28 Nisan 2024 Pazar

Polonezköy’de Geleneksel Efkaristiya Ayini Yapıldı

Geçtiğimiz Pazar Günü İstanbul Polonezköy’de Czestochovalı Meryem Ana Kilisesi’nde geleneksel olarak her sene kutlanan Efkaristiya Bayramı Katolik Kilisesi cemaati ve kardeş kiliselerden gelen toplulukların katılımıyla kutlandı.

Czestochovalı Meryem Ana Kilisesi’nde İstanbul Latin Katolik Kilisesi Episkoposu Ruben Tierrablanca’nın yönettiği ayinde kısa bir vaaz verdi. Episkopos vaazında, Tanrı’nın sonsuzluğuna ve Üçlü Birliği’nde önemine vurgu yaptı. “İsa bizleri vaftiz sularında yıkadı ve Kurtuluş Antlaşması’nın bu kutsal yiyeceği ile bizi yeniliyor. Yaşamlarımızın bu sevgi antlaşması ile güçlenmesi için dua edelim. Bizler tek bir ekmeği ve tek bir kaseyi paylaşıyoruz. Tüm Hristiyanların birbirlerini dünyanın yenilenmesi için sevgi ile komünyona getirmesi diliyoruz” diyerek sözlerini bitirdi.

Özellikle mülteci olarak evlerinden ayrılmak zorunda kalan, ruhsal ve bedensel olarak aç olan herkese Tanrı’nın bedensel açlıklarını doyurması ve ruhsal açıdan destek olması için tüm cemaat dua etti.

Efkaristiya ayininin ve vaazından ardından ayine katılan herkese komünyon dağıtıldı. Episkopos Tierrablanca,  Efkaristiya’yi bir altın tutacak içinde kaldırdıktan sonra cemaatin söylediği ilahiler eşliğinde kiliseye doğru yürüdü. Efkaristiya kiliseye konuldu takdis verildi.

Takdis bittikten sonra hep beraber piknik yapıldı. Çocuklar için özel olarak yapılan animasyonlar ve oyunlarla herkes keyifli vakit geçirdi.

 

24 Nisan Anma Töreni, Kutsal Sunu Ayini ile Gerçekleştirildi

24 Nisan anma Surp Badarak'ı (Kutsal Sunu Ayini) Kuzguncuk Surp Krikor Lusavoriç Kilisesi'nde sunuldu. Türkiye Ermenileri Patriği...

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın 24 Nisan Vesilesiyle Yayınladığı Mesaj

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Türkiye Ermenileri Patrikliği ve Ermeni toplumuna gönderdiği 24 Nisan taziye mesajı, bugün İstanbul Kuzguncuk Surp...

Türkiye Ermenileri Patrik Sahak II’nin 24 Nisan Anması Mesajı

Türkiye Ermenileri Patriği Kadasetli Sahak II, 24 Nisan anması için bir mesaj yayınladı. Bugün 24 Nisan. Bu...

Hindistan’da Şifa için Dua Edilmesi Yasaklandı

Hindistan'ın Assam eyaletinde hastaların şifa bulması için dua edilmesi yasaklandı. Karar, Hristiyanlar tarafından endişeyle karşılandı. 2024 tarihli yasa...

Bu haberleri okudunuz mu?Benzer İçerikler
Sizin için önerildi