7 Mayıs 2024 Salı

Patrik II. Sahak, Patriklik Sosyal Yardım Komisyonu’ndan Gençlerle Buluştu

Patrik Kadasetli Sahak II. 10 Kasım Çarşamba akşamı, Patriklik Sosyal Yardım Komisyonu’ndan (PSYK) bir grup genci Patrikhane salonunda kabul etti.

Toplantıda Patrik Hazretleri söze başlarken gençlere “Hoş Geldiniz” dedi ve Patrikliğin önemli görevlerinden birisinin gençlerin fikirlerini özgürce beyan edebilecekleri ortamı kendilerine sağlamak olduğunu söyledi.

Bu doğrultuda, gençlerin Patrikhane çatısı altında bir araya gelmelerinin önemli ve kıymetli olduğunu ilave etti. Patrik Hazretleri, bu vesileyle PSYK’nın hizmetini övdü ve bu komisyon içerisinde hizmet ederken kazandıkları deneyimleri paylaşmalarını istedi.

Daha sonra söz alan gençler, Patrik Hazretleri’ne ev sahipliğinden dolayı teşekkür ettiler ve sıcak bir sohbet ortamı yarattığı için memnuniyetlerini belirttiler. Ardından, PSYK’nın faaliyetlerinden söz eden gençler, Patrik Hazretleri’nin takdisleri, deneyimli büyüklerinin katılımlarıyla kurulan bu komisyonun, farklı açılardan ihtiyaç sahiplerine ulaştığını belirttiler.

Bu komisyonun, gençlerin de sosyal yardım hizmetine destek olabilmeleri için olanak sağladığını belirttiler. Görüşme sonunda, gençler ayrıca projeleri hakkında ve günümüz gençliği hakkında konuştular. Kendi bakış açılarından gençliğin beklentileri hakkında sohbet ettiler.

Bu görüşme, gençliğe yaklaşan Patrikhane’nin gençlerin gözünden betimlenmesinde faydalı oldu. Bu doğrultuda da, fikir alışverişi gerçekleşti.

Toplantı, güzel bir sürprizle sona erdi. Pazar günü nişanlanmaya hazırlanan gençlerden Lidya Alaçam ve Roy Günter, Patrik Hazretleri’ne yaklaşarak, pederane takdislerini istediler. Patrik Hazretleri, gençlerin yüzüklerini kutsadı ve sağlam adımlarla evlilik yolunda ilerlemelerini, Ermeni geleneklerine sadık bir aile kurmalarını diledi.

Öte yandan, doğum günü olan gençler için bir de pasta kesildi.

Patrik Kadasetli Sahak II ve toplantıya katılan gençlerin toplu fotoğraf çekiminin ardından toplantı son buldu. Gençler bu toplantıdan dolayı duydukları memnuniyeti Patrik Hazretleri’ne dile getirerek Patrikhane’den ayrıldılar.

Episkopos Dahdal Arsuz’da ve Mersin’de Ayinlere Katıldı

Antakya ve Tüm Doğu Kiliseleri Patriği 10. Yuhanna’nın bereketi ile Türkiye’ye gelen Episkopos Arsenios Dahdal, Paskalya öncesindeki...

Beyoğlu Surp Yerrortutyun Kilisesi’nde Kutsal Sunu Ayini

Lusavoriç Korosu'nun 95. yılı Türkiye Ermenileri Patriği Kadasetli Sahak II, Beyoğlu Surp Yerrortutyun Kilisesi'ndeki Surp Badarak'a (Kutsal Sunu...

Aziz Corç’un İsim Bayramı İskenderun’da Ayinle Kutlandı

Hristiyanlığın simge isimlerinden Aziz Corç’un İsim Bayramı dolayısıyla, İskenderun Aziz Corç (Mar Circos) Rum Ortodoks Kilisesi'nde özel...

Mersin Rum Ortodoks Kilisesi’nde Matem Haftası ve Paskalya Kutlamaları

Kutsal Ortodoks Kiliseleri'nde 2024 yılı Paskalya orucunun son haftası olan Matem Haftası 28 Nisan pazar akşamı başladı,...

Bu haberleri okudunuz mu?Benzer İçerikler
Sizin için önerildi