30 Nisan 2024 Salı

Notre Dame Katedrali Yıkım Tehlikesi Yaşıyor

Fransız Gazetesi Le Parisien, Paris’teki Notre Dame Katedrali’nin önünde 80 metre yüksekliğindeki bir kule vincinin yerleştirildiğini bildirdi.

Uzmanlar kule vincinin, katedralin restorasyon çalışmaları tamamlanana kadar yapının yanında destek amaçlı durmaya devam edeceğini açıkladı.

Gazeteye göre, katedralin içerisinde bulunan ve yapı için tehdit oluşturmaya devam eden inşaat iskelesinin vinç yardımı ile çıkarılması amaçlanıyor.

Notre Dame Katedrali’nin Restorasyon çalışmaları 2021 yılında başlayacak.

Geçtiğimiz hafta içerisinde açıklama yapan restorasyon başkanı, Notre Dame Katedralinin içerisinde kurulan inşaat iskeleleri yüzünden tonozların, yıkım tehlikesi altında olduğunu belirtti.

Restorasyon ile ilgili yayınlanan raporlara göre; inşaat iskelesinin, katedralin içerisinden tarihi yapıya hasar vermeden çıkarılması oldukça zorlu olacak.

Bu yılın başında, Fransa Kültür Bakanlığı, katedraldeki restorasyon çalışmalarının planlandığı gibi önümüzdeki yılın sonuna kadar başlamayacağını belirtmişti.

Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron, restorasyon çalışmalarının önümüzdeki 5 yıl içerisinde tamamlanmasını talep etse de uzmanlar bunun pek de mümkün olmadığı konusunda ısrarcı.

Avrupa’da en çok ziyaret edilen yerlerin başında gelen tarihi Notre Dame Katedrali’nin, 15 Nisan 2019’da yaklaşık 8,5 saatlik bir yangında çatısının tamamı çöktü. Yangına 400 itfaiyeci müdahale etti.(interfax.ru, seraphim/OD)

Geleneksel ‘‘Evlerde İlahi Okuma Etkinliği’’ Yeniden Gerçekleştirildi

İskenderun’da yaşayan Hristiyan gençler, yaklaşan Paskalya Bayramı çerçevesinde çeşitli etkinliklere de imza atıyorlar. Bu bağlamda Paskalya Hazırlık...

Episkopos Dahdal, Samandağ’da Palmiye Pazarı Ayini’ne İştirak Etti

Antakya ve Tüm Doğu Kiliseleri Patriği 10. Yuhanna’nın bereketi ile Hatay bölgesine giden Episkopos Arsenios Dahdal, Samandağ’da...

Rahip, Hac Yolculuğuna Hazırlanıyor

Peder Roger Landry, ABD'nin doğusunda yaklaşık 2.400 kilometrelik Ulusal Efkaristiya Hac rotasını tamamlamaya kendini adadı. Hac ziyaretleri,...

Hristiyanlar Yangının Harap Ettiği Kilisede İbadet Etti

Kutsal Cuma için ibadet etmek isteyen Hristiyanlar, 2022'de Fulani militanları tarafından ateşe verilen kilise binasında bir araya...

Bu haberleri okudunuz mu?Benzer İçerikler
Sizin için önerildi