1 Mayıs 2024 Çarşamba

UNICEF, 2020’nin Suriyeli Çocuklar İçin Barış Yılı Olması Çağrısında Bulundu

Suriyeli çocuklar adına konuşan UNICEF Başkanı Henrietta H. Fore, ülkede savaşın bir an önce durdurulması çağrısında bulunarak, yeni yılda barış dileklerini sundu.

Henrietta H. Fore

Birleşmiş Milletler Çocuk Fonu UNICEF, 2000 yılından bu yana devam eden çatışmanın kurbanı olan milyonlarca Suriyeli çocuk için, 2020 yılının barış yılı olmasını umarak, Suriye’de barış çağrısını yeniledi.

Fore, ‘‘Ülkede savaşın 10. yılı yaklaşıyor ve özellikle Suriye’nin kuzeydoğusunda birçok çocuk zor durumda’’ dedi. yeni yılın ülkeye barış getirmesini uman Fore, ‘‘Suriye’deki ailelerin umutları, sık sık şiddet verici olaylarla yok ediliyor’’ diyerek sözlerine devam etti.

Fore, yeni yılda Suriye ordusu tarafından İdlib şehrinin Sarmin kasabasında ailelerin sığınak olarak kullandığı terk edilmiş bir okula füze atıldığını ve 5 çocuğun hayatını kaybettiğini duyurdu. Fore, ‘‘Okul ve hastane gibi çocuklara hizmet veren sivil binalara yönelik saldırılar yaygınlaştı. 2019’da, Birleşmiş Milletler tarafından okullara 145 saldırı, sağlık merkezlerine ise 82 saldırı tespit edildi. Bu saldırıların yüzde 90’ından fazlası, kuzeybatı bölgesinde gerçekleşmektedir. Her gün yaklaşık 4500 çocuk evlerini terk etmek zorunda kalıyor. İdlib ve çevre illerde son 3 hafta içinde en az 140.000 çocuk yerlerinden edildi’’ açıklamasında bulundu.

Fore, özellikle zorlu kış koşullarının çatışmalardan kaçan veya kamplarda yaşamaya çalışan aileleri ve çocukları etkilediğini söyleyerek, UNICEF’in Suriyeli çocuklara kışlık giysi, battaniye, temiz içme suyu, sağlık ve eğitim hizmetleri sunmasına rağmen, yetersiz kalındığına değindi.

Birleşmiş Milletler, çocuklara yönelik hizmetlere yapılan tüm saldırıların durdurulması çağrısında bulundu. Birleşmiş Milletler, ayrıca kuzeybatı ve Suriye’nin farklı bölgelerinde ihtiyaç içinde olan tüm çocuklara ulaşılması gerektiğine de değindi. 

Fore, ‘‘2020’nin Suriye’deki çocuklar için barış yılı olması, en büyük temennim’’ diyerek konuşmasını bitirdi. (vaticannews)

Hristiyan Yardım Kuruluşu, Pakistan’daki Hristiyanları Desteklemeye Devam Ediyor

Ağustos 2023'te Hristiyanlara karşı başlatılan ayaklanma sonucu birçok kişi evini ve eşyalarını kaybetti. Kurbanlardan biri de Pakistan'ın...

Pakistan’da Pastöre Suçlama

Pakistan’ın Gujranwala kentinde yaşayan pastör Accad, paylaşılan bir videoda damadı Almas tarafından dine hakaret etmekle suçlandı. Almas,...

Din Değiştirme Karşıtı Yasaların Son Bulması İstendi

Release International, Hindistan'da din değiştirme karşıtı yasaların Hristiyanlara yönelik baskıya ve şiddete neden olduğunu söyleyerek yürürlükten kaldırılmasını...

Episkoposlar, Katoliklere Yönelik Saldırıları Kınadı

Hindistan'da episkoposlar, aşırılık yanlısı bir grubun Katolik okuluna yönelik saldırısını kınadı. 16 Nisan'da yaşanan saldırıda Telangana eyaletindeki Rahibe...

Bu haberleri okudunuz mu?Benzer İçerikler
Sizin için önerildi