30 Nisan 2024 Salı

Yeni Zelanda’nın En Büyük Kilisesi, Çorba Mutfaklarını Hizmete Açtı

Yeni Zelanda’nın Auckland şehrinde yer alan LIFE Kilisesi cemaati, çorba mutfaklarını yeniden hizmete açarak, Yeni Zelanda’nın en büyük şehrinde yaşayan vatandaşların hizmetine sundu.

Hükümet, vatandaşlara sıcak ve besleyici bir yiyecek sunan bu değerli girişimin yeniden başlatılmasına izin veren Seviye 3 protokollerini açıkladı. LIFE Kilisesi, tüm öğünleri temassız ve paket servis halinde sunuyor.

LIFE, Yeni Zelanda’nın en yüksek profilli Pentekostal Kilisesi. Geniş konferansları ve genç kitleyi çekebilme potansiyelleriyle Yeni Zelanda’nın Hillsong’u olarak biliniyor. Kilise sözcüsü Nick Edwards, ‘‘LIFE Çorba Mutfağı’nın amacı, savunmasız kişilerin aç kalmamasını sağlayarak, topluma yardım etmek ve umut vermektir’’ dedi. 

Şu ana kadar görülmemiş bir talebe karşılık, Auckland’ın güneyinde yer alan Manukau’daki kilise kampüsünde de çorba hizmeti başlatıldı. Nick, ‘‘Normalde her hafta yüzlerce kişiye hizmet ederdik, dün gece LIFE Güney Kampüsümüzde yüzlerce kişiye daha hizmet ettik’’ dedi. LIFE Çorba Mutfağı, Auckland çevresindeki beş mevkide hükümetin sağlık yönergelerine uygun çalışarak, hizmete devam ediyor.

Nick, ‘‘Haftada bir öğün nedeniyle ailelerin cemaatimize darıldığını biliyoruz. Bundan dolayı, süreç boyunca bu desteği sunabilmek bizim için büyük bir ayrıcalık’’ dedi.

Çarşamba geceleri LIFE Güney Kampüsüne ek olarak, her hafta Salı ve Perşembe günleri Papakura Marae’den sürekli olarak hizmet veren başka bir Çorba Mutfağı bulunmaktadır. Önümüzdeki haftalarda ise, daha fazla yerin hizmete açılması bekleniyor. (mcd)

Hristiyan Liderler Ruanda Soykırımının 30. Yılını Andı

Afrika Hristiyan Uzmanlar Forumu (ACPF) üyeleri, yaklaşık 800 bin kişinin hayatını kaybettiği Ruanda soykırımının 30. yıldönümünde mağdur...

Kongo Demokratik Cumhuriyeti’nde Saldırılar Son Bulmuyor

Demokratik Kongo Cumhuriyeti'nde Hristiyanlara zulmeden Müttefik Demokratik Güçler (ADF) adlı terör örgütü, Beni kentinde düzenlediği saldırıda 12...

Katolik Rahiplerin Sayısı Azalıyor

Dünya genelinde Katoliklerin sayısı 2021-2022 yılları arasında artarken, son iki yıldır Katolik rahiplerin sayısı azalmaya devam ediyor. Vatikan,...

Geleneksel ‘‘Evlerde İlahi Okuma Etkinliği’’ Yeniden Gerçekleştirildi

İskenderun’da yaşayan Hristiyan gençler, yaklaşan Paskalya Bayramı çerçevesinde çeşitli etkinliklere de imza atıyorlar. Bu bağlamda Paskalya Hazırlık...

Bu haberleri okudunuz mu?Benzer İçerikler
Sizin için önerildi