2 Mayıs 2024 Perşembe

Patrik Sahak II, Noel Tebriklerini Kabul Etti

Türkiye Ermenileri Patriği Kadasetli Sahak II, Noel tebriklerini kabul etti. 09 Ocak Pazartesi günü sabah saatlerinde başlayan tebrik ziyaretlerinin ilkini Ekümenik Patrik Bartholomeos Hazretleri gerçekleştirdi. Türkiye Ermenileri Patrikhanesi’ne beraberinde Episkopos Paisios ile gelen Kadasetli Bartholomeos Hazretleri’ni, kabul salonunda Patrik Sahak II. Hazretleri karşıladı. 


Patrik Bartholomeos öncelikle Ermeni Kilisesi’nin Noel Yortusunu kutladı. Daha sonra sohbetler eden Kadasetli Patrikler, karşılıklı iyi dileklerde bulundular. Kabul sırasında Patrik Sahak II Hazretlerine, Başepiskopos Aram Ateşyan, Rahip Hovagim Seropyan, Patrik Vekili Kıdemli Peder Krikor Damadyan, Kıdemli Peder Dırtad Uzunyan, Peder Şirvan Mürzyan eşlik ettiler. Ziyaret sonunda dini liderler toplu fotoğraf çekildiler. Gelenek olduğu üzere Patrik Kadasetli Sahak II. misafirlerine nar armağan etti. 


Daha sonra Keldani Kilisesi Patrik Vekili Başepiskopos Ramzi Garmou’nun vekili Rahip Remzi Diril ve beraberindeki heyet ziyarete geldi. Patrik Hazretleri’ni şahsında Kutsal Doğuş Yortusu’nu kutladılar ve iyi dileklerini sundular. Patrik Hazretleri ile sohbetleri sırasında, Süryani Katolik Patrik Vekili Korepiskopos Monsenyör Orhan Çanlı ve beraberindeki heyet, Başepiskopos Aram Ateşyan’ın eşliği ile ziyarete geldiler ve Patrik Sahak II’nin şahsında Kutsal Doğuş Yortusu’nu kutladılar ve iyi dileklerini sundular. Sohbetlerin ardından Rahip Remzi Diril ve heyeti ayrılırken toplu fotoğraf çekildiler, Patrik Sahak II misafirlerine nar sunarak yolculadı. 


Monsenyör Orhan Çanlı’nın Patrik Kadasetli Sahak II ve Başepiskopos Aram Ateşyan ile sohbeti sürerken yeni gelen ziyaretçiler Türkiye Protestan Kiliseler Birliği Yönetim Kurulu Başkanı Ali Kalkandelen başkanlığındaki heyet oldular. Patrik Hazretleri’ni şahsında Kutsal Doğuş yortusunu kutladılar ve iyi dileklerini sundular. Oldukça samimi geçen sohbetler sırasında TPK yönetim kurulu başkanı Ali Kalkandelen ile Başepiskopos Aram Ateşyan da değişik konularda fikir alışverişinde bulundular. 


Ardından Süryani Kadim Patrik Vekili Metropolit Mor Filüksinos Yusuf Çetin ve beraberindekiler kabul salonuna geldiler. Patrik Kadasetli Sahak II. onları da kapıda karşıladı. Patrik Hazretleri’ni şahsında Kutsal Doğuş yortusunu kutladılar ve iyi dileklerini sundular. Salondakilerin birbirleri ile selamlaşmalarının ardından kardeş kiliselerin ortak sorunlarının da konuşulduğu sohbet ortamı oluştu. Uzun süren sohbetin ardından hep birlikte fotoğraf çekimine geçildi. Sonrasında Patrik Hazretleri’nin misafirlere nar dağıtması ile önce Monsenyör Orhan Çanlı, sonra da Ali Kalkandelen başkanlığındaki TPK üyeleri huzurdan ayrıldılar. Bir süre daha Patrik Hazretleri ile sohbet eden Mor Filüksinos Yusuf Çetin ve beraberindekiler de ayrılmadan önce Patrik Hazretleri ile toplu fotoğraf çekildiler, hediye narlarını alıp Patrikhane’den ayrıldılar. 


Patrik Hazretleri, öğleden sonraki ziyaretlerde ise önce, Latin Katolik Kilisesi’nin İstanbul’daki Papalık Temsilcisi Episkopos Monsenyör Massimiliano Palinuro’yu ağırladı. Monsenyör Massimiliano Patrik Hazretleri’ni şahsında Kutsal Doğuş Yortusu’nu kutladı ve iyi dileklerini sundu. Patrik Hazretleri aynı gün son olarak Kadın Kollarını kabul etti. 
Ermeni toplumunun çeşitli kurumlarının kadın kolları temsilcileri Kutsal Doğuş Yortusu münasebetiyle Kadasetli Patrik Sahak II Hazretleri’ni ziyarete gelmişlerdi. Kabulde Patrik Vekili Kıdemli Peder Krikor Damadyan da hazır bulundu. Geleneksel tebrik ziyareti dua ile başladı, ardından Patrik Hazretleri herkesi selamladı ve salgın nedeniyle uzun bir süre sessiz bir dönem yaşadıktan sonra yeniden bir araya gelmenin sevincine değindi. Kadınların toplum hayatında oynadığı önemli rollere övgüde bulundu. Bundan sonra çeşitli toplantılarla istişarelerin yapılmasını ve kadın faaliyet alanının genişletilmesini diledi. 


