27 Nisan 2024 Cumartesi

Filipinli Episkoposlar İdam Cezasına Karşı Çıkıyor

Filipin cezaevi danışmanlık bölümü ile Filipin Episkoposluğunun ortak çalışmasıyla devlet yetkililerini idam cezası hakkında fikir değişikliğine teşvik etmek amacıyla “hayat için seçimi gözden geçir” adlı insanların hayatını ölüm ile sonuçlandıran yasaları değiştirmeye yönelik konuları ele alan belge formatında bir kitapçık hazırladı.

Kitabın ana teması idam cezasının ortadan tamamen kaldırılmasıdır. Kitabın 88 sayfasında idamın gerekçelerini sorgulayan temalar yakından inceleniyor ve suçluların idam yerine ne tür cezalar alabileceklerinin alternatifleri sunuluyor. Hazırlanan kitapçığın yayınlanma sebebinin halkın Filipin’de tekrar yürürlüğe girmesi için çalışmaların yürütüldüğü ceza kanuna dikkat çekmek olduğu belirtildi.

Filipin’in Yeni Başkanı Rodrigo Duterte  uyuşturucu kaçakçılığı, tecavüz, cinayet ve soygun gibi suçlarının failleri için 2006 yılında yürürlükten kaldırılan ölüm cezalarını geri getirmeyi planlıyor. Cumhurbaşkanın yeni yasaya eklemek istediği değişiklikler arasında organize suça karşı operasyonlar sırasında polislere ateş etme yetkisinin verilmesi de yer almaktadır.

Söz konusu kitapçıkta cezaların hafifletilebilmesi için Papa Françesko’nun idam cezalarına yönelik görüşlerine de yer verilmiştir. Filipin piskoposları hazırladıkları bu belgenin ülkedeki “ölüm kültürü”nün aşılmasına yardımcı olacağına umut ediyorlar. Şimdilik 3000 adet basılan kitapçığın tüm devlet kurumlarında dağıtılması planlanıyor.

Filipin Katolik Kilisesi’nin devlete karşı bu konudaki ısrarı ilk değil. 1966 yılında, piskoposlar, özellikle şiddet suçlarının failleri için idam cezasının verilmemesi için yazılar düzenlemişti.(Olga Daşcinscaia)

24 Nisan Anma Töreni, Kutsal Sunu Ayini ile Gerçekleştirildi

24 Nisan anma Surp Badarak'ı (Kutsal Sunu Ayini) Kuzguncuk Surp Krikor Lusavoriç Kilisesi'nde sunuldu. Türkiye Ermenileri Patriği...

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın 24 Nisan Vesilesiyle Yayınladığı Mesaj

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Türkiye Ermenileri Patrikliği ve Ermeni toplumuna gönderdiği 24 Nisan taziye mesajı, bugün İstanbul Kuzguncuk Surp...

Türkiye Ermenileri Patrik Sahak II’nin 24 Nisan Anması Mesajı

Türkiye Ermenileri Patriği Kadasetli Sahak II, 24 Nisan anması için bir mesaj yayınladı. Bugün 24 Nisan. Bu...

Hindistan’da Şifa için Dua Edilmesi Yasaklandı

Hindistan'ın Assam eyaletinde hastaların şifa bulması için dua edilmesi yasaklandı. Karar, Hristiyanlar tarafından endişeyle karşılandı. 2024 tarihli yasa...

Bu haberleri okudunuz mu?Benzer İçerikler
Sizin için önerildi