14 Mayıs 2024 Salı

Mesih’in Doğuşu Mardin’de Kutlandı

Mardin’in Artuklu ilçesindeki tarihi Kırklar Kilisesi’nde Mesih’in doğuşu ayinle kutlandı. Mardin ve Diyarbakır Metropoliti Saliba Özmen ile Kırklar Kilisesi Başpapazı Gabriel Akyüz’ün yönettiği ayinde, İsa Mesih’in doğuşu kutlandı.

Mumlar yakılarak dileklerin tutulduğu törende, kızlar korosu ilahiler okudu. Başta Türkiye olmak üzere bütün dünyanın huzura kavuşması için dualar edildi.

Kilisenin kabul salonunda düzenlenen bayramlaşmaya Mardin Valisi Mustafa Yaman, Mardin Cumhuriyet Başsavcısı Ahmet Bektaş, İl Emniyet Müdürü Hasan Onar, Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürü Hüsnü Bengin Efetürk ve İl Müftüsü İsmail Çiçek de katıldı.

Cemaatin bayramını kutlayan Vali Yaman, Süryaniler ile her zaman birlikte olduklarını ancak özel günlerin daha anlam kazandığını aktardı. Yaman, “Mardin’de güzel bir beraberlik var. Süryani toplumumuzun kıymetli mensuplarına bölgedeki bu huzur ortamının giderek artmasından dolayı sağladıkları katkı sebebiyle teşekkür ediyorum.” ifadelerini kullandı.

Başta Mardin olmak üzere iki yıldır bölgede huzurun hakim olduğunu işaret eden Yaman, şöyle devam etti:

“Bütün dualarımız birlik, beraberlik ve huzurun artması yönündeydi, Allah dualarımızı kabul etti. İnanıyoruz ki sınırlarımızın ötesinde olan zulümler de en kısa zamanda bitecek. Bu bölge bundan sonra inşallah huzurun ve barışın tekrar merkezi haline gelecek.”

Metropolit Özmen de barış ve huzur dileğinde bulunarak, “Özellikle son zamanlarda bölgemizdeki savaşların dünyadaki savaşların bertaraf edilmesi için dualarımızla ve yaptıklarımızla dile getirmemiz lazım. Dualarımızın çoğu barışın, sevginin ve saygının aramızda olması için. Umarız bu özel gün bütün bu güzelliklerin aramızda olmasına vesile olur.” diye konuştu.

Metropolit Özmen, kendilerini yalnız bırakmayan Yaman ve devlet yöneticilerine teşekkür etti.(SAT-7 TÜRK)

WFP: Afganistan’da Yardım Kamyonları Bölgeye Giremiyor

Afganistan’da sağanak yağışlar sonrası meydana gelen sel felaketi sonrası Dünya Gıda Programı (WFP), insani yardım kamyonlarının bölgeye...

Gazze’nin Kuzeyinde Sağlık Sistemi Çöktü: Tüm Hastaneler Hizmet Dışı

Filistin Sivil Savunma tarafından yapılan açıklamada Gazze’nin kuzeyindeki tüm hastanelerin hizmet dışı kaldığı kaydedildi. Birleşmiş Milletler’e bağlı insani...

Sivas’taki Tarihi Kilise Açık Artırmaya Sunuldu

Sivas’ın Hafik ilçesinde bulunan ve 19’uncu yüzyılda yapıldığı düşünülen tarihi kilise, açık artırma usulü ile satılacak. Sivas’ın...

Yardım Kuruluşu, Hristiyan Kızın Hayalini Gerçekleştirdi

Hindistan'ın küçük bir köyünde yaşayan Radha, inancı nedeniyle toplumdan dışlanıyordu. Ekonomik sıkıntılardan dolayı eğitim hayatına devam edemedi....

Bu haberleri okudunuz mu?Benzer İçerikler
Sizin için önerildi