7 Mayıs 2024 Salı

Tutuklu Hristiyanlara Şaşırtan Mektuplar

Uluslararası Hristiyan Kurumu (ICC), Afrika’da zulüm gören bir Hristiyanın eşinden bilgi aldı. Hristiyan adam, çocuklara yardım eden bir Hristiyan kurumuyla ilişkisi nedeniyle asılsız iddialar sonucu tutuklandı. 

Bu yılın başlarında ICC, dünyanın dört bir yanında zulme uğrayan ve tutuklanan Hristiyanlara teşvik mektupları yazılması için bir kampanya başlattı. Kısa bir süre içinde cezaevleri mektuplarla doldu. 

ICC’ye konuşan kadın, ‘‘Eşime ve çocuklarıma gösterdiğiniz ilgi için çok teşekkür ederim. Eşim, dünyanın dört bir yanındaki kardeşlerden teşvik edici mektuplar alıyor. Yazılanlar onu gerçekten cesaretlendiriyor’’ dedi. Birçok kişi, dünya çapında zulüm gören kiliseye yardım etmek için ne yapabileceklerini öğrenmek üzere ICC ile iletişime geçiyor. Mahkûmlara mektup yazmak, ICC’nin en somut çabalarından biri olabilir. Peki, cezaevi yetkilileri mektuplara nasıl tepki veriyor? Mahkûmlar gerçekten mektupları okuyor mu?

Bu sorunun cevabı duruma göre değişse de, ICC mektupların alıcılarını dikkatle seçmektedir. İnfaz koruma memurlarını şaşırtan mektuplar, aynı zamanda dünyanın kendilerini izlediğini hatırlatıyor. Mektupların etkisi üzerine konuşan kadın, ‘‘Hapishane yetkilileri mektupları almaya başlayınca korktu ve mektupları okumak zorunda kaldı. Eşimden mektupları bana vermesini istediler. Mektupları toplayacağım. Herkese teşekkür ederim’’ dedi.

ICC mektup kampanyasını birkaç yıl önce müjdeleme çabaları nedeniyle Tahran’da tutuklanan Maryam ve Marziyeh ile konuştuktan sonra başlattı. Tutuklanmaları üzerine dünyanın her yerinden 7500’den fazla mektup gelmeye başladı. Binlerce insan, inançları nedeniyle hapsedilen iki genç Hristiyana teşvik edici sözler yazmak için zaman ayırdı. Maryam ve Marziyeh, ICC’ye, mektupların gelmesinin ardından memurların kendilerine daha insancıl davrandığını söyledi. Maryam ve Marziyeh Kasım 2008’de serbest bırakıldı, ancak inancı nedeniyle birçok kişinin tutukluluğu devam ediyor ve memurların zulmüne maruz kalınıyor.

Mektuplar her zaman mahkûmlara ulaşmıyor. Maryam ve Marziyeh’e mektupların hiçbiri ulaşmadı, ancak 7.500 mektubun tümü cezaevi yetkilileri tarafından okundu. Memurlar, dünyanın kendilerini izlediğini fark etti ve Meryem ile Marziyeh’e daha insancıl davranmaya başladı. Hatta mektupta yazılı olan ayetleri merak ederek Maryam ve Marziyeh’den açıklama istediler.

Afrika’da tutuklanan adamın eşi, kendisinin ve kocasının zulmün ortasında Tanrı’ya güvendiklerini belirtti. (Persecution)

Episkopos Dahdal Arsuz’da ve Mersin’de Ayinlere Katıldı

Antakya ve Tüm Doğu Kiliseleri Patriği 10. Yuhanna’nın bereketi ile Türkiye’ye gelen Episkopos Arsenios Dahdal, Paskalya öncesindeki...

Beyoğlu Surp Yerrortutyun Kilisesi’nde Kutsal Sunu Ayini

Lusavoriç Korosu'nun 95. yılı Türkiye Ermenileri Patriği Kadasetli Sahak II, Beyoğlu Surp Yerrortutyun Kilisesi'ndeki Surp Badarak'a (Kutsal Sunu...

Aziz Corç’un İsim Bayramı İskenderun’da Ayinle Kutlandı

Hristiyanlığın simge isimlerinden Aziz Corç’un İsim Bayramı dolayısıyla, İskenderun Aziz Corç (Mar Circos) Rum Ortodoks Kilisesi'nde özel...

Mersin Rum Ortodoks Kilisesi’nde Matem Haftası ve Paskalya Kutlamaları

Kutsal Ortodoks Kiliseleri'nde 2024 yılı Paskalya orucunun son haftası olan Matem Haftası 28 Nisan pazar akşamı başladı,...

Bu haberleri okudunuz mu?Benzer İçerikler
Sizin için önerildi