni ayin yılının başında Papa, Advent döneminin İsa Mesih’in hayatlarımıza girişini hatırlattığını söyleyerek, ‘‘İsa Mesih’in ikinci kez gelecek olması, bizlerin geleceğe güvenle ve umutla bakmamızı sağlıyor’’ dedi. 

Papa Françesko, Peygamber Yeşaya’nın, bütün ulusların toplanacağı Rab’bin dağının bir resmini çizdiğini söyleyerek, ‘‘İsa Mesih, o dağın tepesindeki gerçek tapınaktır’’ ifadelerinde bulundu.

‘‘Yeşaya’nın müthiş vizyonu, aynı zamanda ilahi bir sözdür. Tarihin anlamı ve hedefi olan Mesih’e yolculuk etmenin eşsiz önemini gösterir. Advent, barış elçisi olarak gelen İsa Mesih’i kabul etme zamanıdır’’ dedi.

Kutsal Kitap’ta İsa Mesih’in bizleri ayık olmamız konusunda uyardığını söyleyen Papa, ‘‘Uyanık kalmak, her zaman gözlerimizin açık olması anlamına gelmez. Uyanmamız gereken uyku; kayıtsızlık, kibir ve ilgisizliktir’’ dedi. 

İsa Mesih’i beklerken aynı zamanda Tanrı’nın şaşılası işlerine hazır olmamız gerektiğini söyleyen Papa, komşularımıza ve ihtiyacı olanlara gerekli ilgiyi ve yardımı göstermemiz gerektiğini vurguladı.

Son olarak Papa Françesko, Meryem Ana’dan Advent yolculuğu boyunca rehberlik etmesini isteyerek, ‘‘Her zaman uyanık olan Bakire ve Umudun Annesi Meryem! Bakışlarımızı İsa Mesih’in görüntüsüne ve Rab’bin dağına çevirebilmemiz için bizlere yardım et’’ duasında bulundu. (vaticannews.va)

Din Değiştirme Karşıtı Yasaların Son Bulması İstendi

Release International, Hindistan'da din değiştirme karşıtı yasaların Hristiyanlara yönelik baskıya ve şiddete neden olduğunu söyleyerek yürürlükten kaldırılmasını...

Episkoposlar, Katoliklere Yönelik Saldırıları Kınadı

Hindistan'da episkoposlar, aşırılık yanlısı bir grubun Katolik okuluna yönelik saldırısını kınadı. 16 Nisan'da yaşanan saldırıda Telangana eyaletindeki Rahibe...

Hristiyan Liderler Ruanda Soykırımının 30. Yılını Andı

Afrika Hristiyan Uzmanlar Forumu (ACPF) üyeleri, yaklaşık 800 bin kişinin hayatını kaybettiği Ruanda soykırımının 30. yıldönümünde mağdur...

Kongo Demokratik Cumhuriyeti’nde Saldırılar Son Bulmuyor

Demokratik Kongo Cumhuriyeti'nde Hristiyanlara zulmeden Müttefik Demokratik Güçler (ADF) adlı terör örgütü, Beni kentinde düzenlediği saldırıda 12...

Bu haberleri okudunuz mu?Benzer İçerikler
Sizin için önerildi