26 Nisan 2024 Cuma

Ukrayna Cumhurbaşkanı ve Patrik Epifanyus’un Katılımıyla “Epifani” Bayramı İstanbul’da Kutlandı

İstanbul Balat semtinde yer alan İstanbul Ekümenik Patrikhanesi’nde, Mesih İsa’nın vaftiz edilişinin yani Teofani (Epifani) Bayramı kutlandı. Düzenlenen bayram ile yıldız bilimcilerin Mesih’in Beytlehem’deki doğumunun ilan etmesi anıldı.

Epifani Bayramı, İstanbul Ekümenik Patrikhanesi’nin içerisinde yer alan Aya Yorgi Kilisesi’nde saat 08.00’de, Ukrayna’da yeni kurulan Birleşik Bağımsız Ortodoks Kilisesi’nin Patriği Epifanyus’un riyaseti ile başladı.

Ukrayna ve Yunanistan’dan çok sayıda kişinin katılım gösterdiği ayine, Ukrayna Cumhurbaşkanı Petro Poroshenko, eşi Marina Poroshenko ve çocukları ile katıldı.

‘Epifani Bayramı’ için özel olarak hazırlanan koro tarafından makam ilahileri okunurken, görevli Ruhbanlar tarafından ise Kutsal Kitap ve antifon okuması yapıldı.

Ayinin ilerleyen kısmında Ekümenik Patrik I. Bartholomeos, hizmet etmek için katılım gösterdi. Öğle saatlerine kadar süren ayinin sonunda Ekümenik Patrik I. Bartholomeos, Ukrayna Patriği Epifanyus ve ayine iştirak eden cemaat mensupları kortej halinde yürüyerek denize Haç Atma Töreni için Haliç kıyısına geçtiler.

Türk polisi, törenin yapılacağı alan ve çevresinde güvenlik önlemleri aldı. Haliç’te deniz polisi bekletilirken, töreni izlemeye gelenler aranarak törenin yapılacağa kısma geçtiler ve Ekümenik Patrik I. Bartholomeos’un haçı denize atmasını beklemeye başladılar. Ekümenik Patrik I. Bartholomeos’un, Haliç’in soğuk sularına attığı haçı almak için teknelerde bekleyen katılımcılar haçı atmasıyla beraber haça ulaşmak için kıyasıya mücadele ettiler.

Bu yıl haça, Yunanistan’ın Selanik şehrinden gelen Mihail Vosnakidis ulaştı. Haçı öptükten sonra Ekümenik Patrik I. Bartholomeos’a veren Vosnakidis’e altın bir haç hediye edildi.

(SAT-7 TÜRK)

24 Nisan Anma Töreni, Kutsal Sunu Ayini ile Gerçekleştirildi

24 Nisan anma Surp Badarak'ı (Kutsal Sunu Ayini) Kuzguncuk Surp Krikor Lusavoriç Kilisesi'nde sunuldu. Türkiye Ermenileri Patriği...

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın 24 Nisan Vesilesiyle Yayınladığı Mesaj

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Türkiye Ermenileri Patrikliği ve Ermeni toplumuna gönderdiği 24 Nisan taziye mesajı, bugün İstanbul Kuzguncuk Surp...

Türkiye Ermenileri Patrik Sahak II’nin 24 Nisan Anması Mesajı

Türkiye Ermenileri Patriği Kadasetli Sahak II, 24 Nisan anması için bir mesaj yayınladı. Bugün 24 Nisan. Bu...

Hindistan’da Şifa için Dua Edilmesi Yasaklandı

Hindistan'ın Assam eyaletinde hastaların şifa bulması için dua edilmesi yasaklandı. Karar, Hristiyanlar tarafından endişeyle karşılandı. 2024 tarihli yasa...

Bu haberleri okudunuz mu?Benzer İçerikler
Sizin için önerildi