27 Nisan 2024 Cumartesi

Uyanış Gençliği, Noel Öncesinde Son Kez Toplandı

İstanbul’daki birçok farklı kiliseden gençlerin bir araya geldiği Uyanış Gençliği, 7 Aralık Cumartesi günü düzenlendi. 2019’un son toplantısının düzenlendiği Uyanış Gençliği’nde, gençler birlikte Rab’bin Söz’ünden öğrendiler ve birlikte Rab’bi yücelttiler.

Etkinlik, açılış konuşmasıyla Uyanış Gençliği’nin YouTube sayfasında yayınlanan, ‘’Armağan’’ adlı kısa filmin gösterimi ile başladı. Beşiktaş Kilisesi’nin tapınma önderlerinden Işıl Öçal’ın ve tapınma grubunun söylediği ilahiler etkinliğe ruhsallık kattı.

Tapınmanın hemen ardından Yaşam Ağacı Derneği’nden gelen bir yetkili, 17 yıldır çocuk ve ergen hizmeti veren derneğin, kiliselerin gelişmesi için gönüllü olarak hizmet edeceklere ve daha fazla duaya ihtiyacı olduğunu söyledi.

Daha sonra doğum günü olan kişilere hediyeler verildi ve onlar için dua edildi.

Diyarbakır’da Öldürülen Koreli Jin Wook Kim Anıldı

Diyarbakır’da öldürülen Koreli Barış’ı anmak amacıyla bu ay Diyarbakır şehri için özel olarak dua edildi ve Koreli Barış olarak bilinen Jin Wook Kim’in hikayesi anlatıldı. Tanrı’nın, yüreğine Türkiye’yi koyduğu Kim (Barış), ailesiyle birlikte önce Şanlıurfa’ya yerleşti, ardından da Diyarbakır’a taşındı. Eşi öldürülen Jung In Jang, bundan kısa bir süre sonra bebeklerini dünyaya getirdi. Ayrıca eşini öldüren katile bir mektup yazdı ve mektubunda, neden bunu yaptığını anlamasa da ona öfkeli olmadığını, onun cennete gitmesini istediğini, çünkü İsa Mesih bizim suçlarımızı bağışladığı için, kendisinin de onu bağışladığını yazdı. Uyanış Gençliği’nde Toplu olarak Kim’in ailesi için dua edildi. Sonra İncil’den şu bölüm okundu: ‘’Sonra İsa, öğrencilerine şunları söyledi: ‘Ardımdan gelmek isteyen kendini inkâr etsin, çarmıhını yüklenip beni izlesin. Canını kurtarmak isteyen onu yitirecek, canını benim uğruma yitiren ise onu kurtaracaktır.’ ’’ (Matta 16:24-25)

Pastör İsaoğlu, “Rab’bin krallığında herkese hizmet var”

Dua zamanından sonra KUT Kilisesi’nin pastörü Vahan İsaoğlu, Rab’bin Söz’ünden paylaşmak için sahneye çıkarak “Hizmet etmek” üzerine bir vaaz verdi. İsaoğlu vaazında şunları anlattı:

“Nehemya halkının utanç içinde olduğunu, surların yıkıldığını ve kentin viraneye döndüğünü duyduğunda ağlamaya ve Rab’be yakarmaya başladı. Tanrı bir şeyi çok sever, o da başkası için yakaran bir yürek. Biz en son ne zaman bir başkası için ağladık?

Tanrı, ‘Benim için kim gidecek? Kimi göndereyim?’ diye sorduğunda Yeşaya, ‘Nereye gideceğim? Orada ne kadar kalacağım? Bunun benim çağrım olduğundan emin misin?’ gibi sorular sormadı. ‘Beni ya Rab! Beni gönder’ diye haykırdı. (Yeşaya 6:8)

Rab Samuel’e seslendiğinde, Samuel, ‘’Söyle ya Rab, kulun dinliyor’’ dedi. (1. Samuel 3:10) Tanrı bize seslendiğinde, biz ne diyoruz? Rab’bin işini ciddiye alalım. Küçük işlerde başarılı olalım ki Rab bize büyük işler emanet etsin.

Hizmetimizin merkezinde ne var? Yüreğimizde başkalarını taşımalı, başkaları için ağırlık hissetmeliyiz.

Nehemya ihtiyacı gördü, ne yapabileceğine baktı ve yapmak için harekete geçti. Beklemedi. Levililer en üst sınıfta oldukları halde duvar ördüler. O dönemde Narin oldukları ya da böyle işler yapamayacakları düşünülen kızlar bile duvar ördüler. Çünkü yapacak olursan, Rab’bin krallığında herkese hizmet var.

Kim öğretti bize bir şeyin çağrımız olup olmadığını? Kriterleri kim belirliyor? İhtiyaç varsa, karşılarsın, çağrı budur. Kimse yere dökülmüş bir su gördüğünde, ‘Ben temizleyemem, bu benim çağrım değil’ demez. Ancak beklentiler bizi çağrımızı yerine getirmekten alıkoyar. Hizmetimizin karşılığında bir şeyler beklemeye başladığımızda, çağrımızdan uzaklaşmaya da başlarız. Çünkü ihtiyaç içindeki her hizmet ve her eksiği tamamlamak bizim çağrımızdır, Rab bir başkasını sağlayana kadar.’’

2020’nin ilk toplantısı 4 Ocak’ta

Vahan İsaoğlu’nun vaazından sonra bir dua zamanı oldu ve İsaoğlu gençlerin yüreklerinin Tanrı’nın hizmetini yapmaya dair istekle dolması için dua etti. Işıl Öçal ve grubu son iki ilahiyi yöneterek toplantı zamanını kapattılar.

Bir Uyanış Gençliği geleneği olarak toplu fotoğraf çekildikten sonra gençler yemek eşliğinde sohbet etmeye devam etti.

Uyanış Gençliği hizmet takımı bir sonraki Uyanış Gençliği’nin 04 Ocak 2020 tarihinde gerçekleşeceğini bildirdi. (SAT-7 TÜRK/DAP)

24 Nisan Anma Töreni, Kutsal Sunu Ayini ile Gerçekleştirildi

24 Nisan anma Surp Badarak'ı (Kutsal Sunu Ayini) Kuzguncuk Surp Krikor Lusavoriç Kilisesi'nde sunuldu. Türkiye Ermenileri Patriği...

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın 24 Nisan Vesilesiyle Yayınladığı Mesaj

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Türkiye Ermenileri Patrikliği ve Ermeni toplumuna gönderdiği 24 Nisan taziye mesajı, bugün İstanbul Kuzguncuk Surp...

Türkiye Ermenileri Patrik Sahak II’nin 24 Nisan Anması Mesajı

Türkiye Ermenileri Patriği Kadasetli Sahak II, 24 Nisan anması için bir mesaj yayınladı. Bugün 24 Nisan. Bu...

Hindistan’da Şifa için Dua Edilmesi Yasaklandı

Hindistan'ın Assam eyaletinde hastaların şifa bulması için dua edilmesi yasaklandı. Karar, Hristiyanlar tarafından endişeyle karşılandı. 2024 tarihli yasa...

Bu haberleri okudunuz mu?Benzer İçerikler
Sizin için önerildi