2 Mayıs 2024 Perşembe

Papa Françesko, Hristiyan Gençlere Hitap Etti

Belçika’dan bir grup Hristiyan genci, parçalanmış bir dünyada barış elçileri olmaya davet eden Papa Françesko, onları her zaman İsa Mesih’e güvenerek zorluklar karşısında yaratıcı olmaya teşvik etti.

Clementine Hall’da yaklaşık 300 kişilik bir gruba hitap eden Papa, giderek seküler hale gelen ve birbirinden kopan bir toplumda Tanrı’ya bağlılıklarını ve tanıklıklarını övdü. Papa Françesko, ‘‘Kilise, daha iyi ve daha barışçıl bir dünya inşa etmek için gençlerin coşkusuna ve cömertliğine ihtiyaç duymaktadır. Siz sadece Kilisenin geleceği değil, her şeyden önce şimdiki yüzüsünüz. Kilisenin size ihtiyacı var. Çünkü Kilise’nin gençlerin cömertliğine, sevincine ve farklı bir dünya inşa etme isteğine ihtiyacı var’’ dedi.

Krizler Bizi Büyütür

Zorlukların ve kriz anlarının bizleri büyüttüğünü söyleyen Papa Françesko, gençleri asla hayal kırıklığına uğratmayan sadık bir dost olan Mesih’le sağlam bir ilişki kurmaya davet etti. Papa, ‘‘Mesih ile bir ilişki, zayıflıklarımızı alçakgönüllülükle ve korkmadan kabul etmemize yardım eder. Süper kahramanlar olmanıza gerek yok. Samimi, dürüst ve özgür insanlar olmanız yeterli’’ dedi. Papa Françesko, gençleri ayrıca zor koşullarda yaşayanlarla, göçmenlerle ve sıkıntılarla mücadele eden gençlerle ilişki kurmaya davet etti.

Yaşlılarla İlişkide Olmak

Papa Françesko, ‘gerçek ve asli bir Kilise’ özlemine değinerek, gençleri Hristiyan topluluğuna katkıda bulunmaları için köklerimiz olan yaşlıların öğütlerine ve tanıklıklarına önem vermeye çağırdı. Papa, ‘‘Günlük mücadelelerimizde sağlam durabilmemiz, ancak yaşlılarla yakın ilişki kurarak olur. Onlar da imanlarını ve dini düşüncelerini yeni nesillere aktarır’’ dedi.

Barış Yapıcıları Olun

Barışa vurgu yapan Papa Françesko, ‘‘Çevrenizde ve içinizde barış yapıcıları olun. Barış elçileri olun ki dünya sevginin, birlikte yaşamanın, kardeşliğin ve dayanışmanın güzelliğini yeniden keşfedebilsin’’ dedi.

Müjde’nin taşıyıcıları olmaktan asla yorulmayın

Papa, Belçikalı Hristiyan gençleri, zorluklardan korkmamaya ve gittikleri her yerde, dikkatlerini dağıtmadan Müjde’nin taşıyıcıları olmaktan asla yorulmamaya davet etti. Genç Hristiyanları Meryem Ana’nın şefkatine emanet eden Papa Françesko, dua etmenin önemini vurguladı. (Vatican News)

Gümüşhane’deki İmera Manastırı Tarihi Dokusuna Kavuştu

Gümüşhane’nin tarihi ve kültürel hazinelerinden birisi olan İmera Manastırı yıllar içinde yapılan tahribatlardan kurtarıldı. Manastırın duvarlarına kazınan...

Gençler, Kutsal Kitap’ın Yaşamlarını Değiştirdiğini Söyledi

Amerika Kutsal Kitap Topluluğu (American Bible Society) 2024 yılı raporunda, Kutsal Kitap'ın gençler üzerinde etkisinin arttığını açıkladı.  4-23...

Hristiyan Yardım Kuruluşu, Pakistan’daki Hristiyanları Desteklemeye Devam Ediyor

Ağustos 2023'te Hristiyanlara karşı başlatılan ayaklanma sonucu birçok kişi evini ve eşyalarını kaybetti. Kurbanlardan biri de Pakistan'ın...

Pakistan’da Pastöre Suçlama

Pakistan’ın Gujranwala kentinde yaşayan pastör Accad, paylaşılan bir videoda damadı Almas tarafından dine hakaret etmekle suçlandı. Almas,...

Bu haberleri okudunuz mu?Benzer İçerikler
Sizin için önerildi