29 Nisan 2024 Pazartesi

Papua Yeni Gine, Resmi Olarak Hristiyan Bir Ülke

Bir Okyanusya ülkesi olan Papua Yeni Gine, anayasal olarak Hristiyan bir ülke olarak Ulusal Yürütme Komitesi tarafından resmi olarak onaylandı.

Söz konusu teklif, nüfus çoğunluğunun Hristiyanlardan oluşması ve kilisenin toplum üzerinde güçlü etkilere sahip olması temel alınarak onaylandı. 

James Marape

Papua Yeni Gine Başbakanı James Marape, ülke çapında 20’ye aşkın birbirinden farklı Hristiyan mezhebinin aktif olduğunu vurguladı. 

Politikacı James Marape: “Kilisenin uzun yıllar boyunca toplum üzerindeki etkisi, ülke çapında büyük değişimlere yol açmakla kalmadı, bazı kültürel inançların bile yerini aldı. Böylece toplumun büyük çoğunluğu, kültür ile dini birleştirmeye başladı” açıklamasında bulundu. 

Ayrıca kiliselerin ülkedeki sosyal hizmetlerinin %60-80 oranında karşıladığını vurgulayan Marape, toplum çoğunun kiliseye güvendiğini söyledi. 

Başbakan James Marape: Papua Yeni Gine anayasası önsözünde, ülkenin «Kültürel Miras ve Hristiyanlık» olmak üzere iki temel ilkeye dayandığı söylense de Anayasamızın 45. maddesinde diğer dinler de olumlu tanınmaktadır. Her insana başkalarının özgürlüğünü engellemediği sürece kişisel olarak din özgürlüğü tanınmaktadır. Fakat bu özgürlük bile Papua Yeni Gine anayasasının 38 maddesi gereğince kamu güvenliği, kamu düzeni, refah ve halk sağlığı gereğince hükümet tarafından yönetilebilir veya sınırlandırılabilir” açıklamasında bulundu. 

Marape, anayasanın 55. Maddesine göre hükümetin dini görüşlerden bağımsız olarak vatandaşların eşitliğini savunduğunu söyledi. Bu nedenle Papua Yeni Gine’nin Hristiyan ülkesi olarak resmi kabulünün ardından anayasal tabanda ciddi değişikliklerin yapılmayacağını vurguladı.

Marape ayrıca, Papua Yeni Gine’nin Hristiyan bir ülke olarak tanınması kararının, ülke çapında uzun vadeli barış ve güvenliği sağlayacağını da belirtti.

Yeni Gine Resmi nüfus verilerine göre: nüfus çoğunluğu Hristiyanlardan oluşmakta: Katolikler (%27), Lutheryanlar (%19.5), Birleşik kilise üyeleri (%11.5), Yedinci Gün Adventistleri (%10). (invictory/O.D)

Rahip, Hac Yolculuğuna Hazırlanıyor

Peder Roger Landry, ABD'nin doğusunda yaklaşık 2.400 kilometrelik Ulusal Efkaristiya Hac rotasını tamamlamaya kendini adadı. Hac ziyaretleri,...

Hristiyanlar Yangının Harap Ettiği Kilisede İbadet Etti

Kutsal Cuma için ibadet etmek isteyen Hristiyanlar, 2022'de Fulani militanları tarafından ateşe verilen kilise binasında bir araya...

Hatay İskenderun’da Palmiye Pazarı

İskenderun’da Bayram Coşkusu Kilise Bahçesine Taştı İskenderun Aziz Corç Rum Ortodoks Kilisesi’nde, geçtiğimiz Pazar günü İsa Mesih’in Yeruşalim’e...

Evrensel Coşku Yaratan “The Chosen” SAT-7’ye Geliyor

SAT-7, uluslararası boyutta başarılı olan The Chosen dizisini yakında platformlarında yayınlanacağını duyurmaktan mutluluk duyuyor. The Chosen, Orta...

Bu haberleri okudunuz mu?Benzer İçerikler
Sizin için önerildi