2 Mayıs 2024 Perşembe

SAT-7, Sade Noel Kutlamalarıyla Umut ve Barışı Paylaşıyor

Kutsal Kitap’a göre Kutsal Topraklar olarak geçen bölge ve komşu Ürdün’deki kiliseler, halka açık Noel kutlamalarını iptal ederken, SAT-7, izleyicileri Barış Prensi’ne yönlendiren bir Noel programıyla, bölgede acı çekenlerle dayanışma içinde duruyor.

Özel yayınlar arasında, Beytlehem’den bir kilise töreni, Ramallah’taki bir Hristiyan okulundan şarkı söyleyen çocuklar ve Irak’tan iman hikayeleri yer alıyor.

Orta Doğu ve Kuzey Afrika’da (MENA) felaket ve çatışmalarla geçen bir yılın sonunda, SAT-7’nin dört kanalı, (ARABIC, KIDS, PARS ve TÜRK) her yaş için çeşitli Noel programlarıyla İsa Mesih’in doğuşuyla ilgili umut dolu mesajı paylaşacak.

SAT-7 ARABIC, Yeşaya 9’daki “O’na Barış Prensi denecek” şeklindeki kapsayıcı temayı işleyecek ve Kutsal Topraklar ile Ürdün kiliselerinin sade yaklaşımlarının izinden gidecek. Yeruşalim’deki Patrikler ve Kilise Başkanları, Kutsal Topraklardaki kiliselere “gereksiz her türlü bayram faaliyetinden” vazgeçmeleri ve “Noel’in manevi anlamına daha fazla odaklanmaları” çağrısında bulundu. Bu karar, Ürdün’deki Kilise Başkanları Konseyi’nin, Hristiyanlardan “tüm Noel etkinliklerini ve kutlamalarını iptal etmelerini” ve Noel’i kilise duaları ve ayinleriyle sınırlamalarını isteyen benzer bir açıklamasının ardından geldi.

Arap izleyicilere yönelik özel yayınlar arasında, Beytlehem’den bir gece ayininin yanı sıra, Kutsal Topraklar’daki savaşın yarattığı yıkımı temsilen, molozların arasına yerleştirilen bebek İsa’nın doğuş sahnesiyle dünya çapında ilgi gören Beytlehem’deki Evanjelik Lüteriyen Noel Kilisesi’nin papazıyla yapılan bir röportaj da yer alıyor.

SAT-7 ARABIC, ayrıca Ramallah’taki The Friends (Dostlar) Okulu’ndan çocukların Arapça Noel şarkılarının hareketli kaydını da paylaşacak. Şarkının sözleri, Kutsal Topraklardaki çocuklar için bir dua haline getirildi.

Irak’tan hikayeler

SAT-7 ARABIC’ten bir ekip, acı, keder ve zorluklardan geçen izleyicileri cesaretlendirmek için, geçen hafta “Kilise ve Noel… Umut Şu anda ve Buradadır.” adlı özel bir programın çekimlerini yapmak üzere Kuzey Irak’ın Erbil kentine gitti. Programda Iraklı inanlıların tanıklıkları ve kilise liderleri ve siyasi temsilcilerle, 2014 yılında yıkıcı bir şekilde ele geçirilmesinden sonra Irak’taki Hristiyan topluluğunun nasıl yeniden yapılandığına dair röportajlar yer alacak.

SAT-7 ARABIC’teki diğer Noel programları arasında, izleyicileri Noel hikayesini daha derinlemesine düşünmeye davet edecek ve bundan alınan dersleri hayatlarında uygulamaya teşvik edecek 10 bölümlük bir gösteri olan “Noel Geceleri” yer alıyor. “What if?” (Eğer Öyle Olsaydı) adlı program da, İsa’nın doğuşuyla ilgili bazı zor soruları ele alan yedi bölümlük bir Hristiyan ilahiyat programı olacak. “From the Born Child with no Limits” (Sınırlar Olmadan Doğan Çocuk) adlı, Lübnan’da çekilen program ise, İsa’nın Doğuşu sahnesini vurgulayan bir ibadet ve eğitim programı olacak.

