2 Mayıs 2024 Perşembe

Aleksandr Nevski Katedrali’nin Restorasyonu İçin Bağış Kampanyası Başlatıldı

Bulgar Patrikhanesi, Bulgaristan’ın başkenti Sofya’nın sembolü olan Aleksandr Nevski Katedrali’nin onarım ve restorasyon çalışmaları için gereken bütçeyi bir bağış kampanyası başlatarak karşılamayı hedefliyor. 

Katedral çatısının su sızdırması sonucu yapı içerisindeki duvarlarda bulunan tarihi resim ve yazıların hasar görmeye başlaması ile Bulgar Patrikhanesi restorasyon kararı aldı. 

Tarihi katedrali inceleyen mimarlık üniversitesinin uzman ekibi yaptıkları teknik incelemelerin ardından restorasyon çalışmalarının 4 milyon Euro’yu aşabileceğini açıkladı. 

Bulgaristan Ortodoks Kilisesi Aleksandr Nevski Katedrali’nin restorasyonu için gerekli 4 milyon Euro’yu toplayabilmek için “Tapınağın Onuruna” adlı bağış kampanyası başlattı. 

Restorasyon çalışmalarının tamamlanmasıyla, Bulgaristan’ın en büyük tapınağı ihtişamını geri kazanacak. 

Günümüzde Bulgaristan’ın başkenti Sofya’nın kalbi ve ruhu olan Aleksandr Nevski Katedrali 108 yıl önce Bulgar halkının bağışlarıyla inşa edildi.

Bulgaristan’ın başkenti Sofya’nın sembolü olan Aleksandr Nevski Katedrali, Neo-Bizans mimarisine göre inşa edilmiştir. Katedral günümüzde Bulgaristan Patrikliği’ne ev sahipliği yapmaktadır. Sofya’nın baş anıtı olduğu kadar dünyanın da en büyük Doğu Ortodoks katedrallerinden biridir. Aleksandr Nevski Katedrali 3170 metrekarelik bir alana sahip ve kapasitesi 10 bin kişiyi aşıyor.

Aleksandr Nevski Katedrali, Belgrad’daki Aziz Sava Katedrali’nden sonra Balkanlar’daki ikinci büyük katedraldir. (topnovini.bg/O.D)

Gençler, Kutsal Kitap’ın Yaşamlarını Değiştirdiğini Söyledi

Amerika Kutsal Kitap Topluluğu (American Bible Society) 2024 yılı raporunda, Kutsal Kitap'ın gençler üzerinde etkisinin arttığını açıkladı.  4-23...

Hristiyan Yardım Kuruluşu, Pakistan’daki Hristiyanları Desteklemeye Devam Ediyor

Ağustos 2023'te Hristiyanlara karşı başlatılan ayaklanma sonucu birçok kişi evini ve eşyalarını kaybetti. Kurbanlardan biri de Pakistan'ın...

Pakistan’da Pastöre Suçlama

Pakistan’ın Gujranwala kentinde yaşayan pastör Accad, paylaşılan bir videoda damadı Almas tarafından dine hakaret etmekle suçlandı. Almas,...

Din Değiştirme Karşıtı Yasaların Son Bulması İstendi

Release International, Hindistan'da din değiştirme karşıtı yasaların Hristiyanlara yönelik baskıya ve şiddete neden olduğunu söyleyerek yürürlükten kaldırılmasını...

Bu haberleri okudunuz mu?Benzer İçerikler
Sizin için önerildi