fbpx
18 Mayıs 2024 Cumartesi

Pastörün Ailesi, Duruşma Salonunda Sarhoş Sürücüyü Affetti

Sarhoş bir sürücünün kendisine çarpması sonucu hayatını kaybeden Minnesotalı pastörün ailesi ve kederli cemaati, kazadan sorumlu olan adamı duruşma salonunda affettiklerini söyledi. 

Kasım 2020’de 69 yaşındaki pastör Verlyn Strenge’nin aracına çarpan David Nelson’ın kanında yüksek oranda alkol tespit edildi. Kaza nedeniyle Clearbrook’taki First Baptist Kilisesi’nde uzun yıllardır hizmet eden Strenge hayatını kaybetti ve eşi ağır yaralandı. Nelson’ın araçla adam öldürmekten üç yıl hapis cezasına çarptırıldığı duruşmada, acılı aile ve cemaat üyeleri pastörün bağışlamak konulu son vaazını paylaştı.

Pastörün acılı eşi, kızı ve oğlu sarılmak üzere Nelson’a doğru yürüyerek kendisini affettiklerini, kendisi ve ailesi için dua edeceklerini söyledi. Kilise üyesi Rick Moore, ‘‘Bizler Tanrı tarafından o kadar çok affedildik ki, seni nasıl affedemeyiz’’ dedi. Strenge’nin kızı Jayme Nelson ise, ‘‘Sizi affediyoruz. İlk başlarda zor olsa da, son bir yıldır sizler için dua ediyoruz. Çünkü hayatınızın bu büyük hatadan etkilendiğini biliyoruz’’ dedi.

Yargıç Eric Schieferdecker, daha önce böyle bir bağışlama eylemine şahit olmadığını söylerken, Bölge Savcısı Katy Lorsbach gözyaşlarını tutamadı. Kaza sırasında sarhoş olan Nelson’ın frene hiç basmadığı tespit edildi. Nelson, duruşma sırasında ölümcül hatası nedeniyle özür diledi.

25 yıl boyunca First Baptist Kilisesi’nde hizmet eden pastör Strenge, Kutsal Kitap’ın öğretilerine kendini adamış bir öğrenci olarak tanıtıldı. Ölüm ilanında, ‘‘Her yıl en az 6 defa Kutsal Kitap okudu ve birçok ayeti ezberledi. Mesih’e olan sevgisi, birçoklarının ayağa kalkmasına yardımcı oldu. Kardeş bir kilisenin gençlik hizmetlerine yardımcı olmak için Ukrayna’ya çok sayıda gezi düzenledi. Güçlü imanı ve seyahat sevgisi onu ve eşini 2020’de Ürdün ve İsrail’e götürdü. Verlyn hizmet ettiği cemaatlere ve insanlara sonsuz sevgi sundu. Sayısız nikâha, vaftiz ve cenaze törenine başkanlık etti. Sıkıntılı zamanlarda ve zafer anlarında ailelerin hep yanındaydı’’ ifadeleri yer aldı.

Ölümünün ardından düzinelerce insan, pastörün hayatlarına nasıl dokunduğunu paylaşarak, anısına saygı duruşunda bulundu. Bir destekçisi, ‘‘Verlyn bizler ve birçokları için bir kahramandı. Bu değerli Tanrı adamını bizimle ve hayatlarına dokunduğu herkesle paylaşan Strenge ailesine teşekkür ederiz’’ dedi. Başka biri ise, ‘‘Onun sevgi dolu yaşamına ve tanıklığına bakarak cesaret buluyorum. Tanrı’nın Sözünü okumak için her gün harcadığı uzun saatleri hatırlıyorum. O, benim ve birçokları için iman kahramanı’’ dedi. (CP)

Cezayir’de Pastörün Cezası Onandı

Cezayir'in Tizi Ouzo kentinde pastör Youssef Ourahmane'ye yasadışı ibadet hizmeti düzenlediği gerekçesiyle verilen bir yıllık hapis cezası...

Nijerya’da Dokuz Öğrenci Kaçırıldı

10 Mayıs'ta Nijerya'nın Kogi eyaletindeki Confluence Üniversitesi'ne düzenlenen saldırıda 9 öğrenci kaçırıldı.  Nijerya, Hristiyanlar için en tehlikeli ülkelerden...

Vatikan, İklim Değişikliği Tartışmalarına Ev Sahipliği Yapıyor

Avrupa Birliği'nin finanse ettiği Copernicus İklim Değişikliği Servisi (C3S), Nisan ayında deniz yüzeyi sıcaklıklarının rekor seviyeye ulaştığını...

BM Uyardı: “Gazze’de Tüm İnsani Yardımlar Durabilir”

Birleşmiş Milletler (BM) İnsani İşler Koordinasyon Ofisinin (OCHA) Gazze'de görev yapan sözcüsü Olga Cherevko, Gazze'ye istikrarlı yakıt...

Bu haberleri okudunuz mu?Benzer İçerikler
Sizin için önerildi