2 Mayıs 2024 Perşembe

Satanist Lider, Yaşamını İsa Mesih’e Adadı

Güney Afrika’daki şeytani bir hareketin kurucularından olan Riaan Swiegelaar, yüreği İsa Mesih’in sevgisiyle dolunca Satanizm’den ayrılmaya karar verdi.

Güney Afrika Şeytan Kilisesi’nin (SASC) eski lideri Riaan Swiegelaar, Mayıs ayında görevinden istifa etti. Facebook üzerinden paylaştığı videoda konuşan Swiegelaar, ‘‘İnsanlar Güney Afrika Şeytan Kilisesi’nden neden ayrıldığımı öğrenmek istiyor. Dürüst olmak gerekirse, başlangıçta arka kapıdan sessizce çıkacağımı düşündüm. Ancak insanların ayrılmamla bu kadar ilgileneceğini düşünmemiştim. Deneyimlerim ve seçimim hakkında konuşmak istiyorum. Doğruları söylemesinin zamanının geldiğini hissediyorum, bu yüzden bu video aracılığıyla insanları teşvik etmek istiyorum’’ dedi.

Dört yıl önce satanizm hareketine girdiğini söyleyen Swiegelaar, ‘‘Satanizm’e katıldım, çünkü o sıralar çok kırılmış ve üzgündüm. Binlerce Satanist ile tanıştım. Son üç yılda niyetlerin kötü olduğunu söylemiyorum, ancak son derece kırgın ve üzgünler. Hepimizin ortak noktası bu’’ dedi. Koşulsuz Hristiyan sevgisini deneyimlediğini söyleyen Swiegelaar, gözyaşlarına hâkim olamadı. Swiegelaar, ‘‘Hayatım boyunca koşulsuz sevgiyi hiç tanımadım ve bugüne kadar bana koşulsuz sevginin ne olduğunu gösteren sadece dört Hristiyan vardı. Bu dört kişiye teşekkür etmek istiyorum. Benim için yaptıklarını kelimelerle ifade edemem. Bana İsa’nın sevgisini gösterdiler’’ dedi.

Mayıs ayının ortalarında SASC üyesi olarak son röportajını CapeTalk radyo istasyonunda veren Swiegelaar, röportajın ardından radyo istasyonunda çalışan ve adını açıklamayan bir kadın yanına gelerek Tanrı’nın sevgisini gösterdi. Swiegelaar, ‘‘Ona İsa’ya inanmadığımı söyledim. Röportajdan sonra, sonra yanıma geldi ve bana sarıldı. Yaptığı tek şey buydu. Bir hafta sonra WhatsApp’ta durumuna bakınca Hristiyan olduğunu gördüm. Daha önce böyle bir sevgi ve koşulsuz kabul görmemiştim’’ dedi.

Bir hafta sonra bir ritüelde sırasında İsa Mesih’i gördüğünü anlatan Swiegelaar, ‘‘Ona ‘‘gerçekten İsa isen, bunu kanıtlaman gerekiyor’’ dedim. Beni o an sevgisi ve esenliğiyle doldurdu. Onun İsa olduğunu anladım. Çünkü radyo istasyonundaki kadın bana sevgiyi göstermişti. İsa’nın sevgisini böyle tanıdım’’ dedi. Swiegelaar, yaşadığı kötü hayat nedeniyle Tanrı’nın sevgisine layık olduğunu düşünmediğini söyledi. Swiegelaar, ‘‘Tanrı’nın Krallığı kapalı değil, herkese açık’’ diyerek konuşmasını bitirdi. 

Güney Afrika Şeytan Kilisesi, Swiegelaar’ın istifası doğruladı ve katkılarından dolayı kendisine teşekkür etti. Yapılan açıklamada, ‘‘SASC Konseyi olarak Swiegalaar’a katkılarından dolayı teşekkür etmek istiyoruz. Kendisine gelecekteki tüm çalışmalarında başarılar diliyoruz’’ dedi. (cbn)

Gençler, Kutsal Kitap’ın Yaşamlarını Değiştirdiğini Söyledi

Amerika Kutsal Kitap Topluluğu (American Bible Society) 2024 yılı raporunda, Kutsal Kitap'ın gençler üzerinde etkisinin arttığını açıkladı.  4-23...

Hristiyan Yardım Kuruluşu, Pakistan’daki Hristiyanları Desteklemeye Devam Ediyor

Ağustos 2023'te Hristiyanlara karşı başlatılan ayaklanma sonucu birçok kişi evini ve eşyalarını kaybetti. Kurbanlardan biri de Pakistan'ın...

Pakistan’da Pastöre Suçlama

Pakistan’ın Gujranwala kentinde yaşayan pastör Accad, paylaşılan bir videoda damadı Almas tarafından dine hakaret etmekle suçlandı. Almas,...

Din Değiştirme Karşıtı Yasaların Son Bulması İstendi

Release International, Hindistan'da din değiştirme karşıtı yasaların Hristiyanlara yönelik baskıya ve şiddete neden olduğunu söyleyerek yürürlükten kaldırılmasını...

Bu haberleri okudunuz mu?Benzer İçerikler
Sizin için önerildi