2 Mayıs 2024 Perşembe

Papa Françesko: ”Advent, Günlük Hayatımızda Tanrı’nın Varlığını Uyandırsın”

Papa Françesko, Advent’in ilk Pazar günü, Hristiyanları uykularından uyanmaya, her zaman Tanrı’nın varlığını hatırlamaya ve O’nu günlük yaşantılarında karşılamaya çağırdı.

Doğuş Bayramı’na hazırlık döneminin ilk Pazar günü hacıları Aziz Petrus Meydanı’nda karşılayan Papa Françesko, Angelus duasında umudumuzun kaynağı olan Rab’bin gelişinin, hayatımızın en zor zamanlarında bile bizleri teselli etmesi gereken bir gerçek olduğunu söyledi. 

Rabbimiz Bize Yakın

Papa Françesko, Rab’bin bizleri her zaman ziyaret ettiğine, bizleri kendine yakınlaştırdığına ve bizleri karşılamak üzere geri döneceğine dikkat çekti. Ayrıca şu soruları hatırlattı: ‘‘Rab bizleri nasıl ziyaret edecek ve O’nu nasıl tanıyıp, hoş karşılayacağız?’’

Papa’nın ilk sorusu derin düşünmeyi gerektiriyor. Çünkü Hristiyanlar olarak Rab’bin hayatımızda var olduğunu ve yaşam yolculuğumuzda bizlere eşlik ettiğini biliyoruz. 

‘‘Günlük yaşamdaki olaylar dikkatimizi dağıttıkça bu gerçeği bazen göremiyoruz veya Rab’bin varlığının mucizevî işaretlerini arıyoruz’’ diyen Papa Françesko, İncil’de belirttiği gibi Rab’bin gelişinin Nuh’un günlerinde olduğu gibi hiç beklemediğimiz bir zamanda gerçekleşeceğini söyledi. 

Tanrı’nın Yaşamlarımızdaki Varlığı

Papa, ‘‘Yaşamlarımızdaki en yaygın ve sıradan durumlarda bile Rab egemendir. Olağanüstü olayların gerçekleşmesini beklemeden bu gerçeğin farkında olmamız gerekir. Bu, önemli biriyle karşılaşmamızda, tesadüfi bir karşılaşmada veya günlük hayatın sıkıcı görünen bir anında olabilir. Bizi çağıran, bizimle konuşan ve bizleri teşvik eden Rab’bi yaşamımızın her anında bulabiliriz’’ dedi.

Rab’bi Tanımak ve Kabul Etmek

‘Rab’bi nasıl tanıyabileceğimiz ve hoş karşılayabileceğimiz’ sorusuna değinen Papa, ‘‘Ayık ve uyanık olmalıyız. İsa bizleri, O’nun gelişini fark etmeme ve ziyaretine hazırlıksız olma tehlikesine karşı uyarıyor’’ dedi. Papa Françesko, konuya ilişkin olan Aziz Augustin’in ‘‘Rab’bin yanımdan geçip gitmesinden ve O’nu tanıyamamaktan korkuyorum’’ sözünü hatırlattı.

Papa Françesko, İsa Mesih’in Nuh’un zamanında günlük yaşamın işlerine kapılanların yaşadıkları yıkım üzerine sözlerini hatırlatarak, ‘‘Günlük hayatımızda Tanrı’nın varlığını her zaman fark etmemiz ve bu büyük resmi gözden kaçırmamamız gerekiyor’’ dedi.

Ayık ve Uyanık Olun

Advent’in uyuşukluğu bir kenara bırakıp, uyanık olma zamanı olduğunu söyleyen Papa, ‘‘Kendimize ayık ve uyanık olup olmadığımızı ve günlük yaşantımızda Tanrı’nın varlığından haberdar olup olmadığımızı sormalıyız. Bu gerçeğin farkında olmazsak, Rab’bin gelişine hazırlıklı olamayız. Nasıralı İsa’nın alçakgönüllü yaşamında Tanrı’nın varlığını bilen ve O’nu rahminde karşılayan Meryem Ana bizlere yardım etsin’’ dedi. (Vatican News)

Gençler, Kutsal Kitap’ın Yaşamlarını Değiştirdiğini Söyledi

Amerika Kutsal Kitap Topluluğu (American Bible Society) 2024 yılı raporunda, Kutsal Kitap'ın gençler üzerinde etkisinin arttığını açıkladı.  4-23...

Hristiyan Yardım Kuruluşu, Pakistan’daki Hristiyanları Desteklemeye Devam Ediyor

Ağustos 2023'te Hristiyanlara karşı başlatılan ayaklanma sonucu birçok kişi evini ve eşyalarını kaybetti. Kurbanlardan biri de Pakistan'ın...

Pakistan’da Pastöre Suçlama

Pakistan’ın Gujranwala kentinde yaşayan pastör Accad, paylaşılan bir videoda damadı Almas tarafından dine hakaret etmekle suçlandı. Almas,...

Din Değiştirme Karşıtı Yasaların Son Bulması İstendi

Release International, Hindistan'da din değiştirme karşıtı yasaların Hristiyanlara yönelik baskıya ve şiddete neden olduğunu söyleyerek yürürlükten kaldırılmasını...

Bu haberleri okudunuz mu?Benzer İçerikler
Sizin için önerildi