26 Nisan 2024 Cuma

Samaritan’s Purse Derneği, Yardıma Muhtaç Çocukları Sevindirdi

Samaritan’s Purse Derneği son bir yıl içinde yardıma muhtaç 9 milyondan fazla çocuğu sevindirdi.

”İsa Mesih beni seviyor”

Karantina dönemi boyunca Samaritan’s Purse Derneği, “Christmas Child” kampanyası kapsamında yardıma muhtaç çocuklara 9,1 milyon ayakkabı kutusu içerisinde birbirinden farklı hediyeler gönderdi.  

Koronavirüsün kısa sürede tüm dünyayı sarması her sektörün işlevini temelden etkiledi. Haliyle bazı hayır kurumlar, gelen kısıtlamalar nedeniyle yardımlarına ara vermek zorunda kaldı. Fakat Samaritan’s Purse, derneklere karşı artan hükümet müdahalelerine rağmen ihtiyaç sahiplerine yardım etmeye devam etmenin yaratıcı bir yolunu buldu. 

Dernek, gönüllüler ekibi ile birlikte kullanılmış ayakkabı kutularını kaplıyor ve içini çocukların ilgisini çekebilecek birbirinden farklı hediyeler ile dolduruyor. 

Geçtiğimiz hafta kutuların dağıtıldığı ülkelerden biri Afrika’daki Benin Cumhuriyetiydi.

Christmas Child Yardım Kampanyası kendi resmi instagram hesabı üzerinden: “Geçtiğimiz hafta yüzlerce çocuk daha İsa Mesih’in müjdesini duyup hediyelerine kavuştular” açıklamasını paylaştı. 

Christmas Child kampanyasını diğer yardım kampanyalarından ayıran temel özelliği; gönüllülerin hediyeleri dağıtırken İsa Mesih’in müjdesini paylaşıyor olması. 

Christmas Child kapsamında hediyelerin hazırlanması, paketlenmesi ve dağıtılması için ABD’de 270 bin ve dünyanın birçok farklı kıtasından toplam 570 bin daha gönüllünün katılım sağladığı açıklandı. 

Yardım kampanyası gönüllülerinden biri 104 yaşında. Yaşlı adam çocuklara gönderilmek üzere 333 tanesini son bir yıl içinde, toplam 1000’e aşkın kutu paketledi. 

Samaritan’s Purse Derneği, “Christmas Child” kampanyası kapsamında son bir yıl içinde, dünyadaki birçok farklı kıtaya toplam 9,1 çocuk ayakkabı kutusu içerisinde milyonlarca hediye dağıttı. 

Gönüllülerden biri: “Tanrı bu yılı, Kiliseyi güçlendirmek ve yeni neslin manevi temelinin oluşturulması için kullandı. Hepimiz ayrı olsak da hiç olmadığım kadar birlik olduk” ifadelerini kullandı.

Franklin Graham

Samaritan’s Purse Yardım organizasyonunun Başkanı Franklin Graham ise,“Bu yıl dünyadaki tüm çocuklar için çok zorlu geçti. Bu yüzden özellikle bu dönemlerde Tanrı’nın onları sevdiğini hatırlatmamız gerekiyor. Son bir yıl içerisinde çocuklara Mesih’in müjdesini iletebilmek için aralıksız çalışan muhteşem gönüllüler ekibimiz için Tanrı’ya teşekkür ediyorum” açıklamasında bulundu. (cnl.news/O.D)

24 Nisan Anma Töreni, Kutsal Sunu Ayini ile Gerçekleştirildi

24 Nisan anma Surp Badarak'ı (Kutsal Sunu Ayini) Kuzguncuk Surp Krikor Lusavoriç Kilisesi'nde sunuldu. Türkiye Ermenileri Patriği...

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın 24 Nisan Vesilesiyle Yayınladığı Mesaj

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Türkiye Ermenileri Patrikliği ve Ermeni toplumuna gönderdiği 24 Nisan taziye mesajı, bugün İstanbul Kuzguncuk Surp...

Türkiye Ermenileri Patrik Sahak II’nin 24 Nisan Anması Mesajı

Türkiye Ermenileri Patriği Kadasetli Sahak II, 24 Nisan anması için bir mesaj yayınladı. Bugün 24 Nisan. Bu...

Hindistan’da Şifa için Dua Edilmesi Yasaklandı

Hindistan'ın Assam eyaletinde hastaların şifa bulması için dua edilmesi yasaklandı. Karar, Hristiyanlar tarafından endişeyle karşılandı. 2024 tarihli yasa...

Bu haberleri okudunuz mu?Benzer İçerikler
Sizin için önerildi