27 Nisan 2024 Cumartesi

“Doğu ile Batı kiliselerinin ayrılmasını teşvik ettiğimiz için Tanrı’dan af diliyorum”

Ürdün, Filistin ve İsrail’i kapsayan 3 günlük Kutsal Topraklar ziyaretini Pazartesi gecesi tamamlayan Papa Francis, Vatikan’daki Aziz Petrus Meydanı’nda düzenlenen Genel Kabul Oturumu’ndaki konuşmasını bu seyahate ayırdı. 
Meydanda toplanan binlerce kişiye hitap eden ruhani lider, söz konusu 3 ülkeye seyahatinin asıl amacının; Kudüs’te selefi 6. Paulus ve Ekümenik Patrik Atenagoras buluşmasının 50. yılını hatırlamak olduğunu vurguladı. Papa Francesco, “Sevgili kardeşim Bartholomeos Hazretleri ile buluşmam, ziyaretimin en önemli anı oldu” diyerek, Kudüs’teki Kıyamet Kilisesi’nde Ekümenik Patrik Bartholomeos ile buluşmasına değindi. 

“İsa Mesih’in dirilişinin duyurulacağı o mekanda, halen İsa Mesih’in takipçileri arasında var olan ayrılık nedeniyle acı ve ıstırap duyduk; halen ayrı olmamız kalbimizi acıtıyor” diye sözlerine devam eden Papa, “Açık olan yaralarımızı iyileştirme arzusu hissettik ve kararlılıkla tam birliğe doğru yürümeye karar verdik” dedi. 
Papa, tam 960 yıl sonra Doğu ile Batı kiliselerinin ayrılmasını teşvik ettikleri için af dilediği Tanrı’dan, bunun telafisi için yardım istediğini de ifade etti.

Pope Francis presides over the Holy Mass for the Assumption of Mary from the papal summer residence in Castelgandolfo south of Rome“Hepimiz İsa Mesih’e inanan kardeşleriz ve Patrik Bartholomeos ile arkadaş ve kardeşiz” diye konuşan Papa, kiliselerin birliği için beraber yürüme isteğini birbirlerine aktardıklarını dile getirerek, “Bugünden itibaren ne gerekiyorsa birlikte yapacağız, dua edeceğiz, barışı arayacağız” dedi. 

24 Nisan Anma Töreni, Kutsal Sunu Ayini ile Gerçekleştirildi

24 Nisan anma Surp Badarak'ı (Kutsal Sunu Ayini) Kuzguncuk Surp Krikor Lusavoriç Kilisesi'nde sunuldu. Türkiye Ermenileri Patriği...

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın 24 Nisan Vesilesiyle Yayınladığı Mesaj

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Türkiye Ermenileri Patrikliği ve Ermeni toplumuna gönderdiği 24 Nisan taziye mesajı, bugün İstanbul Kuzguncuk Surp...

Türkiye Ermenileri Patrik Sahak II’nin 24 Nisan Anması Mesajı

Türkiye Ermenileri Patriği Kadasetli Sahak II, 24 Nisan anması için bir mesaj yayınladı. Bugün 24 Nisan. Bu...

Hindistan’da Şifa için Dua Edilmesi Yasaklandı

Hindistan'ın Assam eyaletinde hastaların şifa bulması için dua edilmesi yasaklandı. Karar, Hristiyanlar tarafından endişeyle karşılandı. 2024 tarihli yasa...

Bu haberleri okudunuz mu?Benzer İçerikler
Sizin için önerildi