2 Mayıs 2024 Perşembe

Olimpiyatlarda Kazandığı Madalyasını Satışa Çıkardı

Peter Malahovskiy Olimpiyatta kazandığı madalyayı kanser hastası çocuğa yardım edebilmek için satışa çıkardı.

Olimpiyat disk atışlarında başarılı olup gümüş madalya kazanan Polonyalı Piotr Malahovskiy,  kazandığı madalyayı ağır hasta bir çocuğun tedavisi için açık arttırma yoluyla satışa çıkaracak.

Sporcu Piotr Malahovskiy kendi Facebook sayfasında paylaştığı yazıda, “Gümüş bir madalya kazanmak bir sporcunun temel hayalidir. Tabi ki, madalyaların en değerlisi altın olanıdır. Ben bu yarışta elimden gelenin en iyisini yaptım fakat bu sefer altın madalyayı kazanamadım ve kaderim aldığınım bu gümüş madalyayı daha değerli kılabileceğimi gösterdi” diye yazdı.

Piotr Malahovskiy’nin sözlerine göre yarışmadan hemen sonra ağır hasta çocuğun annesi sporcunun yanına yaklaşmış ve pahalı olan tedaviler için yardım istemişti. Çocuk şuan 2 yaşında ve hayatının neredeyse yarısını göz kanseri ile savaşarak yaşadı. Doktorlar çocuğa Retinoblastom teşhisini koydu.

Retinoblastom çocukluk çağının en sık görülen birincil göz içi kanser türüdür ve olguların %95’i 5 yaş öncesi tanı almaktadır. Tümör, lateralite, genetik geçiş durumu, odak sayısı, yeri, büyüklüğü ve vitreusta tohumlanma olup olmadığına göre değerlendirilip sınıflandırılmaktadır. Günümüzde en sık başvurulan tedavi yöntemi sistemik ve intraarteryel kemoterapidir. Grup A gibi küçük tümörlerde transpupiller termoterapi, kriyoterapi veya lazer fotokoagülasyon gibi yerel tedavi yöntemleri uygulanır.

Söz konusu hastalığın tedavisi Polonya’da mümkün olmadığından çocuğun iyileşmesi için New York’ta tedavi görmesi gerekiyor.

Peter Malahovskiy çocuğun tedavisine katkıda bulunmak için madalyayı satacak ve tüm parayı aileye bağışlayacak. Sporcu aynı zamanda imkanı olan herkesin çocuğun tedavisi için yardımda bulunmaları konusunda çağrısında bulundu.(Olga Daşcinscaia)

Gençler, Kutsal Kitap’ın Yaşamlarını Değiştirdiğini Söyledi

Amerika Kutsal Kitap Topluluğu (American Bible Society) 2024 yılı raporunda, Kutsal Kitap'ın gençler üzerinde etkisinin arttığını açıkladı.  4-23...

Hristiyan Yardım Kuruluşu, Pakistan’daki Hristiyanları Desteklemeye Devam Ediyor

Ağustos 2023'te Hristiyanlara karşı başlatılan ayaklanma sonucu birçok kişi evini ve eşyalarını kaybetti. Kurbanlardan biri de Pakistan'ın...

Pakistan’da Pastöre Suçlama

Pakistan’ın Gujranwala kentinde yaşayan pastör Accad, paylaşılan bir videoda damadı Almas tarafından dine hakaret etmekle suçlandı. Almas,...

Din Değiştirme Karşıtı Yasaların Son Bulması İstendi

Release International, Hindistan'da din değiştirme karşıtı yasaların Hristiyanlara yönelik baskıya ve şiddete neden olduğunu söyleyerek yürürlükten kaldırılmasını...

Bu haberleri okudunuz mu?Benzer İçerikler
Sizin için önerildi