10 Mayıs 2024 Cuma

Uyanış Gençliği Yılın Son Toplantısını Gerçekleştirdi

2008 yılından itibaren farklı kiliselerden Hristiyan gençlerin ayda bir buluşmasını sağlayan Uyanış Gençliği, 2022 yılının son toplantısını gerçekleştirdi. 

Tapınma zamanını Selin Ataker’in gerçekleştirdiği toplantı dualarla ve ilahilerle başladı. Ardından dua zamanına geçildi.

Aralık ayında hep birlikte ‘işitme engelliler’ için dua edildi. Dua zamanında Rab’bin önüne şu dört konu için gidildi:

  • Kutsal Kitap’ın sadece birkaç bölümü işaret dilinde mevcut. Kutsal Kitap’ı işaret diline çevirmede çeşitli zorluklar var. Bazı kelimelerin işaret dilinde karşılığı bulunmuyor. Kutsal Kitap’ın işitme engellilere ulaşması için dua edildi.
  • İşitme engellilere odaklanan müjdecilerin sayısı az. Rab’bin bu değerli insanlara işçiler göndermesi için dua edildi.
  • Malatya’da, İstanbul’da ve İzmir’de küçük işitme engelli topluluklar mevcut. Zoom toplantıları aracılığıyla bir araya geliyorlar. Rab’bin bu toplulukları ve hizmetleri çoğaltması için dua edildi.
  • Hristiyan olan işitme engellilerin imanı güçlensin ve kendilerini dışlanmış hissetmesin. Bu engele sahip imanlıların ülke genelinde birbirinden haberdar olması için dua edildi.

Ardından Aralık ayında doğan gençler için Belirtiler ve Harikalar Kilisesi’nden Pastör Volkan Er bereketle duasında bulundu. ‘‘Rab Ruh’tur, Rab’bin Ruhu neredeyse orada özgürlük vardır. Ve biz hepimiz peçesiz yüzle Rab’bin yüceliğini görerek yücelik üstüne yücelikle O’na benzer olmak üzere değiştiriliyoruz. Bu da Ruh olan Rab sayesinde oluyor’’ (2.Korintliler 3:17-18) ayetini paylaşan Pastör Er, ‘‘Rab bizleri temizliyor, yeniliyor ve doğru seçimler yapabilmemiz için özgür kılıyor. Bazı insanların okuyabileceği tek Kutsal Kitap bizlerin hayatıdır. Hayatımızda ruhsal bir değişim yoksa veya ruhsal değişim durmuşsa o zaman insanlar bizim hayatımızda ne görecek? Dünyadan farklı bir şey görebilirler mi? Sıkıntıların olduğu bir dönemde insanlar umudu nerede görecek? Tabi ki bizlerin hayatında. Böylece Rab’bin ismi yücelmiş olacak. Tanrı’nın Sözü ile uyumlu bir yaşam esenlik, bereket ve lütuf getirecektir’’ dedi.

Toplantı Tanrı’yı yücelten ilahilerle devam etti. Ardından Radyo Maranata Noel Çekilişi yapıldı. Kazanan 3 gence hediyeleri teslim edildi. Etkinliğin sonunda yemek hizmetiyle beraber gençler paydaşlığa devam etti. Yılın son Uyanış Gençliği toplantısı Doğuş Bayramı’na özel oyunlarla sona erdi.

Bir sonraki İstanbul Uyanış Gençliği toplantısının ise, 7 Ocak Cumartesi Saat 16.00’da UG Salonu’nda gerçekleşeceği açıklandı.

Uyanış Gençliği toplantıları Hristiyan gençlere yönelik olup, tüm Katolik, Ortodoks ve Protestan gençlerin katılımına açıktır. (SAT-7 TÜRK/SMY)

Hampartsum Yortusu Kutsal Sunu Ayini ile Kutlandı

Surp Pırgiç Ermeni Hastanesi'nin kuruluşunun 192. yıl dönümü Rab İsa Mesih'in Dirilişinden 40 Gün Sonra Göğe Yükselişi...

Afganistan’da Ölüm Tehlikesine Rağmen Hizmet Ediyorlar

Günümüzde Afganistan'da yaşamayı ve hizmet etmeyi tercih edenler, birçok tehlikeyle yüzleşiyor. Ancak birçok Hristiyan'ın Müjde'yi (Tanrı Sözü)...

Kutsal Topraklarda Tanrı Sözü’nü Destekleyen Kanıtlar Bulunuyor

Kutsal Topraklarda yapılan araştırmalar, Kutsal Kitap'ta yer alan kayıtları doğruluyor.  İsrail Eski Eserler İdaresi, Tel Aviv Üniversitesi ve...

Papa Françesko, Doğum Oranındaki Büyük Düşüş Hakkında Konuşacak

Vatikan tarafından yapılan duyuruda, Papa Françesko'nun İtalya'daki demografik kriz hakkında konuşacağı açıklandı.  İtalya'daki doğum oranı tarihin en düşük...

Bu haberleri okudunuz mu?Benzer İçerikler
Sizin için önerildi