fbpx
18 Mayıs 2024 Cumartesi

Kardinal Mar Raphael Luis Saco’yu Karşılama Töreni

Türkiye Ermenileri Patriği Kadasetli Sahak II, Keldani Katolik Kilisesi Patriği Kardinal Mar Raphael Luis Saco’yu, “Hıraşapar” töreni ile karşıladı. 

Keldani Katolik Kilisesi Patriği Kardinal Mar Raphael Luis Saco, 18 Temmuz Salı günü, Ermeni Patrikhanesi’ni ziyaret etti. Konuk Ruhani Öndere, İstanbul Keldani Katolik Kilisesi yeni atanmış Ruhani Önderi Episkopos Monsenyör Sabri Anar’ın yanı sıra pek çok din adamı eşlik etti.

Kadasetli Patrik Sahak II, Başepiskopos Aram Ateşyan, Ermeni Patrikliği Makamına bağlı Rahipler ve Pederler, Surp Asdvadzadzin Patriklik Kilisesi girişinde iki ruhani önderi karşıladılar. 

Daha sonra kortej halinde “Hıraşapar” duaları ile ruhani önderleri kiliseye yönlendirdiler.

Patrik Sahak II, yaptığı konuşma ile Keldani Katolik Kilisesi ruhani önderi ve beraberindeki din adamlarını selamladı. Patriklik Kilisesi kemerleri altında gerçekleştirilen bu tarihi ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getirdi.

Ardından Kardinal Mar Raphael Luis bir konuşma yaparak Patrik Sahak II’yi selamladı ve gösterilen misafirperverlik için teşekkür etti. Okunan ilahilerin ardından yeniden kortej halinde ve ilahiler eşliğinde iki ruhani önder Patrikhane’ye yöneldiler. 

Patrikhane girişinde toplu fotoğraf çekiminin ardından kabul salonuna geçildi. Burada konuk Kardinal Patrik Sahak II’ye hediye sundu. 

Daha sonra dini önderler ve tüm misafirler sohbet etme fırsatı buldular. Hoşça geçen sohbetin sonunda Patrik Sahak II de, Kardinal Mar Raphael Luis’e, Ermeni kilisesinin dini kıyafetleri ve objeleri ile ilgili İngilizce bir kitap ve el yapımı ahşap bir vazo hediye etti. Ayrıca, yeni takdis edilmiş Episkopos Monsenyör Sabri Anar’a ise bir episkoposluk Haç’ı hediye etti.

Konuklarını Patrikhane kapısına kadar uğurlayan Patrik Sahak II, Kardinal Raphael ile kucaklaşarak, bu ziyaretten duyduğu memnuniyeti belirtti ve yeniden görüşmek dileklerinde bulundu. 

Cezayir’de Pastörün Cezası Onandı

Cezayir'in Tizi Ouzo kentinde pastör Youssef Ourahmane'ye yasadışı ibadet hizmeti düzenlediği gerekçesiyle verilen bir yıllık hapis cezası...

Nijerya’da Dokuz Öğrenci Kaçırıldı

10 Mayıs'ta Nijerya'nın Kogi eyaletindeki Confluence Üniversitesi'ne düzenlenen saldırıda 9 öğrenci kaçırıldı.  Nijerya, Hristiyanlar için en tehlikeli ülkelerden...

Vatikan, İklim Değişikliği Tartışmalarına Ev Sahipliği Yapıyor

Avrupa Birliği'nin finanse ettiği Copernicus İklim Değişikliği Servisi (C3S), Nisan ayında deniz yüzeyi sıcaklıklarının rekor seviyeye ulaştığını...

BM Uyardı: “Gazze’de Tüm İnsani Yardımlar Durabilir”

Birleşmiş Milletler (BM) İnsani İşler Koordinasyon Ofisinin (OCHA) Gazze'de görev yapan sözcüsü Olga Cherevko, Gazze'ye istikrarlı yakıt...

Bu haberleri okudunuz mu?Benzer İçerikler
Sizin için önerildi