8 Mayıs 2024 Çarşamba

Aziz Antuan Kilisesi’nde “Episkoposluk Kutsaması”

Anadolu Havarisel Vekilliği Yardımcı Episkoposu Antuan Ilgıt’ın “Episkoposluk” Kutsaması, bu hafta sonu yapılacak. Anadolu Havarisel Vekili ve Episkoposu Monsenyör Paolo Bizzeti’nin riyaset edeceği Episkoposluk Kutsaması, 25 Kasım 2023 Cumartesi günü saat 17:00’de İstanbul Padovalı Aziz Antuan Bazilikası’nda gerçekleştirilecek. Kutsama töreni, SAT-7 TÜRK ekranlarında ve sosyal medya hesaplarında canlı olarak yayınlanacak.

Tören, SAT-7 TÜRK ekranlarında Canlı Yayınlanacak

Peder Antuan Ilgıt, Vatikan’da Papa Françesko ile.

Papa Françesko tarafından “Tubernuca Episkoposu” unvanıyla Anadolu Havarisel Vekilliği Yardımcı Episkoposu seçilen Monsenyör Antuan Ilgıt’ın episkoposluk kutsaması gelecek hafta sonu görkemli bir törenle gerçekleştirilecek. İstanbul’da Padovalı Aziz Antuan Bazilikası’ndaki Kutsama Töreni’ne İstanbul ve çevre şehirlerin yanı sıra Anadolu’daki birçok şehirden de katılımlar olacak.

Kutsama töreni, Sat-7 TÜRK ekranlarında ve sosyal medya hesaplarında canlı olarak yayınlanacak.

Episkoposluk Merkezi olan İskenderun/Hatay’ın yanı sıra, gerçekleştirilecek törene; Trabzon, Samsun ve Mersin Katolik Kiliseleri’nden de katılım olacağı kaydedildi.

Uzun bir süredir Anadolu Havarisel Vekilliği ve Episkoposluğu Genel Vekilliği görevini devam ettiren Peder Antuan Ilgıt, bir süre önce de Papa Françesko tarafından “Anadolu Havarisel Vekilliği Yardımcı Episkoposu”olarak atanmıştı. 

Dünya Gençlik Günü Saint Esprit’te Kutlanacak

Türkiye Katolik Gençleri Sorumlusu Episkopos Antuan Ilgıt’ın liderliğiyle, Dünya Gençlik Günü Efkaristiya Ayini, İstanbul’da Saint Esprit Kilisesi’nde gerçekleştirilecek. Gençlik Günü Ayini, 26 Kasım 2023 Pazar akşamı saat 17:30’da icra edilecek. Gerçekleştirilecek ayinin ardından bir kokteyl ve film gecesi düzenlenecek.

Dünya Gençlik Günü Efkaristiya Ayini ile ilgili kısa bir açıklama yapan Episkopos Antuan Ilgıt; “Episkopos olarak İlk Kutsal Efkaristiya Ayinimi, İstanbul Saint Esprit Latin Katolik Katedralinde, İstanbul Havarisel Vekilliği Gençleriyle beraber kutlayacak olmak benim için büyük onur.

Başta Monsenyör Massimiliano olmak üzere, Peder Jacky Doyen sdb ve İstanbul @catholicyouthofturkey üyesi tüm gençlere şimdiden teşekkürler.

İstanbul Latin Katolik Katedralinde görüşmek ve hep birlikte Rabbi övmek temennisiyle! Benim için dua edin, sizler de benim dualarımdasınız. Birlikte çok güzel şeyler inşa edeceğiz” ifadelerini kullandı. 

(SAT-7 Türk/İlyas Edip TERBİYELİ – İskenderun)

İskenderun’da Bayramlaşma Etkinliği

İsa Mesih’in ölümden dirilişinin kutlandığı Paskalya Bayramı dolayısıyla, İskenderun Aziz Corç Rum Ortodoks Kilisesi salonunda protokol bayramlaşma...

Hristiyan Yardım Kurumundan, Çocukların Eğitimine Destek

Somali'de Halima ile çocukları Sahra, Ahmed ve Yasir inançları nedeniyle zulüm gören Hristiyanlardan bazıları. 2012 yılında İsa'yı...

Aşırılık Yanlıları Mısır’da Evleri Ateşe Verdi

Nisan sonunda Mısır’ın Minya kentinin Al-Fawakher köyünde Kıpti Ortodoks Hristiyanlara ait çok sayıda ev ve dükkân ateşe...

Radyo Kanalı Kuzey Kore’de Müjde’yi Duyurmaya Devam Ediyor

Dünyanın en baskıcı yönetimi altında, İsa Mesih'in Müjdesi radyo kanalı aracılığıyla duyuluyor. Özgür Kuzey Kore Radyosu (Free...

Bu haberleri okudunuz mu?Benzer İçerikler
Sizin için önerildi