11 Mayıs 2024 Cumartesi

Ücretsiz İbadet Telefon Hattıyla, Binlerce Kişiye Ulaşıldı

Online kilise hizmetlerine katılamayan yaşlılar için ücretsiz telefon hattı kuruldu. İngiltere Kilisesi tarafından başlatılan Daily Hope uygulaması, ücretsiz telefon hattı aracılığıyla, günlük olarak güncellenen ilahiler, dualar ve COVID-19 hakkında bilgiler sunuluyor. Hattı arayanlar bu seçenekler arasından seçim yapmadan önce Canterbury Başepiskoposu Justin Welby’in sözleriyle karşılanıyor. 

7/24 ulaşılabilen Daily Hope, öncelikle evde internet erişimi olmayan kişilerin ibadetlerine devam edebilmeleri için kuruldu. İki gün önce 6 bin’den fazla çağrı alan uygulamaya, kişiler genellikle aile, arkadaş ve kilise cemaati tarafından yönlendirildi. Hattın toplam çağrıları 50 bin dakikaya ulaştı. Arayanlardan bazılarının, ilahi ve dua seçimi yapmak için yaklaşık bir saat boyunca hatta kaldığı belirtildi.

Canterbury Başepiskoposu Justin Welby, ‘‘Koronavirüs tedbirleri kapsamında evlerinde kalan, yaşları ne olursa olsun, kendilerini yalnız hisseden herkese destek vermemiz önemli. Daily Hope hizmeti, özellikle Paskalya döneminde insanların esenlik ve umut veren ilahileri, duaları ve sözleri duymasını sağladı. İnsanları bu hizmetle ilgili haberleri paylaşmaya teşvik ediyorum. Sıkıntılı dönemle mücadele eden bir tanıdığınız varsa, onları arayın ve Daily Hope hakkında bilgi verin’’ dedi.

İngiltere Kilisesi’nin Evanjelizm Başkanı Pastör Canon Dave Male, ‘‘İlk iki gün boyunca gelen çağrılar, Daily Hope’un gerçekten bir ihtiyacı karşıladığını gösteriyor. Hepimiz kiliselerimizde yüz yüze bir araya geldiğimiz günleri özledik, ama ibadete yöneltmenin yollarını bulmakla görevliyiz. Bu uygulama insanların kendi evlerinde Tanrı ile bağlantı kurmasına yardımcı olmanın bir yolu. Birkaç hafta içinde küçük bir ekip tarafından hazırlanan uygulamanın insanlara esenlik, umut ve teşvik vereceğine inanıyorum’’ dedi.

Telefon hattının kurulmasına yardımcı olan Faith in Later Life Kuruluşunun yöneticisi Carl Knightly, ‘‘Kilise, bu zor günlerde halkımıza umut vermeye devam etmeli. Karantina döneminde Daily Hope telefon hizmetini kullanan çok sayıda kişiyi gördüğüm için mutluyum. Hizmete başladıktan sonra, arayan kişi sayısını duyduğumda şaşırmadım. Çünkü birçok kişinin kendini soyutlanmış ve yalnız hissettiğini duymuştuk. Bu hizmeti kullananların, deneyimlerini aileleri, arkadaşları ve komşularıyla paylaşmasını umuyorum’’ dedi.

Daily Hope hizmetine yardımcı olan Connections kurucusu Pippa Cramer: ‘‘Daily Hope uygulamasının birkaç gün içinde binlerce yaşlı insana dokunuşundan dolayı çok heyecanlıyım. Aşağıdaki sözler heyecanımı artırıyor: ‘Bir süredir Mary’yi aramaya çalışıyorum. Oğlu bana bir yazı gönderdi ve hattın meşgul olma nedeni beni mutlu etti. Çünkü, o Daily Hope dinliyor! Teşekkür ederim, teşekkür ederim’ ve bu sözleri duymak beni dua etmeye teşvik ediyor” dedi. (CT)

Hampartsum Yortusu Kutsal Sunu Ayini ile Kutlandı

Surp Pırgiç Ermeni Hastanesi'nin kuruluşunun 192. yıl dönümü Rab İsa Mesih'in Dirilişinden 40 Gün Sonra Göğe Yükselişi...

Afganistan’da Ölüm Tehlikesine Rağmen Hizmet Ediyorlar

Günümüzde Afganistan'da yaşamayı ve hizmet etmeyi tercih edenler, birçok tehlikeyle yüzleşiyor. Ancak birçok Hristiyan'ın Müjde'yi (Tanrı Sözü)...

Kutsal Topraklarda Tanrı Sözü’nü Destekleyen Kanıtlar Bulunuyor

Kutsal Topraklarda yapılan araştırmalar, Kutsal Kitap'ta yer alan kayıtları doğruluyor.  İsrail Eski Eserler İdaresi, Tel Aviv Üniversitesi ve...

Papa Françesko, Doğum Oranındaki Büyük Düşüş Hakkında Konuşacak

Vatikan tarafından yapılan duyuruda, Papa Françesko'nun İtalya'daki demografik kriz hakkında konuşacağı açıklandı.  İtalya'daki doğum oranı tarihin en düşük...

Bu haberleri okudunuz mu?Benzer İçerikler
Sizin için önerildi