2 Mayıs 2024 Perşembe

Teksas’taki Kiliseler Kapılarını İhtiyaç Sahipleri İçin Açtı

Teksas, aşırı düşük sıcaklık ve kapsamlı elektrik kesintileriyle mücadele ederken, eyaletteki kiliseler kapılarını açarak ihtiyaç sahiplerine barınma ve yiyecek hizmeti sunuyor.

Joel Osteen liderliğindeki Teksas, Houston’daki Lakewood Kilisesi sözcüsü, Pazar günü kilisenin barınmaya ihtiyacı olan herkese Isınma Merkezi olarak açıldığını söyleyerek, ‘‘Dün gece yaklaşık bir düzine kişi geldi ve bugün elektrik kesintileri nedeniyle daha fazlasını bekliyoruz. Harris County Sherriff’in departmanı ve yerel evsiz organizasyonlarla birlikte çalışıyoruz. Yataklarımız, battaniyelerimiz ve diğer malzemelerimiz mevcut. Kimse geri çevrilmeyecek’’ dedi.

Pazar günü, tüm Teksas eyaleti şiddetli kış fırtınası uyarısı altına alındı ​​ve yetkililer, insanların yanlış jeneratör kullanımından dolayı hipotermi ve karbon monoksit zehirlenmesine bağlı hayatlarını kaybedebileceği konusunda uyarıda bulundu. Bölge sakinlerinin kar ve buzlanma nedeniyle seyahat etmekten kaçınmaları istendi.

Teksas, Denison’da St. Luke Episcopal Kilisesi, ihtiyaç sahiplerine yatak ve sıcak yemek sağlayarak kapılarını açtı. Kişiler ertesi sabah 7’ye kadar kilisede kalabilir, ardından Center Cross Ministry tarafından kahvaltı servisinin yapıldığı aşevine gidebilir.

Peder Don Perschell, kilisenin COVID-19 önlemlerine uyduğunu belirterek ‘‘Geldiklerinde maskeleri yoksa onlara maske vereceğiz. Salonda kendilerine yer bulmaları için fırsat verilecek ve içeri giren biri için endişelenmelerine gerek kalmayacak’’ dedi. Perschell, hizmetin bölgedeki diğer kiliselerle ortak yürütülen bir çalışma olduğunu ve tamamen kiliseye yapılan bağışlarla finanse edildiğini söyledi.

San Antonio’da, evsiz topluluğunun ruhsal ihtiyaçlarına hizmet etmek için kurulan Under the Bridge Kilisesi dâhil olmak üzere, birçok kuruluş dondurucu soğukların ortasında hizmetlerini hızlandırdı. San Antonio’nun haklarından mahrum edilmiş, incinmiş ve savunmasız insanlarına yönelik hizmet etmeyi amaçlayan Life Restored Kilisesi de, hafta sonu ve pazartesi günü için ihtiyaç sahiplerine kapılarını açtı. Kilise görevlisi Alex Fleming, yerel halkı ihtiyacı olanlara yardım etmeye çağırarak, ‘‘Daha fazla yardıma ihtiyacımız var. İnsanların hayatlarına dokunabilmemiz için çok önemlisiniz. Bu sert hava koşulları altında hayatta kalabilirseniz, uyanış ve bir yaşamı yeniden kurma şansımız olabilir’’ dedi.

Birçok evsiz barınağının aksine Life Restoreed Kilisesi, amacının hizmet ettikleri kişilere insani haklarını sağlamak olduğunu belirterek, ‘‘Yiyecek sağlıyoruz, hizmet ediyoruz ve dua ediyoruz. Onları seviyoruz ve insani haklarını vermeye çalışıyoruz’’ dedi. (CP)

Gençler, Kutsal Kitap’ın Yaşamlarını Değiştirdiğini Söyledi

Amerika Kutsal Kitap Topluluğu (American Bible Society) 2024 yılı raporunda, Kutsal Kitap'ın gençler üzerinde etkisinin arttığını açıkladı.  4-23...

Hristiyan Yardım Kuruluşu, Pakistan’daki Hristiyanları Desteklemeye Devam Ediyor

Ağustos 2023'te Hristiyanlara karşı başlatılan ayaklanma sonucu birçok kişi evini ve eşyalarını kaybetti. Kurbanlardan biri de Pakistan'ın...

Pakistan’da Pastöre Suçlama

Pakistan’ın Gujranwala kentinde yaşayan pastör Accad, paylaşılan bir videoda damadı Almas tarafından dine hakaret etmekle suçlandı. Almas,...

Din Değiştirme Karşıtı Yasaların Son Bulması İstendi

Release International, Hindistan'da din değiştirme karşıtı yasaların Hristiyanlara yönelik baskıya ve şiddete neden olduğunu söyleyerek yürürlükten kaldırılmasını...

Bu haberleri okudunuz mu?Benzer İçerikler
Sizin için önerildi