4 Mayıs 2024 Cumartesi

Paskalya Bayramı Etkinliğine Giden Otobüs Kaza Yaptı

Her yıl düzenlenen Paskalya Bayramı etkinliğine katılmak isteyen 45 Hristiyan, meydana gelen kaza sonucu hayatını kaybetti.

Güney Afrika Cumhuriyeti Cumhurbaşkanı Cyril Ramaphosa, Limpopo eyaletinin Moria şehrine giden otobüsün kaza yaptığını ve 45 kişinin hayatını kaybettiğini bildirdi.

Güney Afrika Ulaştırma Bakanlığı tarafından yapılan açıklamada, ‘‘Otobüs 46 kişiyi taşıyordu ve biri hariç hepsi hayatını kaybetti. Sürücünün direksiyon hakimiyetini kaybetmesi sonucu bariyerlere çarpan otobüs alev aldı’’ ifadelerinde bulunuldu. Güney Afrika Cumhuriyeti Ulaştırma Bakanı Sindisiwe Chikunga, kazada hayatını kaybeden ailelere yakınlığını dile getirerek, ‘‘Bu zor dönemde dualarımız sizinle’’ dedi.

Kazada sadece 8 yaşında bir kız çocuğunun hayatta kaldığı açıklandı. Yolcuların seyahat ettiği ibadet hizmeti, Paskalya Bayramı döneminde düzenlenen en büyük Hristiyan etkinliğidir. 

Moria’yı 3 ila 5 milyon arasında hristiyanın ziyaret ettiği tahmin ediliyor. Botsvana Devlet Başkanı Mokgweetsi Masisi, ‘‘Trajik otobüs kazasından etkilenen Zion Kilisesi üyelerine ve ailelerine başsağlığı diliyorum’’ dedi. Güney Afrika Polis Teşkilatı, hayatını kaybeden tüm yolcuların Botsvana vatandaşı olduğunu açıkladı. Ayrıca hayatını kaybeden 9 kişinin cesedine henüz ulaşılmadığı bildirildi. Kazadan sağ kurtulan 8 yaşındaki kız çocuğu ise hastanede tedavi altına alındı.

Limpopo Başkanı Stan Mathabatha, ‘‘Limpopo’nun manzaralı yolları trajedi ve acının değil, sevincin yolları olmalıdır. Dualarım kurbanların aileleri ve sevdikleriyle birlikte. Trajediden etkilenen herkesin güç ve teselli bulmasını diliyorum’’ dedi.

(Kaynak: Christian Today)

Episkopos Arsenios Dahdal Önderliğinde “Kutsal Perşembe” Ayini

Bu hafta sonu Paskalya Bayramı’nı kutlamaya hazırlanan Ortodoks Kiliseleri, “Elem Haftası” ayinlerini de sürdürüyor. Bu kapsamda İskenderun Aziz Corç...

İskenderun Aziz Corç Rum Ortodoks Kilisesi’nde “Kutsal Yağ” Ayini

Geçtiğimiz hafta sonu kutlanan Dallar Bayramı’nın ardından Kutsal Hafta’ya başlayan Ortodokslar, Çarşamba günü Kutsal Yağ Ayini’ni gerçekleştirdi....

İskenderun’da “Kutsal Elem Haftası ve Paskalya Ayini” Programı

İskenderun’da Ortodoks Kilisesinin “Kutsal Elem Haftası ve Paskalya Ayini” Programı belli oldu. Cumartesi gecesi kutlanacak olan Paskalya Bayramı için...

Gümüşhane’deki İmera Manastırı Tarihi Dokusuna Kavuştu

Gümüşhane’nin tarihi ve kültürel hazinelerinden birisi olan İmera Manastırı yıllar içinde yapılan tahribatlardan kurtarıldı. Manastırın duvarlarına kazınan...

Bu haberleri okudunuz mu?Benzer İçerikler
Sizin için önerildi