6 Mayıs 2024 Pazartesi

Pera Diriliş Kilisesi’nde Geleneksel Noel Ezgileri Akşamı

Pera Diriliş Kilisesi’nde bu yıl 13’üncüsü düzenlenen geleneksel “Noel Ezgileri Akşamı” 10 Aralık Pazar günü saat 16:00’da gerçekleşti. Geleneksel akşamın bu yılki teması; ”İnsanın kurtuluşa olan ihtiyacı ve Tanrı’nın yargılayarak değil alçakgönüllülükle dünyamıza gelmesi” olarak belirlendi.

2010’dan beri, hem Hristiyanlar olarak Noel’i birlikte kutlamak amacıyla hem de Mesih’i tanımayanlara Noel’in müjdesini duyurmak amacıyla yapılan Noel Ezgileri’ne her sene olduğu gibi kilise oldukça kalabalıktı.

2010 yılından beri düzenlenen etkinlik, hem Mesih’i tanımayanlara Noel’in müjdesini duyurmak hem de Hristiyanların Noel’i birlikte kutlamasını amaçlıyor.

Program, kilisede hizmet eden kişilerden oluşan tapınma grubunun dua ederek akşamı bereketlemesi ve kilisenin misafirler ile dolmasıyla başladı.

Kilise önderlerinden Senem Ekener’in açılışını yaptığı Noel Ezgileri akşamı, ”Geç Kalma Gel İmmanuel ve Rab’bin Gayreti” ilahileriyle başladı. Okunan ayetlerin ardından ”İnsan sessizliğe bürünsün ve Söz” ilahisiyle devam etti. Kısa paylaşım ve meditatif duaların ardından sırasıyla; ”Bu çocuk kim?
Işık Kaynağı, Gökte bir kutlama var, Meleklere kulak verin, İsa Tanrı’nın doğruluğu, Tek Mesih’te Ümidim var, Parlayan o Yıldız”
ilahileri seslendirildi.

İsa Mesih’in dünyamıza gelişini, neden geldiğini ve bizim için neler yaptığını anlatan ayetler okundu. Kilise üyeleri sırayla; Romalılar 3:10-12, 14-18, 20-24; Yeşaya 59:15b-17; Yeşaya 60:1-2; Mezmurlar 70:5; Yeşaya 64:1-4; Matta 1:18-23; Filipiller 2:6-11 ayetlerini okudular.

İranlı Hristiyan Kadın, Tıbbi Bakımdan Mahrum Kaldı

Tahran'daki Evin Hapishanesi'nde tutuklu bulunan 60 yaşındaki Hristiyan kadın tıbbi bakımdan mahrum bırakıldı. Tutuklanan Mina Khajavi, artrit hastalığı...

Sudan’da Üç Genç, İnançları için Yaşamlarını Tehlikeye Attı

Sudan'da üç genç, İsa Mesih’i  takip etmek için yaşamlarını tehlikeye attı. Uluslararası Hristiyan Kurumu'nun (ICC) desteğiyle üniversiteden...

İskenderun’da “Kutsal Cuma” Ayini

Paskalya Bayramı Öncesinde “Kutsal Elem Haftası”nın son ritüeli olan “Kutsal Cuma” Ayini, İskenderun Aziz Corç Rum Ortodoks Kilisesi’nde oldukça...

Kilise Lideri Sabah Ayini Sırasında Saldırıya Uğradı

Kilise lideri Paul Khwi Shane Aung, 12 Nisan'da Myanmar'ın Kachin eyaletinde düzenlenen sabah ayini sırasında saldırıya uğradı. 40...

Bu haberleri okudunuz mu?Benzer İçerikler
Sizin için önerildi