28 Nisan 2024 Pazar

Patrik II. Sahak: ”Evlilik En Küçük Kilisedir”

Türkiye Ermenileri Patriği Kadasetli Sahak II, Ortaköy Surp Asdvadzadzin Kilisesi’ndeki Kutsal Sunu Ayinine Riyaset etti. Kilise Vakıf Başkanı İskender Şahingöz, Patrikhane önderliğindeki Bilgisayar Kampanyasına 30 bilgisayar bağışı sözü verdi.

Pazar günü, Ortaköy Surp Asdvadzadzin Ermeni Apostolik Kilisesi’nde Kadasetli Patrik Sahak II’nin riyaset ettiği Kutsal Sunu ayinini Peder Zaven Bıçakçıyan sundu.

Rab’bin sofrasına diyakonlar ve okuyucular da hizmet ettiler. İlahileri Kıdemli Okuyucu Rober Doğanay’ın orgu ve şefliğinde kilisenin okuyucuları seslendirdi. Ayine Peder Şirvan Mürzyan’ın yanı sıra değişik semtlerden gelen inanlılar da iştirak ettiler.

Kilise takvimine göre, Kutsal Kitap’tan Markos 10:1-12 bölümleri okundu. Patrik Hazretleri bu bölümlerdeki evlilik konusu üzerine vaaz verdi.

Evlilik töreni sırasındaki, bazı sembolik anlamları açıkladı.

Vaazdan bazı başlıklar şöyle;

“Evlilikte en önemli şey sevgidir. Evlilik sosyal bir müessesedir ve toplumun sağlıklı olması için sağlıklı aileler kurmak gerekir. Evlilik en küçük kilisedir. Sevgi özünde insanın kalbinde bulunan iradeli güçtür. Sevgi ışık gibidir, neye yöneltirsen onu aydınlatır. Sevgini Tanrı’ya yöneltirsen, O’nu aydınlatırsan, o zaman O’nun da seni sevdiğini anlayacaksın.”

Vaazının sonunda, patrikhanenin önderliğindeki, ihtiyaç sahibi öğrencilere dağıtılan bilgisayar kampanyasından da söz eden Kadasetli Patrik Sahak II, bugüne kadar gelen bağışlarla 160 öğrenciyi sevindirdiklerini ancak 60 öğrencinin daha ihtiyacı olduğunu dile getirdi ve “Rabbin Duası” ile ayin son buldu.

Ortaköy Surp Asdvadzadzin Kilisesi Vakfı başkanı İskender Şahingöz, bu 60 bilgisayardan 30 adetinin kendi vakıfları tarafından bağışlanacağı müjdesini verdi. Toplatı sonunda bahçede bulunanlara da 30 bilgisayarın bağışlanacağı müjdesi duyuruldu.

24 Nisan Anma Töreni, Kutsal Sunu Ayini ile Gerçekleştirildi

24 Nisan anma Surp Badarak'ı (Kutsal Sunu Ayini) Kuzguncuk Surp Krikor Lusavoriç Kilisesi'nde sunuldu. Türkiye Ermenileri Patriği...

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın 24 Nisan Vesilesiyle Yayınladığı Mesaj

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Türkiye Ermenileri Patrikliği ve Ermeni toplumuna gönderdiği 24 Nisan taziye mesajı, bugün İstanbul Kuzguncuk Surp...

Türkiye Ermenileri Patrik Sahak II’nin 24 Nisan Anması Mesajı

Türkiye Ermenileri Patriği Kadasetli Sahak II, 24 Nisan anması için bir mesaj yayınladı. Bugün 24 Nisan. Bu...

Hindistan’da Şifa için Dua Edilmesi Yasaklandı

Hindistan'ın Assam eyaletinde hastaların şifa bulması için dua edilmesi yasaklandı. Karar, Hristiyanlar tarafından endişeyle karşılandı. 2024 tarihli yasa...

Bu haberleri okudunuz mu?Benzer İçerikler
Sizin için önerildi