3 Mayıs 2024 Cuma

ABD Başkanı Biden, Amerika Başepiskoposu’nu Beyaz Saray’da Ağırladı

Amerika Başepiskoposu Elpidoforos, ABD Başkanı Joe Biden ile yaptığı görüşmede Yunanistan’ın gidişatını ilgilendiren kilit konularda Washington’ın desteğini istedi.

Başepiskopos, Yunanistan’ın bağımsızlığının yıldönümünü kutlamak üzere Beyaz Saray tarafından düzenlenen resmi resepsiyonda Yunan-Amerikan toplumunu temsil etti.

ABD Başkanı, Başepiskopos Elpidoforos’u devlet başkanları için alışılagelmiş ritüeli izleyerek Devlet Başkanı onuruyla karşıladı.

Toplantının Yunanistan’a özgü kültürün öneminin bir göstergesi de Amerikan Başkanı’nın sosyal medya aracılığıyla yaptığı ve ulusal yeniden doğuşun yıldönümü vesilesiyle Yunan kültürünün küresel topluma katkısını vurguladığı açıklama ve yorumlardır.

Başkan Biden sosyal medyada, “Bugün ve her gün, Yunan Bağımsızlığı hem Amerikalılar hem de Yunanlar için bir kutlamadır. Bize, bizi birleştiren tarih ve değerleri onurlandırma fırsatı verir.

Özgürlük, eşitlik, onur ve demokrasi” diye yazdı.

Başepiskopos Elpidoforos, konuşmasında, “Beyaz Saray’da, Yunan Ulusu’nun Dirilişi’ni kutlarken sizlerle birlikte olmak hepimiz için büyük bir onurdur ve hepimiz adına size yürekten teşekkür ediyorum. Ekümenik Patrikhanemizin, bugün her zamankinden daha fazla ihtiyaç duyulan sevgi, barış ve umut temelli, tamamen ruhani görevine verdiğiniz güçlü destek için teşekkür ederiz” dedi.

Gümüşhane’deki İmera Manastırı Tarihi Dokusuna Kavuştu

Gümüşhane’nin tarihi ve kültürel hazinelerinden birisi olan İmera Manastırı yıllar içinde yapılan tahribatlardan kurtarıldı. Manastırın duvarlarına kazınan...

Gençler, Kutsal Kitap’ın Yaşamlarını Değiştirdiğini Söyledi

Amerika Kutsal Kitap Topluluğu (American Bible Society) 2024 yılı raporunda, Kutsal Kitap'ın gençler üzerinde etkisinin arttığını açıkladı.  4-23...

Hristiyan Yardım Kuruluşu, Pakistan’daki Hristiyanları Desteklemeye Devam Ediyor

Ağustos 2023'te Hristiyanlara karşı başlatılan ayaklanma sonucu birçok kişi evini ve eşyalarını kaybetti. Kurbanlardan biri de Pakistan'ın...

Pakistan’da Pastöre Suçlama

Pakistan’ın Gujranwala kentinde yaşayan pastör Accad, paylaşılan bir videoda damadı Almas tarafından dine hakaret etmekle suçlandı. Almas,...

Bu haberleri okudunuz mu?Benzer İçerikler
Sizin için önerildi