3 Mayıs 2024 Cuma

Vatikan Müzelerine Yapılan Ziyaretler %82 Oranında Düştü

Vatikan müzeleri 2020 yılında İtalya’daki 5 aylık karantina sürecinden dolayı 5,6 milyon kişilik ziyaretçi düşüşü yaşayarak devlet bütçesini ciddi şekilde zayıflattı.

Vatikan müzeleri her zaman dünyanın en çok ziyaret edilen müzeleri arasındaydı, müze bilet satışlarından elde edilen bütçe ise devletin kutsal makamının ana gelir kaynağını oluşturuyordu.

The Art Newspaper tarafından yayınlanan yıllık bir rapora göre, 2019’da 6,8 milyondan fazla turist ve sanatsever Vatikan sanat galerilerini ve müzelerini ziyaret etti. Yüksek ziyaretçi popülasyonu Vatikan müzelerini dünyanın en çok ziyaret edilen yerler listesinde üçüncü sırada yer almasını saÄŸladı.

Vatikan Müzeleri idaresi, 2020 yılındaki ziyaretçi sayısının 1.3 milyon’a düştüğünü açıkladı. Katastrofik düşüş 2021 yılında da müzelerin hala netleşemeyen çalışma rejimi yüzünden yaşanmaya devam ediyor.

Koronavirüs salgını ve karantina kısıtlamaları dünya çapındaki diÄŸer müzelerin ziyaretlerini de etkiledi. Paris’teki Louvre ve Pekin’deki Çin Ulusal Müzesi (sırasıyla birinci ve ikinci en çok ziyaret edilen dünya müzeleri) ziyaretçi sayılarında keskin bir düşüş bildirdi.

İtalya’da hala 23:00 itibari ile sokağa çıkma yasağı uygulanırken, spor antrenmanları ve yemek yerlerine tanınan istisnalar dışında maske rejimi sıkı bir şekilde devam ediyor.

Yerel saÄŸlık yetkilileri, Roma dahil Lazio eyaleti nüfusunun yaklaşık %40’ının en az bir doz koronavirüs aşısı olduÄŸunu açıkladı. (O.D/cnl.news)

Gümüşhane’deki İmera Manastırı Tarihi Dokusuna Kavuştu

Gümüşhane’nin tarihi ve kültürel hazinelerinden birisi olan İmera Manastırı yıllar içinde yapılan tahribatlardan kurtarıldı. Manastırın duvarlarına kazınan...

Gençler, Kutsal Kitap’ın YaÅŸamlarını DeÄŸiÅŸtirdiÄŸini Söyledi

Amerika Kutsal Kitap TopluluÄŸu (American Bible Society) 2024 yılı raporunda, Kutsal Kitap'ın gençler üzerinde etkisinin arttığını açıkladı.  4-23...

Hristiyan Yardım KuruluÅŸu, Pakistan’daki Hristiyanları Desteklemeye Devam Ediyor

Ağustos 2023'te Hristiyanlara karşı başlatılan ayaklanma sonucu birçok kişi evini ve eşyalarını kaybetti. Kurbanlardan biri de Pakistan'ın...

Pakistan’da Pastöre Suçlama

Pakistan’ın Gujranwala kentinde yaşayan pastör Accad, paylaşılan bir videoda damadı Almas tarafından dine hakaret etmekle suçlandı. Almas,...

Bu haberleri okudunuz mu?Benzer İçerikler
Sizin için önerildi