3 Mayıs 2024 Cuma

SAT-7 CEO’su Rita El-Mounayer’in Noel Mesajı

SAT-7 kanallarının CEO’su Rita El-Mounayer 2023 Doğuş Bayramı için bir mesaj paylaştı.

Matta İncili’nin ilk bölümünde, Rab’bin bir meleği rüyasında Yusuf’a görünür. Yusuf’un nişanlısı Meryem’e bir oğul doğuracağını haber verir. Çocuk, Kutsal Ruh tarafından rahme bırakılmıştır ve O’na İsa adı verilecektir, çünkü O, halkını günahlarından kurtaracaktır.

Tüm bunlar Rab’bin peygamber aracılığıyla verdiği sözün yerine gelmesi için gerçekleşir: “Bakire gebe kalıp bir oğul doğuracak ve ona ‘Tanrı bizimle’ anlamına gelen ‘İmmanuel’ adını verecekler.”

Bu, SAT-7’nin önümüzdeki birkaç hafta içinde Orta Doğu ve Kuzey Afrika’daki Hristiyanlarla şu anda karşı karşıya oldukları sıkıntılı zamanlarda paylaşacağı Noel hikayesindeki en değerli ifadelerden biridir. Tanrı, halkıyla birlikte olmak için İsa Mesih olarak gelmiştir ve kurtuluşumuz için bizimle birliktedir.

Bölgemizdeki toplumları sarsan çatışmaların ortasında mahsur kalan kardeşlerimiz için bu vaat, gelecekleri için umut vaat ediyor. İsa Mesih’te, Tanrı onların sığınağı ve gücüdür; kargaşa ve savaş ortamında bile yardımları ve kaleleri olarak halkının ortasındadır. Tanrı kurtuluşları için onlarla birliktedir.

Noel programlarımızda ve izleyicilerimizle olan etkileşimlerimizde SAT-7 onlara sürekli olarak bu umudu hatırlatacak ve karşılaştıkları zor koşullar ne olursa olsun onları Tanrı’ya olan inançları konusunda cesaretlendirecektir. Bunu yapacağız, çünkü Tanrı olan İsa Mesih’in sığınak ve güç olarak halkıyla birlikte olduğunu biliyoruz.

Ancak İsa’nın onlara – ve bize – getirdiği kurtuluş, mevcut çatışmalardan kaçmaktan çok daha büyük bir olgudur. Onunla, Tanrı’nın bizi şimdiki zamanın tüm denemelerinden sağ salim geçirerek, gelecekteki evrensel barış çağını O’nun krallık yönetimi altında paylaşmak üzere getireceği vaadine sahibiz.

SAT-7 olarak, bölgemizde yaşanan bu zor yılda verdiğiniz tüm destek için minnettarız. Bu Noel sezonunda Tanrı’nın kendisine ve sonsuz güvenliğimizi kendisinde bulduğumuz Kurtarıcımız İsa’ya olan güveninizi tazelemesi için dua ediyoruz. Tanrı hepinizi kutsasın.

Gümüşhane’deki İmera Manastırı Tarihi Dokusuna Kavuştu

Gümüşhane’nin tarihi ve kültürel hazinelerinden birisi olan İmera Manastırı yıllar içinde yapılan tahribatlardan kurtarıldı. Manastırın duvarlarına kazınan...

Gençler, Kutsal Kitap’ın Yaşamlarını Değiştirdiğini Söyledi

Amerika Kutsal Kitap Topluluğu (American Bible Society) 2024 yılı raporunda, Kutsal Kitap'ın gençler üzerinde etkisinin arttığını açıkladı.  4-23...

Hristiyan Yardım Kuruluşu, Pakistan’daki Hristiyanları Desteklemeye Devam Ediyor

Ağustos 2023'te Hristiyanlara karşı başlatılan ayaklanma sonucu birçok kişi evini ve eşyalarını kaybetti. Kurbanlardan biri de Pakistan'ın...

Pakistan’da Pastöre Suçlama

Pakistan’ın Gujranwala kentinde yaşayan pastör Accad, paylaşılan bir videoda damadı Almas tarafından dine hakaret etmekle suçlandı. Almas,...

Bu haberleri okudunuz mu?Benzer İçerikler
Sizin için önerildi