SAT-7 KIDS’te La Fiesta, (Bayram) Challenge Accepted, (Meydan Okuma Kabul Edildi) Bedtime Story (Uyku Masalı) ve Behind the Door (Kapının Ardında) gibi popüler ve düzenli yayınlanan programların özel Noel bölümleri olacak. Özel bir KIDS – ÇOCUK Noel Draması, bölgede son zamanlarda yaşanan üzücü olayların, çocukların akıllarında bıraktığı soruları ele alacak ve Kutsal Topraklardaki insanlar için dualar içerecek.

Noel’i Eve Getirmek

Çoğu inanlının İsa’nın doğumunu açıkça kutlayamadığı İran ve Afganistan’daki izleyiciler için SAT-7 PARS, Noel Tutkusu adlı 13 bölümlük diziyle izleyicilerin evlerine Noel coşkusunu getirecek. Bu özel yapım, İranlı izleyicilerin daha kaliteli Noel programlarına yönelik taleplerine yanıt olarak gelecek.

Gilbert Hovsepian’ın yanı sıra diğer üç tanınmış İranlı Hristiyan şarkıcı (Ojeny, Darya ve Daryush) tarafından sunulan Christmas Passion, (Noel Tutkusu) Noel için dekore edilmiş bir evin içinde geçiyor. Sunucular konuşurken, oyun oynarken, ibadet şarkıları söylerken ve birlikte neşeli anlar paylaşırken; izleyiciler, Tanrı’nın beden almasının harikalığı üzerine düşünmeye davet edilecek.

Gilbert, “İzleyicilere bu sezonun neşesini yaşatmak, programı izlerken evlerinin atmosferini değiştirmek, Noel’in anlamını sesli bir şekilde öğretmek ve onlara büyük bir Hristiyan aileye ait olma duygusunu yaşatmak istiyoruz. ” dedi.

Şubat ayında güneydoğuda meydana gelen depremden milyonlarca kişinin etkilendiği Türkiye’de de izleyiciler için zor bir yıl oldu. Noel döneminde SAT-7 TÜRK, Sözün Özü, Dünya Görüşü ve Lezzetli Sohbetler gibi canlı programlarının özel bölümlerinde ve çocuk programları; Harika Haber ve Mini Kent’te, odak konu “mucizeler” olacak. Programlar aynı zamanda ülkenin küçük Hristiyan topluluğunu; komşularına yardım eden, karanlığa ışık tutan ve en kötü durumlarda bile Tanrı’yı yücelten bir halk olarak öne çıkaracak.

SAT-7 CEO’su Rita El-Mounayer şunları ifade etti: “2023’te bölgede yaşanan pek çok üzücü olayın ardından bu yıl Orta Doğu ve Kuzey Afrika’da Noel’i kutlamak, kulağa zor geliyor. Noel yayınlarımızda acı çekenler için dua edeceğiz ve aynı zamanda Barış Prensi’nden umut ve güç alacağız. O’nun doğuş mesajını bölgedeki izleyicilerle paylaşırken, lütfen bu mesajın birçok yorgun ve kederli kalbi cesaretlendirmesi için sizler de dua edin.” 

Gümüşhane’deki İmera Manastırı Tarihi Dokusuna Kavuştu

Gümüşhane’nin tarihi ve kültürel hazinelerinden birisi olan İmera Manastırı yıllar içinde yapılan tahribatlardan kurtarıldı. Manastırın duvarlarına kazınan...

Gençler, Kutsal Kitap’ın Yaşamlarını Değiştirdiğini Söyledi

Amerika Kutsal Kitap Topluluğu (American Bible Society) 2024 yılı raporunda, Kutsal Kitap'ın gençler üzerinde etkisinin arttığını açıkladı.  4-23...

Hristiyan Yardım Kuruluşu, Pakistan’daki Hristiyanları Desteklemeye Devam Ediyor

Ağustos 2023'te Hristiyanlara karşı başlatılan ayaklanma sonucu birçok kişi evini ve eşyalarını kaybetti. Kurbanlardan biri de Pakistan'ın...

Pakistan’da Pastöre Suçlama

Pakistan’ın Gujranwala kentinde yaşayan pastör Accad, paylaşılan bir videoda damadı Almas tarafından dine hakaret etmekle suçlandı. Almas,...

Bu haberleri okudunuz mu?Benzer İçerikler
Sizin için önerildi