19 Mart 2024 Salı

Papa Françesko: ‘‘Advent, Sürekli Bir Umut Çağrısıdır’’

Papa Françesko, Aziz Petrus Meydanı’ndaki Angelus kutsamasında Advent’in yeni bir ayin yılının başlangıcına işaret ettiğini belirtti. Papa, ‘‘Kilise, İsa’nın yaşamındaki ve kurtuluş tarihindeki ana olayların kutlanmasıyla zamanın geçişini işaretler. Bunu yaparken, varoluşumuzun yolunu aydınlatır, günlük işlerimizde bizi destekler ve Mesih ile karşılaşıncaya dek bize rehberlik eder’’ dedi.

Umut Beklentisi

Papa Françesko, ‘‘Advent, bizi bir beklenti ve umut zamanı olarak Noel’e hazırlayan ayin yılının ilk önemli sezonunu yaşamaya davet ediyor’’ dedi.

Papa, Aziz Pavlus’un umudunun nedenini paylaştığını söyleyerek, ‘‘Havari Aziz Pavlus, Korintli Hristiyanların ve bizlerin bir gün gelecek olan İsa Mesih ile karşılaşmaya odaklamamızı istedi. Böylece, O’nun lütfuyla kendi hayatlarımızda ve başkalarının hayatlarında iyi işler başarabiliriz’’ ifadelerinde bulundu. 

Sıkıntılı Zamanlarda Rabbe Sesleniş 

Papa, ‘‘Tanrımız, bizlere gelen Tanrı’dır. Bizi asla hayal kırıklığına uğratmaz. O, aramıza geldi ve günahlarımızı üstlenen adam oldu. Tanrı kalplerimizin kapılarını çalıyor’’ dedi.

Papa Françesko, insanların COVID-19 salgını nedeniyle, karamsarlığa ve umutsuzluğa kapılma riskiyle karşı karşıya olduğunu belirterek, ‘‘Bunun panzehiri İsa Mesih’i beklemektir. Çünkü O, bizim yardımcımız ve kalkanımızdır. Güvenle Rabbi beklemek, hayatımızın karanlık anlarında esenlik ve cesaret bulmamızı sağlar’’ dedi.

Tanrı Bizimle

Papa, ‘‘Advent, sürekli bir umut çağrısıdır. Tanrı’nın tarihte nihai hedefine ve tamlığına, yani Rab İsa Mesih’e götürmek için hazır olduğunu hatırlatır. Tanrı, insanlık tarihinde etkindir. O, bizimle olan Tanrı’dır. Bizlere eşlik eder’’ dedi.

Papa Françesko konuşmasını şöyle sonlandırdı: ‘‘Tanrı bizi asla terk etmez. Günlük yaşamın anlamını keşfetmemize yardımcı olmak, baskı altında olduğumuzda veya acı çektiğimizde bize cesaret vermek için hayatımızın her anında bizlere eşlik eder. Fırtınaların ortasında Tanrı her zaman elini bize uzatır ve bizi tehlikelerden kurtarır.’’ (vaticannews)

İskenderun’da Oruç Dönemi Öncesi Bağışlama Pazarı Ayini

Önceki hafta sonu ‘Et Orucu’na başlayan İskenderunlu Ortodokslar, geçtiğimiz hafta sonu da ‘Peynir Orucu’na başlayarak 40 Gün...

Gazzeli Genç Kız, SAT-7’ye Konuştu

SAT-7 EKRANLARINDA SAVAŞIN SONLANDIRILMASI VE OKULA DÖNME ÇAĞRISINDA BULUNDU Gazze'de 625.000'den fazla çocuk ve genç aylardır okula gidemiyor...

Ermeni Kilisesi, Surp Krikor Lusavoriç Yortusu’nu Kutladı

Ermeni Kilisesi, İman Atası Surp Krikor Lusavoriç'in, İsa Mesih'e olan imanı uğruna Khor Virab'a (Derin Kuyu) Atılışı...

İskenderun’da Paskalya Öncesi Et Orucu Başladı

İskenderunlu Ortodokslar, geçtiğimiz hafta sonu ‘Et Karnavalı-Merfağ’ gerçekleştirerek, Paskalya öncesinde et orucuna başladı. Bu hafta sonu ise Peynir Karnavalı...

Bu haberleri okudunuz mu?Benzer İçerikler
Sizin için önerildi