27 Nisan 2024 Cumartesi

Noel Çocuklarla Daha Güzel!

İskenderun’da Hristiyan vatandaşların çocukları için İskenderun Ortodoks Kilisesi’nde ve Rum Katolik Kilisesi’nde çocuklara yönelik Noel kutlaması gerçekleştirildi. Etkinliklerde, salona giren Noel Baba, tüm çocuklara hediyelere dağıtırken, coşku en üst seviyelere çıktı.

Ortodoks Kilisesi’ndeki etkinlikte, Hristiyan vatandaşların çocuklarıyla katıldığı ve küçüklere yönelik yapılan programda İsa Mesih’in doğuşu Türkçe anlatıldı. Daha sonra ‘Noel Baba’nın salona girmesiyle çocuklar keyifle ‘Noel Baba’nın etrafını sardı. Çocukların bayramını kutlayan ‘Noel Baba’ onlara tek-tek hediye dağıttı. Noel baba kıyafeti giyen küçük çocuklar ise renkli görüntüler oluşturdu. Ardından Ortodoks Kilise’si Vakfı Başkanı Can Teymur çocuklarla tek-tek ilgilenerek Noellerini kutladı.

noel-cocuklar-4Küçük Skeç İlgiyle İzlendi

Ortodoks Kilisesi’ndeki kutlamaların ardından İskenderun Aziz Corç Rum Katolik Kilisesi’nde de çocuklar için bir kutlama gerçekleştirildi. Buradaki kutlamalarda çocuklar, İsa’nın doğumunu anlatan minik bir skeci sahneye koydular ve hep birlikte ilahiler okudular. Daha sonra İsa’nın doğumunu anlatan kısa bir film davetlilere izlettirildi.

Anadolu Havarisel Vekili ve Episkoposu Paolo Bizzeti, baştan sona heyecanla izlediği program sonunda yaptığı kısa konuşmada, çocukların ve ailelerinin Noel’ini kutladı. Programa, cemaat üyelerinin yanı sıra, İskenderun Katolik Kilisesi Pederleri Lucian Abalintoaiei, Julius Ohanele, İskenderun Ermeni Kilisesi Pederi Avedis Tabaşyan da katıldı.

İki Noel Baba’nın kiliseye girmesiyle coşkunun arttığı programda çocuklar hediyelerini Noel Babanın elinden aldılar. Kutlamalar kilise bahçesindeki kokteylle sona erdi. Kokteylde Episkopos Bizzeti çocuklarla birlikte pastayı kesti. (İlyas Edip TERBİYELİ-İskenderun / SAT-7 Türk Haber)

24 Nisan Anma Töreni, Kutsal Sunu Ayini ile Gerçekleştirildi

24 Nisan anma Surp Badarak'ı (Kutsal Sunu Ayini) Kuzguncuk Surp Krikor Lusavoriç Kilisesi'nde sunuldu. Türkiye Ermenileri Patriği...

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın 24 Nisan Vesilesiyle Yayınladığı Mesaj

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Türkiye Ermenileri Patrikliği ve Ermeni toplumuna gönderdiği 24 Nisan taziye mesajı, bugün İstanbul Kuzguncuk Surp...

Türkiye Ermenileri Patrik Sahak II’nin 24 Nisan Anması Mesajı

Türkiye Ermenileri Patriği Kadasetli Sahak II, 24 Nisan anması için bir mesaj yayınladı. Bugün 24 Nisan. Bu...

Hindistan’da Şifa için Dua Edilmesi Yasaklandı

Hindistan'ın Assam eyaletinde hastaların şifa bulması için dua edilmesi yasaklandı. Karar, Hristiyanlar tarafından endişeyle karşılandı. 2024 tarihli yasa...

Bu haberleri okudunuz mu?Benzer İçerikler
Sizin için önerildi