11 Mayıs 2024 Cumartesi

Patrik Sahak II, Ana Taht Surp Eçmiadzin’e Gitti

Türkiye Ermenileri Patriği Kadasetli Sahak II, 19 Şubat 2024 Pazartesi akşamı, Ermenistan’a yaptığı seyahat ile Ana Taht Surp Eçmiadzin’e gitti. 

Patrik Sahak II yola çıkmadan önce Patriklik makamına bağlı rahipler, pederler ve ruhban adayları ile birlikte Surp Asdvadzazin Patriklik Katedrali’ne geçti, burada yolculuk duaları okundu. 

Patrik Sahak II ayine katılanlara Yüksek Ruhani Konsey toplantılarına başkanlık etmek ve Türkiye Ermeni toplumunun selamlarını Tüm Ermeniler Katolikosu Kadasetli Karekin II Hazretleri’ne iletmek üzere Surp Eçmiadzin’e gittiğini söyledi. 

Salı sabah erken saatlerde Ermenistan’a varan Patrik Sahak II’ye gezisi süresince Rahip Hovagim Seropyan eşlik edecek.

Patrik Kadasetli Sahak II’yi, havaalanında Katolikosluk Makamı Ayinler Sorumlusu Episkopos Muşeğ Babayan, Episkopos Vırtanes Aprahamyan ve Rahipler Topluluğu üyelerinden oluşan bir heyet karşıladı. Kısa bir dinlenmenin ardından Surp Eçmiadzin Katolikosluk Makamı’na doğru yola çıktılar.

Surp Eçmiadzin’e geldiklerinde, Episkopos Muşeğ Babayan başkanlığındaki ruhani heyet ve Patrik Sahak II, Kortej halinde Hıraşapar duası ile, Surp Hovhannes Mıgırdiç ve Surp Vartan Şapel’inden içeri girdi. Burada Episkopos Muşeğ, Tüm Ermeniler Katolikosu Kadasetli Karekin II Hazretleri ve Katolikosluk Makamı Rahipler Topluluğu adına Patrik Sahak II’ye, “hoş geldiniz” dileğinde bulundu. Ayrıca Kadasetli Patrik Sahak II, Hazretleri’nin varlığının kendileri için her zaman şevk ve cesaret verici olduğunu dile getirdi. Yüksek Ruhani Konsey Toplantılarının, Patrik Sahak II’nin Katolikosluk Makamı’nda bulunması ve Ermeni kilisesi için yapılan çalışmalara aktif katılımını sağlaması açısından bir fırsat olduğunu sözlerine ekledi. 

Patrik Sahak II de bir kez daha Ana Taht’ta bulunmanın mutluluğunu ileterek bu imkanı sağlayan Rab’be şükür etti. Episkopos Hazretlerine ve onun önderliğinde orada bulunan herkese teşekkür etti Yüksek Ruhani Konsey Toplantılarına başkanlık etmek üzere geldiği Katolikosluk Makamı’nda kendisini evindeymiş gibi hissettiğini dile getirdi. Ermeni Kilisesi için yapılan tüm çalışmaların başarıyla taçlandırılması için dua etti ve ardından orada bulunanları takdis etti.

Patrik Sahak II daha sonra Katolikos Hazretleri’ni makamında ziyaret etti. Ardından tüm hafta sürecek olan Yüksek Ruhani Konsey toplantıları başladı.

Aynı gece Patrik Sahak II, Kardinal Gucerotti, Yüksek Ruhani Konsey üyeleri, Kafkas Ülkeleri Papalık Temsilcileri ve Mıhitaryan Rahipler Topluluğu üyelerinin de katılımıyla, Katolikosluk Makamı’nda düzenlenen sevgi sofrasına katıldı.

Rahip Hovagim Seropyan’ın eşlik ettiği Patrik Sahak II’nin gezisi bir hafta sürecek ve 27 Şubat Salı günü Makamı’na dönecek.

Hampartsum Yortusu Kutsal Sunu Ayini ile Kutlandı

Surp Pırgiç Ermeni Hastanesi'nin kuruluşunun 192. yıl dönümü Rab İsa Mesih'in Dirilişinden 40 Gün Sonra Göğe Yükselişi...

Afganistan’da Ölüm Tehlikesine Rağmen Hizmet Ediyorlar

Günümüzde Afganistan'da yaşamayı ve hizmet etmeyi tercih edenler, birçok tehlikeyle yüzleşiyor. Ancak birçok Hristiyan'ın Müjde'yi (Tanrı Sözü)...

Kutsal Topraklarda Tanrı Sözü’nü Destekleyen Kanıtlar Bulunuyor

Kutsal Topraklarda yapılan araştırmalar, Kutsal Kitap'ta yer alan kayıtları doğruluyor.  İsrail Eski Eserler İdaresi, Tel Aviv Üniversitesi ve...

Papa Françesko, Doğum Oranındaki Büyük Düşüş Hakkında Konuşacak

Vatikan tarafından yapılan duyuruda, Papa Françesko'nun İtalya'daki demografik kriz hakkında konuşacağı açıklandı.  İtalya'daki doğum oranı tarihin en düşük...

Bu haberleri okudunuz mu?Benzer İçerikler
Sizin için önerildi