4 Mayıs 2024 Cumartesi

Papa Françesko, Barışın Sağlanmasına Destek için Güney Sudan’da

Vatikan Devlet Başkanı ve Katoliklerin ruhani lideri Papa Françesko, Kongo Demokratik Cumhuriyeti ziyaretinin ardından Güney Sudan’daki temaslarına başladı.

Papa Françesko’yu başkent Cuba’daki havalimanında Devlet Başkanı Salva Kiir Mayardit’in de aralarında olduğu devlet yetkilileri ve kalabalık bir halk kitlesi karşıladı.

Papa, Cuba’daki Başkanlık Sarayı’nda Devlet Başkanı Mayardit’in de hazır bulunduğu toplantıda, ülkedeki diplomatik ve sivil toplum temsilcileri ile bir araya geldi.

Papa’nın, sürekli açlık ve çatışmalar gibi insani krizlerle gündeme gelen dünyanın en genç ülkesi Güney Sudan’da, barışı teşvik eden ve ülkedeki insani krizlere dikkati çeken görüşmeler gerçekleştirmesi bekleniyor.

Papa Françesko, 3 gün sürecek temasları kapsamında çeşitli yetkililer, diplomatlar, kilise liderleri ve sivil grupların yanı sıra yıllardır şiddetten etkilenen insanlarla toplantılar yapacak.

Papa, Temmuz 2022’de yapılması planlanan KDC ve Güney Sudan ziyaretini, rahatsızlığı nedeniyle ertelemek zorunda kalmıştı.

Göçmenlerle Bir Araya Geldi

Resmi temaslarında Papa Françesko, Devlet Başkanlığındaki konuşmasının ardından başkent Cuba’daki Özgürlük Salonu’nda çatışmalar nedeniyle yerinden edilen iç göçmenlerle bir araya geldi.

Papa, sürekli açlık ve çatışmalar gibi insani krizlerle gündeme gelen Güney Sudan’a hükümet yetkilileri, kilise liderleri, sivil gruplar ve yıllardır şiddetten etkilenen insanlarla görüşmek ve barış çağrısı yapmak üzere gelmişti. 

Papa Françesko’yu Görmek için 9 Gün Yürüdüler

Papa’nın ülkeye varışından önce 60 kişilik grup, Papa’nın ayini için, başkent Cuba’nın kuzeybatısından yola çıkarak yaklaşık 300 kilometrelik yolu yürüdü.

9 günlük yolculuğun ardından Cuba’ya ulaşan gruptan NightRose Falea, ”Ayaklarım ağrıyor ama o kadar yorgun değilim. Ruh seninleyken yorulmuyorsun. Cuba’ya gelmeyi kaçıramazdım. Papa’nın kutsamasını almak için buradayız. Onun lütufları ile bu ülkede bir şeylerin değişeceğine eminim” ifadelerini kullandı.

Faith Biel de her gün birkaç saat yürüdüklerini, geceyi bulundukları yerlerdeki mahallerde geçirdiklerini anlattı.

Uzun süreli yolculuklarının yorucu olduğunu söyleyen Biel, “Ama buna değdi” dedi. (AA)

Episkopos Arsenios Dahdal Önderliğinde “Kutsal Perşembe” Ayini

Bu hafta sonu Paskalya Bayramı’nı kutlamaya hazırlanan Ortodoks Kiliseleri, “Elem Haftası” ayinlerini de sürdürüyor. Bu kapsamda İskenderun Aziz Corç...

İskenderun Aziz Corç Rum Ortodoks Kilisesi’nde “Kutsal Yağ” Ayini

Geçtiğimiz hafta sonu kutlanan Dallar Bayramı’nın ardından Kutsal Hafta’ya başlayan Ortodokslar, Çarşamba günü Kutsal Yağ Ayini’ni gerçekleştirdi....

İskenderun’da “Kutsal Elem Haftası ve Paskalya Ayini” Programı

İskenderun’da Ortodoks Kilisesinin “Kutsal Elem Haftası ve Paskalya Ayini” Programı belli oldu. Cumartesi gecesi kutlanacak olan Paskalya Bayramı için...

Gümüşhane’deki İmera Manastırı Tarihi Dokusuna Kavuştu

Gümüşhane’nin tarihi ve kültürel hazinelerinden birisi olan İmera Manastırı yıllar içinde yapılan tahribatlardan kurtarıldı. Manastırın duvarlarına kazınan...

Bu haberleri okudunuz mu?Benzer İçerikler
Sizin için önerildi