9 Mayıs 2024 Perşembe

Azize Barbara ve Aziz Saba, İskenderun’da Ayinle Anıldı

Birer gün arayla kutlanan Azize Barbara ve Aziz Saba Bayramları, İskenderun Aziz Nikola Ortodoks Kilisesi’nde ayinle kutladı.

4 Aralık’ta kutlanan Azize Barbara, 5 Aralık’ta kutlanan Aziz Saba Bayramları dolaysıyla 4 Aralık Çarşamba akşamı İskenderun Aziz Nikola Ortodoks Kilisesinde ayin düzenlendi. Kilise Pederi Dimitri Yıldırım tarafından yönetilen ayine cemaat üyeleri katıldı.

Günün önemine yönelik İncil’den bölümlerin okunduğun ayinde bir vaaz veren Kilise Pederi Dimitri Yıldırım; “Her yıl 4 Aralık’ta Azize Barbara’yı anma günü yapıyoruz. Azize Barbara 290 yılında yaşamıştı ve kendisi Mesih İsa’ya inanmıştı. Babası Allah’a inanmıyordu, kızı inandığı için kızını kendi eliyle öldürdü.

Bugün aynı zamanda Şamlı Aziz Yuhanna Bayramıdır. Aziz Yuhanna 676 yılında yaşamış bir dini önderdir ve Mesih İsa’ya inandığı için şehit edilmiştir.

Aziz Saba’nın Bayramı ise 5 Aralık’ta kutlanıyor. Aziz Saba rahiplerin babalarıdır, rahipliği öğretendir. 430 yılında yaşamıştır. Manastırlarda yaşamıştır her zaman. 5. yüzyılda insanlara ve rahiplere; Dini, Hristiyanlığın öz yaşamını öğretiyordu” şeklinde konuştu.

Gerçekleştirilen ayin sonrasında ise kilisesi salonunda, Peder Adayı Yusuf Papasoğlu, Azize Barbara’nın hayatını bir slayt eşliğinde katılımcılara anlattı. Slayt sunumunun ardından ise cemaat üyeleri çocuklar Azize Barbara’nın ilahisini Arapça olarak hep birlikte seslendirdiler. Çocukların seslendirdiği ilahi dinleyenlerden tam not aldı. (SAT-7 Türk/İlyas Edip TERBİYELİ-İskenderun)

İskenderun’da Bayramlaşma Etkinliği

İsa Mesih’in ölümden dirilişinin kutlandığı Paskalya Bayramı dolayısıyla, İskenderun Aziz Corç Rum Ortodoks Kilisesi salonunda protokol bayramlaşma...

Hristiyan Yardım Kurumundan, Çocukların Eğitimine Destek

Somali'de Halima ile çocukları Sahra, Ahmed ve Yasir inançları nedeniyle zulüm gören Hristiyanlardan bazıları. 2012 yılında İsa'yı...

Aşırılık Yanlıları Mısır’da Evleri Ateşe Verdi

Nisan sonunda Mısır’ın Minya kentinin Al-Fawakher köyünde Kıpti Ortodoks Hristiyanlara ait çok sayıda ev ve dükkân ateşe...

Radyo Kanalı Kuzey Kore’de Müjde’yi Duyurmaya Devam Ediyor

Dünyanın en baskıcı yönetimi altında, İsa Mesih'in Müjdesi radyo kanalı aracılığıyla duyuluyor. Özgür Kuzey Kore Radyosu (Free...

Bu haberleri okudunuz mu?Benzer İçerikler
Sizin için önerildi