2 Mayıs 2024 Perşembe

Papa Françesko: ‘‘Tanrı’ya ve Başkalarına Hizmet Ederek Dar Kapıdan Girin’’

Papa Françesko, Aziz Petrus Meydanı’nda Angelus öncesi verdiği vaazda, birisinin ‘‘Kurtulanların sayısı az mı olacak?’’ sorusuna karşı İsa Mesih’in, ‘‘Dar kapıdan girmeye gayret edin’’ (Luka 13:24) sözünü hatırlattı.

Dar kapı simgesinin bizleri korkutabileceğini veya sadece mükemmel kişilerin kurtulabileceğini düşünmeye yönlendirebileceğini belirten Papa, Tanrı’nın krallığındaki sofraya her yerden insanların katılacağını ve kapı dar olsa da herkese açık olduğunu vurguladı.

İsa Mesih’in zamanında geceleri şehrin kapıları en küçük kapı dışında kapanırdı. İsa Mesih İncil’de şöyle der: ‘‘Kapı Ben’im. Bir kimse benim aracılığımla içeri girerse kurtulur’’ (Yuhanna 10:9). Papa Françesko, ‘‘İsa bizlere Tanrı’nın yaşamına ve kurtuluşa girmek için O’ndan geçmemiz, O’nu ve Sözü’nü karşılamamız gerektiğini söylüyor. Nasıl ki şehre girmek için açık kalan sadece dar olan kapıydı ve ölçüt oydu, Hristiyan kapısının ölçütü de İsa Mesih’tir. Yani O’nun üzerine kurulmuş ve modellenmiş bir yaşamdır’’ dedi. 

Sevgi ve Hizmet İçinde Yaşamak

Papa, dar kapıdan geçmenin, Mesih’e ait olmak ve O’nu takip etmek anlamına geldiğini ve İsa’nın yaptığı gibi sevgi, hizmet ve fedakârlık ile yaşamak olduğunu belirtti. Papa Françesko, ‘‘Tanrı’nın yoluna girmek, sevginin ve hatta çarmıhtaki tehlikelerin içinde geçmek, bencilliğin, gururun, kibrin ve tembelliğin üstesinden gelmemizi gerektirir’’ dedi.

Günlük Sevgi Eylemleri

Papa, dar kapıdan geçmenin anlamıyla ilişkili günlük sevgi eylemlerine dair bir dizi somut örnek sunarak, ‘‘Büyük fedakârlıklarla kendilerini çocuklarına adayan ebeveynler, yaşlılara, yoksullara veya savunmasızlara hizmet edenler, engellere rağmen kararlılıkla çalışmaya devam edenler, inançlarından dolayı acı çeken ancak dua etmeye ve sevmeye devam edenler, kötülüğe iyilikle karşılık veren, affetme gücünü ve yeniden başlama cesaretini bulanlar, daha rahat bir yaşam için geniş kapıyı değil, İsa’nın dar kapısını seçen insanlardan bazılarıdır’’ dedi.

Hangi Taraftayız?

Papa Françesko, yaşamlarımız üzerinde düşünmemiz gerektiğini ve kendi çıkarlarımızı mı düşündüğümüzü, yoksa dar kapıdan girmeye mi çalıştığımızı kendimize sormamızı önerdi. 

Papa, İsa’yı çarmıha kadar takip eden Meryem Ana’nın, sonsuz yaşamın doluluğuna sahip olmada inanlıların yardımcısı olması için dua ederek konuşmasını bitirdi. (Vatican News)

Gümüşhane’deki İmera Manastırı Tarihi Dokusuna Kavuştu

Gümüşhane’nin tarihi ve kültürel hazinelerinden birisi olan İmera Manastırı yıllar içinde yapılan tahribatlardan kurtarıldı. Manastırın duvarlarına kazınan...

Gençler, Kutsal Kitap’ın Yaşamlarını Değiştirdiğini Söyledi

Amerika Kutsal Kitap Topluluğu (American Bible Society) 2024 yılı raporunda, Kutsal Kitap'ın gençler üzerinde etkisinin arttığını açıkladı.  4-23...

Hristiyan Yardım Kuruluşu, Pakistan’daki Hristiyanları Desteklemeye Devam Ediyor

Ağustos 2023'te Hristiyanlara karşı başlatılan ayaklanma sonucu birçok kişi evini ve eşyalarını kaybetti. Kurbanlardan biri de Pakistan'ın...

Pakistan’da Pastöre Suçlama

Pakistan’ın Gujranwala kentinde yaşayan pastör Accad, paylaşılan bir videoda damadı Almas tarafından dine hakaret etmekle suçlandı. Almas,...

Bu haberleri okudunuz mu?Benzer İçerikler
Sizin için önerildi