5 Mayıs 2024 Pazar

Pastör ve Eşi Zulme Meydan Okuyor

İnsan hakları kuruluşu China Aid, Çin’de tanınmış bir pastöre zulmedildiğini, kendisine ve eşine dini faaliyetler düzenledikleri gerekçesiyle yaklaşık 55 bin dolar para cezası verildiğini bildirdi. 

China Aid, ‘‘28 Haziran’da yetkililer Xunsiding Kilisesi’nin tanınmış pastörü Yang Xibo ve eşi Wang Xiaofei’nin para cezasını iki katına çıkardı. Yaklaşık 55bin dolar para cezasına çarptırıldılar’’ açıklamasında bulundu. Çiftin iki yıldır bu cezayla mücadele ettikleri, ancak itirazlarının reddedildiği bildirildi.

Hükümet tarafından yasadışı kabul edilen kilise, birçok defa baskına uğradı. Çin Komünist Partisi’ne (ÇKP) boyun eğmeyen çift, ‘‘Tanrı’ya, O’nun acılarına ortak olmanızı sağladığı için şükredin. Herhangi bir mülkümüz yok. Her şey Tanrı’nın bir lütfu’’ açıklamasında bulundu.

China Aid’e göre, çift 29 Temmuz 2021’de Xiamen kentineki Din İşleri Bürosu tarafından cezalandırıldı ve izinsiz toplantı düzenlemekle suçlandı. Yetkililerin çifti hedef aldığı ve Din İşleri Bürosu’nun onayı olmadan dini faaliyetler düzenledikleri için kınadığı bildirildi. Kiliseler, bu tür baskılara sıklıkla maruz kalıyor.

China Aid, Yang Xibo’nun Xunsiding Kilisesi’nde hizmet eden dördüncü nesil olduğunu, teyzesi ve babasının da hizmette görev aldığını belirtti. ÇKP tarafından kontrol edilen Üç Benlik Kilisesi’ne katılmayı reddettikleri için suçlamalarla ve hapis cezasıyla karşı karşıya kaldılar.

Kilisenin faaliyetlerine devam etme ve hükümetin baskı girişimlerine karşı mücadelesi para cezalarını hızlandırdığı iddia edildi. Baskılar nedeniyle kilise sürekli yer değiştirmek zorunda kaldı. Çiftin yaşadıkları, ÇKP’nin Kutsal Kitap’ı yeniden yazma girişimi ve vatandaşlardan ibadet hizmetlerine katılmadan önce ön kayıt yaptırmalarını talep etmesinden sonra gerçekleşti. (CBN)

Sam Allberry İstanbul’da

Tanrı'nın Tasarısında Cinsellik Semineri İstanbul'da bulunan Pera Diriliş Kilisesi, önümüzdeki hafta sonu Dünya'nın gündeminden hiçbir zaman düşmeyen "Cinsellik"...

Episkopos Arsenios Dahdal Önderliğinde “Kutsal Perşembe” Ayini

Bu hafta sonu Paskalya Bayramı’nı kutlamaya hazırlanan Ortodoks Kiliseleri, “Elem Haftası” ayinlerini de sürdürüyor. Bu kapsamda İskenderun Aziz Corç...

İskenderun Aziz Corç Rum Ortodoks Kilisesi’nde “Kutsal Yağ” Ayini

Geçtiğimiz hafta sonu kutlanan Dallar Bayramı’nın ardından Kutsal Hafta’ya başlayan Ortodokslar, Çarşamba günü Kutsal Yağ Ayini’ni gerçekleştirdi....

İskenderun’da “Kutsal Elem Haftası ve Paskalya Ayini” Programı

İskenderun’da Ortodoks Kilisesinin “Kutsal Elem Haftası ve Paskalya Ayini” Programı belli oldu. Cumartesi gecesi kutlanacak olan Paskalya Bayramı için...

Bu haberleri okudunuz mu?Benzer İçerikler
Sizin için önerildi