2 Mayıs 2024 Perşembe

Uluslararası Spor Zirvesi

Uluslararası Spor Zirvesi’nin açılışına katılan Laity, Family and Life Dicastery’nin başkanı Kardinal Kevin Farrell, ‘‘Spor, iyi şekilde yapıldığında ve doğru bir şekilde sunulduğunda, özellikle gençlere çok değerli katkılar sunabilir’’ dedi.

Kardinal Kevin Farrell

Kardinal, kilisenin spor dünyasına olan ilgisinin, ekonomik nedenlerden değil, insanlığın iyiliğini önemsemekten kaynaklandığını söyledi. Papa Françesko’nun ansikali, Fratelli tutti’ye değinen Kardinal Farrell, ‘‘Tüm insanların iyiliğini aramak, bireylerin ve toplumların ahlaki değerlerde olgunlaşmasına yardımcı olmak anlamına gelebilir’’ dedi.

Kilise’nin spordan beklentilerine değinen Kardinal Farrell, sporun tek bir insan ailesi olma fikrini beslemeye yardımcı olması ve umudu yeniden canlandırmak için birliği teşvik etmesi gerektiğini söyledi. Papa Françesko’nun sözlerine bir kez daha atıfta bulunan Kardinal, dünyanın küresel bir kayıtsızlığa maruz kaldığını söyledi. Kilisenin spora olan ilgisine değinen Kardinal Farrell, ‘‘Kilise, özellikle kırılmış olanların yüreklerinde umudu yeniden alevlendirmek ve her alanda birlikteliği teşvik etmek istiyor’’ dedi.

Kardinal, insanların hayatlarında önemli bir yere sahip olan sporun, birliği ve beraberliği teşvik etmek için ayrıcalıklı bir alan olabileceğini belirtti. Kardinal Farrell, temelde her kişiye uygun hale getirilerek ‘kişiye özgülük’, sporun herkese, özellikle yoksullara ve dışlanmışlara açık hale getirilerek ‘erişilebilirlik’ ve profesyonel ve eğlence amaçlı sporlar arasında birlikteliği teşvik ederek ‘bağlılık’ olmak üzere üç kavrama değindi.

Sporun her zaman dayanışmayı, güçsüzlere yakınlığı ve sporcular ile kadınlara bağlılığı teşvik ettiğini söyleyen Kardinal, ‘‘Bu ivmeyi canlı tutmak ve birlikte spora ruhunu geri vermek için umutla çalışmak istiyoruz. Sporun insanlığı korumasını istiyoruz. Ayrıca sporun Fratelli tutti’nin temeli olan ‘arkadaşlık ve sosyal dostluk’ ruhuyla yapılmasını talep ediyoruz’’ dedi.

Kardinal Farrell konuşmasını Zirve’ye katılan herkesi daha kardeşçe ve birleşmiş bir insanlığa olan bağlılığa güvenmeye davet ederek sonlandırdı. (Vatican News)

Gümüşhane’deki İmera Manastırı Tarihi Dokusuna Kavuştu

Gümüşhane’nin tarihi ve kültürel hazinelerinden birisi olan İmera Manastırı yıllar içinde yapılan tahribatlardan kurtarıldı. Manastırın duvarlarına kazınan...

Gençler, Kutsal Kitap’ın Yaşamlarını Değiştirdiğini Söyledi

Amerika Kutsal Kitap Topluluğu (American Bible Society) 2024 yılı raporunda, Kutsal Kitap'ın gençler üzerinde etkisinin arttığını açıkladı.  4-23...

Hristiyan Yardım Kuruluşu, Pakistan’daki Hristiyanları Desteklemeye Devam Ediyor

Ağustos 2023'te Hristiyanlara karşı başlatılan ayaklanma sonucu birçok kişi evini ve eşyalarını kaybetti. Kurbanlardan biri de Pakistan'ın...

Pakistan’da Pastöre Suçlama

Pakistan’ın Gujranwala kentinde yaşayan pastör Accad, paylaşılan bir videoda damadı Almas tarafından dine hakaret etmekle suçlandı. Almas,...

Bu haberleri okudunuz mu?Benzer İçerikler
Sizin için önerildi