2 Mayıs 2024 Perşembe

Sudan’da Milyonlarca Çocuk Risk Altında

UNICEF (Birleşmiş Milletler Çocuklara Yardım Fonu), Sudan’da devam eden çatışmalar nedeniyle bir milyondan fazla çocuğun yerinden edildiğini açıklayarak uyarıda bulundu. 

UNICEF, insani yardım ve temel ihtiyaçlara erişimin kısıtlı olduğunu ve 13 milyondan fazla çocuğun yiyecek ve içeceğe erişimi olmadığını belirtti. Ayrıca Darfur eyaletinde yaklaşık 5,6 milyon çocuğun ciddi risklerle karşı karşıya olduğu ve yaklaşık 270 bin çocuğun savaş nedeniyle yerinden edildiği açıklandı. Çatışmalar nedeniyle 330’dan fazla çocuğun hayatını kaybettiği ve 1.900’den fazla çocuğun yaralandığı bildirildi. 

Mandeep O’Brien

UNICEF Sudan Temsilcisi Mandeep O’Brien, ‘‘Sudan’ın geleceği tehlikede. Çocukların maruz kaldığı acıları kabul edemeyiz. Çocuklar sıkıntılarla çevrelenmiş durumda. Şiddetli krizin en ağır yükünü taşıyorlar. İstismara uğruyorlar, hastalık ve yetersiz beslenmeyle mücadele ediyorlar’’ dedi. Sudanlı çocuklara yardımda bulunmaya hazır olduğunu söyleyen UNICEF, ‘‘Özellikle Darfur’daki durum endişe verici. Bölgeyle iletişim kurulamıyor’’ açıklamasında bulundu. 

Batı ve Orta Darfur’da içme suyuna erişilememesi nedeniyle yüz binlerce çocuk hastalık ve yetersiz beslenmeyle karşı karşıya. UNICEF, beş yaşın altında en az 14.836 çocuğun yetersiz beslenme nedeniyle sağlık sorunlarıyla mücadele ettiğini belirtti. ‘‘Aşılar ve malzemeler yağmalandı. Bu durum hastalık riskini artırdı’’ denildi. 

Doğu Darfur’da sağlık hizmetlerinin kesintiye uğraması nedeniyle altı çocuk hayatını kaybetti. UNICEF, ‘‘Savunmasız çocukların haklarını korumak için acilen harekete geçilmeli’’ diyerek uyarıda bulundu. 

Ülkede yaşanan krizin üstesinden gelmek için yaklaşık 838 milyon dolara ihtiyaç duyulduğu belirtildi. İhtiyaçlar Nisan ayından bu yana yaklaşık 250 milyon dolar artış gösterdi. (Vatican News)

Gençler, Kutsal Kitap’ın Yaşamlarını Değiştirdiğini Söyledi

Amerika Kutsal Kitap Topluluğu (American Bible Society) 2024 yılı raporunda, Kutsal Kitap'ın gençler üzerinde etkisinin arttığını açıkladı.  4-23...

Hristiyan Yardım Kuruluşu, Pakistan’daki Hristiyanları Desteklemeye Devam Ediyor

Ağustos 2023'te Hristiyanlara karşı başlatılan ayaklanma sonucu birçok kişi evini ve eşyalarını kaybetti. Kurbanlardan biri de Pakistan'ın...

Pakistan’da Pastöre Suçlama

Pakistan’ın Gujranwala kentinde yaşayan pastör Accad, paylaşılan bir videoda damadı Almas tarafından dine hakaret etmekle suçlandı. Almas,...

Din Değiştirme Karşıtı Yasaların Son Bulması İstendi

Release International, Hindistan'da din değiştirme karşıtı yasaların Hristiyanlara yönelik baskıya ve şiddete neden olduğunu söyleyerek yürürlükten kaldırılmasını...

Bu haberleri okudunuz mu?Benzer İçerikler
Sizin için önerildi