Yester Varjabedyan başkanlığındaki Nazik Cavak, Meline Kılıçsoral, Luiz Canoğlu, Sona Kürkçüoğlu ve Mine Erlevent’ten oluşan Patrikhane Kadın Kolu’nun emektar üyelerine hizmetlerinden dolayı teşekkürlerini ileten Patrik Hazretleri, kendilerine hatıra haçları ve kendi kaleme aldığı “Yergu Ukhdavor” kitabını armağan etti. Kadınlar, teknolojinin tüm imkanlarını kullanarak Patrikhane’nin web sitesi aracılığıyla insanlara ulaşılmasına öncülük ettiği, özellikle Tanrı Sözü üzerine verilen vaazları ve Pazar ayinlerini canlı olarak takip etme fırsatını halkımıza sunduğu için Patrik Hazretleri’ne teşekkür ettiler. Kadınlar, daha sonra bu geleneksel resepsiyon için sevinçlerini dile getirerek teşekkür ettiler. Patrik Hazretleri konuklarını kutsadıktan sonra hep birlikte Rab’bin duası söylendi. Son olarak Patrik Hazretleri takdis edilmiş narları misafirlerine dağıttı. Ardından hep birlikte Patrikhane ana giriş kapısına inildi, burada toplu fotoğraf çektiren misafirler Patrikhaneden ayrıldı.

Siyasi Temsilcilerden Noel Tebrikleri

Patrik Sahak II, 10 Ocak Salı günü, Noel tebrik ziyaretlerini kabule devam etti. Bazı siyasi temsilciler, belediye başkanları yanı sıra TFF yöneticileri ve Ermeni STK’larından “Paregam” grubu ziyaretlerde bulundular. 
Günün ilk ziyaretçileri Şişli Belediye Başkanı Muammer Keskin ve beraberindekiler oldular. Konuklar Patrik Hazretleri’ni şahsında Kutsal Doğuş yortusunu kutladılar ve iyi dileklerini sundular. Kabul sırasında Patrik Sahak II Hazretlerine, Patrik Vekili Kıdemli Peder Krikor Damadyan, Peder Şirvan Mürzyan, Kumkapı Surp Asdvadzadzin Kilisesi Vakfı Başkanı Hırant Moskofyan, yönetim kurulu üyelerinden Tavit Damla ve Sayat Sar eşlik ettiler. Konuklar huzurdan ayrılmadan önce toplu fotoğraf çekildiler. 
Daha sonra Paregam grubu yöneticileri ziyarete geldiler, konuklar Patrik Hazretleri’ni şahsında Kutsal Doğuş yortusunu kutladılar ve iyi dileklerini sundular. Sohbet sırasında Patrik Hazretleri grubun projeleri konusunda bilgi aldı. Kabul sırasında Patrik Sahak II Hazretlerine, Kumkapı Surp Asdvadzadzin Kilisesi Vakfı Başkanı Hırant Moskofyan, yönetim kurulu üyelerinden Tavit Damla ve Sayat Sar eşlik ettiler. Toplu fotoğraf çekiminin ardından Patrik Hazretleri ziyaretçilere nar armağan etti. Teşekkürlerini sunan konuklar huzurdan ayrıldılar. 


Sonraki ziyaretçiler İstanbul Büyükşehir Belediyesi İnanç Masası temsilcileri Vedat Kara ve Nilüfer Taşkın oldular. Konuklar Patrik Hazretleri’ni şahsında Kutsal Doğuş Yortusu’nu kutladılar ve iyi dileklerini sundular. Ziyaret sonunda Patrik Hazretleri misafirlerine nar hediye ederken kendisine Kumkapı Kilisesi vakfı yöneticilerinden Sayat Sar eşlik etti. 


Bir sonraki ziyaretçiler Beşiktaş Belediyesi’nden Ali Rıza Yılmaz ve arkadaşlarıydılar. Konuklar, Patrik Hazretleri’ni şahsında Kutsal Doğuş yortusunu kutladılar ve iyi dileklerini sundular. Kabul sırasında Patrik Sahak II Hazretlerine, Kumkapı Surp Asdvadzadzin Kilisesi Vakfı Başkanı Hırant Moskofyan, yönetim kurulu üyelerinden Tavit Damla ve Sayat Sar eşlik ettiler. Toplu fotoğraf çekiminin ardından Patrik Hazretleri ziyaretçilere nar armağan etti. Teşekkürlerini sunan konuklar huzurdan ayrıldılar. 


