2 Mayıs 2024 Perşembe

Papa Françesko Taburcu Oldu

Katoliklerin ruhani lideri ve Vatikan Devlet Başkanı Papa Françesko, solunum yolu enfeksiyonu dolayısıyla üç gündür tedavi gördüğü Gemelli Hastanesi’nden taburcu edildi. Hastane önünde kendisini bekleyenleri selamlayan Papa, “Hala hayattayım” dedi.

Nefes darlığı şikayetiyle 29 Mart’ta Roma’daki Gemelli Hastanesi’ne kaldırılan Papa, üç günlük tedavinin ardından hastaneden ayrıldı. Papa’nın bronşit tedavisine hızlı yanıt verdiği belirtildi.

86 yaşındaki Papa, hastane önünde kendisini bekleyenleri selamladı. Hastane çıkışında da arabasını durdurtarak kendisini bekleyenler ve gazetecilerle ayaküstü sohbet etti. Baston kullandığı dikkat çeken Papa, Vatikan’a doğru yola çıktı.

Vatikan Sözcüsü Matteo Bruni, Papa Françesko’nun Paskalya kutlamalarının başlangıcı olarak kabul edilen Palmiye Pazarı ayinine katılacağını doğruladı. Ayin, pazar günü Aziz Petrus Meydanı’nda yapılacak.

Muhabirler tarafından hastanede kaldığı süre boyunca korkup korkmadığı sorulduğunda, Papa, yaşlı bir adamın kendisine söyledikleriyle yanıt verdi: Benden daha yaşlı olan yaşlı bir adam, böyle bir durumda bana şöyle demişti: “Peder, ölümü görmedim ama geldiğini gördüm. Çok çirkin!”

Dün de bir açıklama yapan Bruni, Papa’nın klinik bulgularının iyiye gittiğini ve akşam yemeğinde hastanede kendisine yardımcı olan doktorlar, hemşireler, asistanlar ve jandarma personeliyle pizza yediğini belirtmişti. Bruni, “Bu sabah kahvaltıdan sonra biraz gazete okudu ve işine geri döndü. Papa Hazretlerinin bu sabah yapılan son testlerin sonuçlarının ardından yarın Santa Marta’daki evine dönmesi bekleniyor” ifadelerini kullanmıştı.

Gümüşhane’deki İmera Manastırı Tarihi Dokusuna Kavuştu

Gümüşhane’nin tarihi ve kültürel hazinelerinden birisi olan İmera Manastırı yıllar içinde yapılan tahribatlardan kurtarıldı. Manastırın duvarlarına kazınan...

Gençler, Kutsal Kitap’ın Yaşamlarını Değiştirdiğini Söyledi

Amerika Kutsal Kitap Topluluğu (American Bible Society) 2024 yılı raporunda, Kutsal Kitap'ın gençler üzerinde etkisinin arttığını açıkladı.  4-23...

Hristiyan Yardım Kuruluşu, Pakistan’daki Hristiyanları Desteklemeye Devam Ediyor

Ağustos 2023'te Hristiyanlara karşı başlatılan ayaklanma sonucu birçok kişi evini ve eşyalarını kaybetti. Kurbanlardan biri de Pakistan'ın...

Pakistan’da Pastöre Suçlama

Pakistan’ın Gujranwala kentinde yaşayan pastör Accad, paylaşılan bir videoda damadı Almas tarafından dine hakaret etmekle suçlandı. Almas,...

Bu haberleri okudunuz mu?Benzer İçerikler
Sizin için önerildi