2 Mayıs 2024 Perşembe

Patrik Sahak II, Geleneksel Yeni Yıl Çocuk Şenliği’nde Çocuklarla Buluştu

Türkiye Ermenileri Patriği Kadasetli Sahak II, geleneksel ”Yeni Yıl Çocuk Şenliği”nde çocuklarla buluştu. 

Türkiye Ermenileri Patrikliğinin önderliğinde düzenlenen ve geleneksel hale gelen, Ermeni toplumu ilköğretim okullarının katıldığı Yeni Yıl Çocuk Şenliği 03 Ocak Çarşamba günü, Patriklik Merkez Meryem Ana (Surp Asdvadzadzin) Katedrali, Ğazaz Harutyun Amira Bezciyan Salonu’ndaki şenliğe, Türkiye Ermenileri Patriği Kadasetli Sahak II riyaset etti ve çocuklarla buluştu. Kendisine Rahip Hovagim Seropyan Patrik Vekili Kıdemli Peder Krikor Damadyan, Peder Şirvan Mürzyan eşlik ettiler. 

Her yıl olduğu gibi bu yıl da şenliğe, Ermeni toplumu ilköğretim okullarından öğrenciler, öğretmenleri ve velileri ile birlikte katıldılar. 

Sunuculuğunu Peder Natan Arabyan’ın üstlendiği şenlik, Patrik Sahak II ve din adamlarının salona girişinin ardından, Patrik Sahak II’nin çocukları selamlaması ile başladı. 

Gösteriler başlamadan Patrik Sahak II kısa bir konuşma yaptı. Konuşmasında bu şenlikte emeği geçenleri ve katılımcıları takdir etti. Çocuklarla samimi bir sohbette bulundu, onlara öğütler verdi. 

Yaklaşık iki saat süren şenlik süresince, değişik okullardan gelen öğrenciler, şarkılar, şiirler, dans gösterileri sunarak sahne aldılar ve gösterilerinin sonunda, Patrik Sahak II’ye yeni yıl hediyeleri sundular, birlikte fotoğraf çekildiler. 

Gösterilerin ardından, Noel Baba salona giriş yaptı, sahne ortasına gelen Noel Baba’yı çocuklar çepeçevre sardılar, ardından Patrik Sahak II’nin yanına gelen Noel Baba’ya sandalyesini bırakan Patrik Sahak II, “çocuklarımıza güzel hediyeler vermen için onlarla baş başa bırakıyorum” dedi ve çocukların alkışları ile salondan ayrıldı. Sonrasında Noel Baba’dan hediyelerini alan çocuklar onunla fotoğraf çekindiler.

Gümüşhane’deki İmera Manastırı Tarihi Dokusuna Kavuştu

Gümüşhane’nin tarihi ve kültürel hazinelerinden birisi olan İmera Manastırı yıllar içinde yapılan tahribatlardan kurtarıldı. Manastırın duvarlarına kazınan...

Gençler, Kutsal Kitap’ın Yaşamlarını Değiştirdiğini Söyledi

Amerika Kutsal Kitap Topluluğu (American Bible Society) 2024 yılı raporunda, Kutsal Kitap'ın gençler üzerinde etkisinin arttığını açıkladı.  4-23...

Hristiyan Yardım Kuruluşu, Pakistan’daki Hristiyanları Desteklemeye Devam Ediyor

Ağustos 2023'te Hristiyanlara karşı başlatılan ayaklanma sonucu birçok kişi evini ve eşyalarını kaybetti. Kurbanlardan biri de Pakistan'ın...

Pakistan’da Pastöre Suçlama

Pakistan’ın Gujranwala kentinde yaşayan pastör Accad, paylaşılan bir videoda damadı Almas tarafından dine hakaret etmekle suçlandı. Almas,...

Bu haberleri okudunuz mu?Benzer İçerikler
Sizin için önerildi