4 Mayıs 2024 Cumartesi

Taliban’ın Afganistan’daki Hristiyan Nüfusunu Yok Edeceği Söyleniyor

Afganistan’ın üçüncü büyük kenti Herat’ı ele geçiren Taliban militanları, sokaklarda devriye gezerek hayatın yakında normale döneceği konusunda bölge sakinlerini ikna etmeye çalışıyor. Militanlardan biri, ‘‘İşler normal seyrinde devam edecek ve insanlar bizden ve hizmetlerimizden memnun kalacak’’ dedi.

Güvenlik nedeniyle gerçek ismi açıklanmayan Hamid’in ise, bu konuda ciddi endişeleri var. Son yirmi yılda İsa Mesih’e iman eden binlerce Afgan arasında yer alan Hamid, CBN News’e verdiği demeçte, ‘‘Hristiyan nüfusunun ortadan kaldırılmasından korkuyoruz. 20 yıl önce Taliban döneminde çok fazla Hristiyan yoktu ama bugün 5 bin ila 8 bin arasında yerel Hristiyan var ve ülkenin her yerine dağılmış durumdalar’’ dedi.

Afganistan’daki Hristiyan topluluğunun geleceği konusunda endişeli olduğunu söyleyen Hamid, ‘‘Kuzeyde birlikte hizmet ettiğimiz bir inanlı tanıyoruz, Taliban’ın kenti ele geçirmesiyle onunla bağlantımızı kaybettik. Hristiyanlarla irtibatımızı kaybettiğimiz üç kent daha var’’ dedi. 

Open Doors ABD’ye göre, Afganistan Kuzey Kore’nin ardından Hristiyanlar için en tehlikeli ikinci ülke. Hamid, ‘‘İnanlıların çoğu sonradan İsa Mesih’i kabul ettiği için cezalarının ölüm olduğunu biliyor. Taliban bu cezayı uygulamakla ünlüdür’’ dedi. Taliban savaşçılarının kapı kapı dolaşarak 12 yaşındaki kızları topladığı bildiriliyor. Hamid, ‘‘Bekâr dört kız kardeşim var, evdeler ve bu konuda endişeliler’’ dedi.

Güvenlik nedeniyle gerçek ismi açıklanmayan yabancı uyruklu David, son 30 yıldır Afganistan’da yaşıyor ve Kabil’de yaşarken Taliban’ın son vahşetine yakından şahit oldu. Tüm katı dini uygulamalara rağmen, Afganlar arasında Tanrı’yı ​​yakından tanıma konusunda ruhsal bir açlık olduğunu söyleyen David, ‘‘İnsanlar yüreklerinde esenlik, Tanrı ile gerçek bir ilişki ve yaşamın anlamı konusunda arayış içindeler’’ dedi.

Dünyanın dört bir yanındaki insanlardan belirsizliğin hâkim olduğu ülkesi için dua etmesini isteyen Hamid, ‘‘Afganistan’daki Hristiyan topluluğu imanlarında güçlü. İsa’ya güveniyorlar ve hayatlarını kaybetme pahasına İsa Mesih le yürüyorlar’’ dedi. (cbn)

Episkopos Arsenios Dahdal Önderliğinde “Kutsal Perşembe” Ayini

Bu hafta sonu Paskalya Bayramı’nı kutlamaya hazırlanan Ortodoks Kiliseleri, “Elem Haftası” ayinlerini de sürdürüyor. Bu kapsamda İskenderun Aziz Corç...

İskenderun Aziz Corç Rum Ortodoks Kilisesi’nde “Kutsal Yağ” Ayini

Geçtiğimiz hafta sonu kutlanan Dallar Bayramı’nın ardından Kutsal Hafta’ya başlayan Ortodokslar, Çarşamba günü Kutsal Yağ Ayini’ni gerçekleştirdi....

İskenderun’da “Kutsal Elem Haftası ve Paskalya Ayini” Programı

İskenderun’da Ortodoks Kilisesinin “Kutsal Elem Haftası ve Paskalya Ayini” Programı belli oldu. Cumartesi gecesi kutlanacak olan Paskalya Bayramı için...

Gümüşhane’deki İmera Manastırı Tarihi Dokusuna Kavuştu

Gümüşhane’nin tarihi ve kültürel hazinelerinden birisi olan İmera Manastırı yıllar içinde yapılan tahribatlardan kurtarıldı. Manastırın duvarlarına kazınan...

Bu haberleri okudunuz mu?Benzer İçerikler
Sizin için önerildi