3 Mayıs 2024 Cuma

Popüler Hristiyan Şarkısına Dayanan Çocuk Kitabı Yayınlandı

Grammy Ödüllü grup Hillsong Worship, YouTube’de 400 milyondan fazla görüntülenen ‘What A Beautiful Name’ adlı hit parçasına dayanan yeni bir çocuk kitabı yayınladı.

Dünya çapında kiliselerde söylenen Hristiyan şarkısı şimdi çocuk kitabı olarak raflarda yerini aldı. Hillsong’dan Brooke Ligertwood ve Ben Fielding ile eşleri Scott ve Karalee tarafından yazılan kitap, tapınma parçasında bahsedilen farklı temaları genç okuyuculara eğlenceli bir şekilde sunuyor.

Yazarların, The Christian Post’a yaptıkları açıklamada, ‘Her hafta bu şarkıyı söyleyen çocukların e-postalarını, sosyal medya paylaşımlarını ve YouTube videolarını alıyoruz. Bazıları kelimeleri çok iyi bilirken, bazıları ise kendi kelimelerini oluşturuyor. Ne olursa olsun, küçük kalpleri Müjde’nin mesajına açılıyor ve bizler bu mesajı daha erişilebilir hale getirmeye yardımcı olmak istiyoruz’’ ifadelerinde bulundu.

Kitap, ‘küçük Oliver ve maymun arkadaşı Leo’nun’ hikâyesini anlatıyor. Kitabın özetine göre, Oliver ve Leo, Oliver’in annesinin ‘What A Beautiful Name’ şarkısını söylediğini duyduktan sonra meraka kapılır. Kitabın açıklamasında ‘Annesinin kimin hakkında şarkı söylediğini merak eden Oliver, bu gizemli ismi keşfetmek için Leo ile birlikte maceraya atılır. Uzayda yolculuk eder, ormanları araştırır ve okyanuslarda gezinirken bir yandan da onu çevreleyen güzelliğin, harikaların ve gücün karşısında hayrete düşer’’ ifadeleri yer alıyor.

Dinlenmek için zaman ayıran Oliver, aniden başından beri aradığı ismi hatırlar ve onu Kutsal Kitap’ta bulmak için eve koşar: ‘‘Her şeyi yaratan Yaratıcı ve Kurtarıcı, Güzel, Harika, Güçlü Kral ….. İsa.’’

Scott Ligertwood’un illüstrasyonlarıyla* birleştirilen lirik açıdan ilgi çekici bu hikâye, Oliver’in ‘Tanrı’nın güzelliğini, harikalığını ve gücünü’ keşfetmesine yardımcı olurken, genç hayal güçlerini cezbetmek için yazılmıştır. Kitap, okuyucuya güzelliğe ulaşmak için uzun süreli araştırma yapmanın gerekmediğini, çünkü İsa Mesih’in her zaman kalplerimizde ikamet ettiğini anlatmaktadır.

Yazarlar, ‘Tapınmak harika. Çocuklara tapınmayı öğretmek, onlara Tanrı’nın kim olduğunu öğretmektir. Kelimeler asla yeterli olmayacak ve hayal güçleri Tanrı’nın iyiliğini, doluluğunu ve sadakatini asla tam olarak anlayamayacak’’ dedi.

30 yılı aşkın süredir dünya çapında tapınma şarkıları söyleyerek hizmet eden Hillsong Worship, ‘Shout to the Lord’ ve ‘What A Beautiful Name’ gibi dünyaca ünlü şarkılarla tanınmaktadır. (CP)

İllüstrasyon; Basılı, el yazması veya dijital yayınların içinde yer alan bir metinle ilgili, onu açıklayan, somutlaştıran, süsleyen resim ve desen.

Gümüşhane’deki İmera Manastırı Tarihi Dokusuna Kavuştu

Gümüşhane’nin tarihi ve kültürel hazinelerinden birisi olan İmera Manastırı yıllar içinde yapılan tahribatlardan kurtarıldı. Manastırın duvarlarına kazınan...

Gençler, Kutsal Kitap’ın Yaşamlarını Değiştirdiğini Söyledi

Amerika Kutsal Kitap Topluluğu (American Bible Society) 2024 yılı raporunda, Kutsal Kitap'ın gençler üzerinde etkisinin arttığını açıkladı.  4-23...

Hristiyan Yardım Kuruluşu, Pakistan’daki Hristiyanları Desteklemeye Devam Ediyor

Ağustos 2023'te Hristiyanlara karşı başlatılan ayaklanma sonucu birçok kişi evini ve eşyalarını kaybetti. Kurbanlardan biri de Pakistan'ın...

Pakistan’da Pastöre Suçlama

Pakistan’ın Gujranwala kentinde yaşayan pastör Accad, paylaşılan bir videoda damadı Almas tarafından dine hakaret etmekle suçlandı. Almas,...

Bu haberleri okudunuz mu?Benzer İçerikler
Sizin için önerildi