Ardından Patrik Hazretleri, Adalar Belediye Başkanı Erdem Gül ve beraberindekileri kabul etti. Konuklar, Patrik Hazretleri’ni şahsında Kutsal Doğuş yortusunu kutladılar ve iyi dileklerini sundular. Sohbetin sonunda Beyoğlu Belediye Başkanı Haydar Ali Yıldız salona geldi. Belediye başkanlarının selamlaşmasının ardından Patrik Hazretleri, Başkan Erdem Gül ve beraberindekilerle toplu fotoğraf çekildi ve nar hediye etti. 
Beyoğlu Belediye Başkanı Haydar Ali Yıldız Patrik Hazretleri’ni şahsında Kutsal Doğuş yortusunu kutladı ve iyi dileklerini sundu. Bu sırada TFF Başkan Vekili Murat Aksu ve TFF Yönetim ve İcra Kurulu Üyesi Ali Düşmez de ziyarete katıldılar. Kabul sırasında Patrik Sahak II Hazretlerine, Kumkapı Surp Asdvadzadzin Kilisesi Vakfı Başkanı Hırant Moskofyan, yönetim kurulu üyelerinden Tavit Damla ve Sayat Sar eşlik ettiler. TFF Heyeti, Patrik Hazretleri’ni, 2024 Avrupa Şampiyonası Elemeleri’nde A Milli Futbol Takımı ile Ermenistan arasında 25 Mart’ta Ermenistan’da oynanacak karşılaşmaya davet ederek, günün anısına isminin yazılı olduğu A Milli Takım forması hediye ettiler. Murat Aksu ve Ali Düşmez, milli maçta barışın, kardeşliğin ve dostluğun hakim olması temennisinde bulundu ve Noel Yortusu vesilesiyle Patrik Hazretlerinin ve Ermeni toplumunun bayramını kutladı. Ardından Beyoğlu Belediye Başkanı Haydar Ali Yıldız huzurdan ayrılırken Patrik Hazretleri ve Kumkapı Vakfı yöneticileri ile fotoğraf çekildiler. Patrik Hazretleri konuğuna nar hediye etti. Daha sonra TFF yöneticileri ile de toplu fotoğraf çekildiler ve nar hediye edildi. 


Patrik Hazretleri’nin sonraki konukları sırası ile siyasi parti temsilcileri oldu. Konuklar, Patrik Hazretleri’ni şahsında Kutsal Doğuş Yortusu’nu kutladılar ve iyi dileklerini sundular. Sohbetlerin ardından Patrik Hazretleri ile fotoğraf çekilen konuklar, hediye narlarını alıp huzurdan ayrıldılar. 


Son olarak gün boyu Patrik Hazretleri’ne eşlik eden Kumkapı Surp Asdvadzadzin Kilisesi Vakfı Başkanı Hırant Moskofyan, yönetim kurulu üyelerinden Tavit Damla ve Sayat Sar da toplu fotoğraf çekilip hediye narlarını aldılar. Bu ziyaretler arasında Patrikhane’de bir de doğum günü kutlaması yapıldı. Patrik Hazretleri ve Patrikhane personelinin katıldığı kutlamada Patrik Vekili Kıdemli Peder Krikor Damadyan’ın doğum günü kutlandı.

Gümüşhane’deki İmera Manastırı Tarihi Dokusuna Kavuştu

Gümüşhane’nin tarihi ve kültürel hazinelerinden birisi olan İmera Manastırı yıllar içinde yapılan tahribatlardan kurtarıldı. Manastırın duvarlarına kazınan...

Gençler, Kutsal Kitap’ın Yaşamlarını Değiştirdiğini Söyledi

Amerika Kutsal Kitap Topluluğu (American Bible Society) 2024 yılı raporunda, Kutsal Kitap'ın gençler üzerinde etkisinin arttığını açıkladı.  4-23...

Hristiyan Yardım Kuruluşu, Pakistan’daki Hristiyanları Desteklemeye Devam Ediyor

Ağustos 2023'te Hristiyanlara karşı başlatılan ayaklanma sonucu birçok kişi evini ve eşyalarını kaybetti. Kurbanlardan biri de Pakistan'ın...

Pakistan’da Pastöre Suçlama

Pakistan’ın Gujranwala kentinde yaşayan pastör Accad, paylaşılan bir videoda damadı Almas tarafından dine hakaret etmekle suçlandı. Almas,...

Bu haberleri okudunuz mu?Benzer İçerikler
Sizin için önerildi